Fantastiske Steigen – men nå går turen videre

Når jeg våkner opp på Nordskot brygge søndag, var det den siste natten jeg skulle ha på Steigen. Hvem hadde trodd at jeg skulle bli på Steigen i litt over en uke? Jeg hadde egentlig bare planer om å ta en tur til Engeløya for å utforske Batterie Dietl. Men så ble jeg som sagt en hel uke. Jeg hadde jo ikke lagt noen store planer for hva jeg skulle fylle denne sommerferien med. Se bort fra at jeg skulle til Nord-Norge, en tur innom Batterie Dietl, Harstad og så videre til Lofoten. Og så blir man jo litt lengre der man liker seg, så enkelt er det jo bare. Og det er det som er så genialt med å være på ferie med bobil, eller camping generelt sett. At man ikke må bestemme seg for hvor lenge man skal være på de forskjellige stedene, eller hvor man skal dra for den saks skyld, på forhånd. Det er bare å kjøre etter sola, vinden, været, lysten og hvor man trives!

Men nå var det dags å reise videre på min ferd nordover. Men først ble det en tur fra Nordskot mot Steigentunellen, og det er jo en tur på en times tid. Og da er det jo en viss fare for at man finner noe fint å ta bilder av underveis. Jeg hadde ikke kommet meg tilbake til hovedveien nord for Leinesfjord før jeg hadde hatt to stopp for å ta litt bilder. Men når man i utgangspunktet har fantastiske fotomotiver rundt hver eneste sving, så kan det bli noen stopp underveis for å ta litt bilder. Men jeg må faktisk begrense meg litt synes jeg, hvis ikke blir det jo til at man stopper i ett sett. Det er greit å la noen av fotomotivene være igjen til jeg kommer tilbake til Steigen også!

Jeg hadde allerede før jeg startet turen fra Nordskot og jeg skulle forlate Steigen bestemt meg for at jeg skulle stoppe på rasteplassen ved Forsan. Der det hele startet natt til søndag en uke tidligere. Både fordi jeg tenkte å benytte toalettet på rasteplassen, fordi jeg ville markere at jeg var tilbake der jeg startet og at jeg skulle notere hvor langt jeg hadde kjørt hittil osv, for å se hvor langt jeg hadde kjørt i løpet av den uka jeg hadde vært i Steigen. Når jeg ankom Steigen en uke tidligere hadde jeg kjørt 1.354,5 kilometer med en gjennomsnittlig hastighet på 67 km/t i løpet av 20 timer og 11 minutter med et gjennomsnittlig forbruk på 0,83 liter diesel per mil. Nå en uke senere hadde jeg tilbakelagt 1.717,6 kilometer med en gjennomsnittlig hastighet på 60 km/t i løpet av 28 timer og 32 minutter med et gjennomsnittlig forbruk på 0,82 liter diesel per mil. Jeg hadde med andre ord kjørt 363,1 kilometer i løpet av denne uka.

I løpet av denne uka hadde jeg to netter på rasteplassen ved Forsan, to netter ved Batterie Dietl på Engeløya, ytterligere to netter på Engeløya, en natt ved Brennviksanden og en natt i Nordskot! Nå gikk turen videre nordover, men jeg har ikke tent meg helt opp til Harstad enda. For jeg hadde i løpet av uka funnet noe interessant bare et par timers kjøring fra Nordskot i Steigen! Følg med på neste oppdatering som kommer etterhvert!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

En natt i Nordskot i Steigen (16.07.19)
En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/16/fantastiske-steigen-men-na-gar-turen-videre/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.