Flere avganger på Glommaringen

Glommaringen har hele tiden hatt avganger hver halvtime på hver sin side av Glomma. Den ene bussen går riksvei 111 til Sarpsborg og den andre går riksvei 109. Når de kommer til Sarpsborg kjører de tilbake til Fredrikstad på den andre siden av Glomma. Fra 14. august 2006 ble det satt inn 2 ekstra avganger hver time, slik at det gikk avganger med Glommaringen opp og ned riksvei 109 hvert eneste kvarter. Men avgangene som gikk kvart over og kvart på snudde i Sarpsborg og kjørte riksvei 109 tilbake også.

Men fra august 2007 blir det også kvartersavganger på riksvei 111. Noe av årsaken til dette er nok at Borg Buss har hatt en økning i trafikken på Glommaringen på hele 13% på riksvei 109. Nå som det blir innført kvartersavganger også på riksvei 111, vil det ikke være nødvendig å vite hvilke avganger som kjører hele ringen, og hvilke som bare kjører opp og ned riksvei 109. Men det er fortsatt nødvendig å være obs på at noen av avgangene bare kjører en runde på Glommaringen før bussen skal kjøre andre avganger. Dette er noe som skjer når det er stor trafikk og stor sjanse for at det blir forsinkelser på Glommaringen. Istedenfor at forsinkelsene skal forplante seg, står det en ny buss klar for neste avgang.

En annen ting som kommer i august i år er ett kollektivfelt over Fredrikstad-brua. Men siden det ikke er plass til å ha kollektivfelt i begge retninger, har man valgt å ha to felt fra Fredrikstad sentrum til østsiden og ett felt den andre veien. En av disse to feltene skal bli merket «2+», det vil si at alle med to eller flere i bilen, busser og drosjer kan benytte seg av dette kollektivfeltet. Dette vil nok gjøre susen på trafikkflyten i rushtrafikken vil jeg tro! En annen gledelig nyhet er at bussterminalen i Fredrikstad fra 3. februar også vil ha åpent på lørdager fra kl 10:00 til 16:00. På hverdager har bussterminalen åpent fra 08:30 til 18:00. Dette vil gjøre det lettere for busspassasjerene å få informasjon om rutetilbudet og ikke minst ha mulighet til å kjøpe månedskort. Påfylling av busskort er det dog mulighet til å gjøre både på bussterminalen og bussen. Mer om dette på f-b.no og ostfold-kollektiv.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/29/flere-avganger-pa-glommaringen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.