Datautstyr til Kosovo

Fagforbundet avdeling BorgBuss Fredrikstad ga i 2008 bort en buss fullstappet med alt mulig som de trenger der nede. Både klær, datamaskiner og jeg vet ikke hva. I år er vi igang igjen med å gi bort en buss til Kosovo. Denne gangen er mengden datamaskiner utrolig mye større. For to år siden var det bare et knippe antall datamaskiner. I år har jeg derimot hatt jobben med å gå igjennom ca 80 stasjonære datamaskiner som vi har fått av skoler, kommuner og privatpersoner i distriktet! I tillegg har vi fått noen bærbare datamaskiner som også skal nedover. Det er ikke til å stikke under en stol at det har tatt ganske mye tid i å gå igjennom, formattere og sette opp alle disse maskinene med nytt operativsystem på engelsk. Det sier seg jo selv at vi ikke kan sende ned datamaskinene med norsk operativsystem!

Jeg aner ikke hvor mange timer jeg har brukt, men det er hyggelig å hjelpe noen som sårt trenger det! Sist onsdag var jeg ferdig med de siste maskinene og etter å ha klargjort henholdsvis 3, 5, 13 og 26 datamaskiner (per dag), er det 47 stasjonære datamaskiner som skal være med bussen ned til Kosovo! Det er med andre ord ganske mange datamaskiner som ble klassifisert som «vrak» og ble sendt videre til de evige jaktmarker på Øra. Være seg pga død strømforsyning, harddisk, cd-rom, manglende skjermkort og noen maskiner som hadde passordbeskyttet bios som jeg ikke klarte å omgå ved å ta ut batteriet på hovedkortet. På forhånd hadde jeg blitt forespeilet at det var snakk om 50 datamaskiner, overraskelsen var rimelig stor når det viste seg å være ca 80 datamaskiner.

Men på tanke på «vrakprosenten» klarte vi allikevel å komme nesten opp i de 50 datamskinene vi hadde snakket om. Med de bærbare er vi over det antallet og vel så det. I tillegg til de stasjonære og bærbare datamaskinene, sendes det også nedover flatskjermer, tastatur, mus, printere, høyttalere og alle de kablene man trenger for å koble opp dette. Såvidt jeg har fått med meg skal datamaskinene fordeles på tre forskjellige steder, men flesteparten av datamaskinene skal brukes til å få opp en datarom. Her hjemme i Norge er disse maskinene avleges for lenge siden, men for de som ikke har noe fra før av, er nok disse datamaskinene «gull verdt».

«Hjelpesendingen» ombord i buss #110 som vi har fått av BorgBuss avdeling Fredrikstad starter den lange reisen ned til Kosovo førstkommende lørdag 25. september! En uke senere skal jeg hente dem i en minibuss på Gardermoen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/09/19/datautstyr-til-kosovo/

2 kommentarer

  • Roger17 januar, 2011 kl 07:28

  BRA TILTAK, og forøvrig en flott blogg!

  • kak17 januar, 2011 kl 17:22
   Forfatter

  Takk for det, Roger! 🙂

  Dette er andre gang jeg er med og klargjør datautstyr, det var dog i rimelig mye større skala denne gangen som sagt. Vi får se hva det blir neste gang det skal en buss nedover! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.