Klokker

Når jeg først er i gang med å fortelle om ting jeg liker, her kommer en ting til: Klokker. De aller fleste har vel en klokke, alle bruker dog ikke klokke hver dag. Jeg var blant de som hadde slutta å bruke klokke. Men det var før jeg begynte å jobbe som bussjåfør. Da var det plutselig veldig viktig å vite tiden hele tiden. Helst nøyaktig tid også, jeg har alltid vært nøye når det kommer til tiden. Er klokka 1 minutt på, så er den ett minutt på, ikke hel. Men jeg har heldigvis slutta å pirke på sekundene. Det var dog før jeg begynte som bussjåfør. Nå kjører jeg når det er tid for avgang, ikke før eller etter. Ihvertfall ikke før, det er det aller viktigste.

Når jeg begynte som bussjåfør fikk jeg satt i ett nytt batteri og fikk ny rem på en gammel Gul klokke jeg hadde hatt i mange år. Men det var bare en nødløsning til jeg fikk kjøpt meg noe bedre. Jeg hadde sett meg ut en utrolig fin Lorus-klokke hos Gullfunn i Halden. Når man snakker om klokker er ikke Lorus blant de dyre klokkene, men de koster vel 500 kroner og oppover over disk. Den Lorus-klokka jeg hadde sett meg ut og hadde planer om å kjøpe når jeg fikk penger til det, kom min kjære Anders hjem til meg med en dag! Så utrolig glad jeg ble for å få den gaven! Den klokka har jeg brukt hver dag siden den dagen. Ihvertfall frem til jeg fikk opp øynene for at det var mulig å kjøpe rimelige klokker på ebay.

Der får du glatt klokkene til en brøkdel av prisen av hva du er vant til å betale over disk her i Norge. Men vær obs på at tollgrensen er 200 kroner inn i Norge. Det vil si at det du kjøper må ikke koste mer enn 200 kroner pluss frakt. Hvis varen koster mer enn 200 kroner pluss frakt, vil du bli avkrevd for moms og ett gebryr for «fortollingen» når klokka ankommer Norge. Men selv om man må betale både gebyr og moms, slipper man garantert billigere unna enn om du hadde gått til din lokale urmaker eller gullsmed.

Fra å bare ha ei fin klokke å bruke, har jeg nå seks klokker. Jeg har dem til litt forskjellig bruk. 2-3 av dem er klokker jeg bruker på jobb, mens en brukes til fritid/pent og en har jeg hittil ikke brukt, men er ment å bruke til pent. Den siste, det vil si den hvite, er en klokke jeg kjøpte fordi jeg må jo ha ei homo-klokke med glitter og stas. Ikke det at jeg har som vane å gå med «glitter og stas», men synes dette var en morsom liten detalj jeg kan bruke en gang i blant. Når man ikke gir mer enn 200-250 kroner inkludert frakt fra England og USA, så går det jo ann å kjøpe seg ei klokke eller tre ekstra.

Men selv om jeg har lagt ebay og videre shopping på is for en stund, så har jeg planer om å kjøpe meg en chronograph etterhvert. Jeg vet ikke hvilken enda, men skal man ha seg en fin chronograph koster de som regel litt mer enn de beløpene jeg har brukt hittil. Men det er det verdt. En chronograph er på ingen måte noe jeg vil bruke på jobben, både fordi det er større sjanse for å ripe opp og ødelegge klokka på jobb, men også fordi det er for MYE informasjon på en chronograph. Jeg vil ha en lettlest klokke når jeg sitter og følger med på tiden hele dagen på jobb. Men chronograph’en får komme etterhvert, forløpig har jeg mer enn nok klokker å velge mellom. Jeg kan tross alt bare bruke en av gangen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/05/klokker/

2 kommentarer

  • Jahn-Ivar Emberland7 august, 2009 kl 13:45

  Selv har jeg bare to klokker. Har også hatt en klokkepause på ganske mange år. Kjøpte faktisk en ny klokke på onsdag, en Tissot. Først senere så jeg at den hadde «tachymetre», og lurte først en stund på hva i all verden DET var for noe. Vet jo liksom hva «tachy» er for noe (eller skrive det kanskje «tacky»… eh… ). Den andre klokken er også Tissot, en T-Touch. Veldig fornøyd. Burde kanskje også utvide samlingen med noe mer «glammy» slik som deg? DEN overrasket meg litt…

  • kak7 august, 2009 kl 16:26
   Forfatter

  I tillegg til disse 6 klokkene har jeg et par til, men de er ikke noe jeg vil vise frem. Den gamle GUL-klokka er forsåvidt ikke så værst, men den ser ikke like kul ut lengre når den orignale remma har blitt bytta ut med en kjedelig svart plastrem. Men jeg bruker den ikke lengre heller så.

  Kult at du har begynt å bruke klokke igjen og i tillegg har kjøpt deg noe nytt! Hadde vært gøy å sett hva slags klokke det er snakk om, Jahn-Ivar!

  Hehehe, litt overrasket over homo-klokka mi ja. Var vel en liten tanke overrasket selv også når jeg kjøpte den! Slikt er ganske rimelig på ebay, så det går ann å kjøpe seg flere klokker uten å bli ruinert!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.