Trist start på en ellers fin dag

Når jeg i dag våknet av meg selv litt før vekkerklokka i dag var det ikke vanskelig å se at vi hadde fått en ny vakker dag. Det har vært strålende sol fra nesten skyfri himmel i hele dag, og det har vært utrolig godt for sjelen! Si hva du vil at det ikke plager meg noe særlig av at det har regnet i bøtter og spann de siste ukene, men det varmer godt med bra vær innimellom! Men etter en liten tur på msn i morges fikk jeg en trist beskjed. Jeg kan ikke si at jeg kjenner Frode, men jeg vet hvem han er, har møtt han ved flere anledninger under oppveksten og har han som venn på Facebook. Nå er han borte, bare 29 år gammel. Hvil i fred, Frode! Hva er det egentlig som skjer for tiden?

Etter at jeg mistet min Anders 17. juli i fjor, er det ikke så forferdelig mye som skal til før jeg blir veldig trist og lei meg og begynner å grine. I starten var det selvfølgelig værst, da var det nesten ingenting som skulle til. Bare det i en nyhetssending var snakk om noen som hadde mistet en eller annen, så var det tut og grin med en eneste gang. Selv om jeg ikke kan si at jeg kjente Frode, ble jeg fryktelig trist og lei meg i morges. Lurte på hva som hadde skjedd og på de etterlatte. I tillegg tenkte jeg en masse på mitt eget tap, det er kanskje det som gjør meg mest trist og som gjør at jeg begynner å grine så lett.

Men jeg fikk samlet tankene og gjort meg klar til å dra på jobb på Nesset på Vesterøy kl 11:55 som planlagt i dag. Siden det er en viss fare for mer trafikk på den tiden av døgnet enn når jeg begynner kl 05:30 og 07:00, beregner jeg meg litt ekstra god tid. Derfor var jeg fremme på Nesset 10 minutter før tiden i dag. Men det betyr bare at jeg får bedre tid til å komme meg til Fredrikstad. Jeg var spent på hvor varmt det kom til å være i bussen etter at den hadde stått i sola med alle dører og luker lukket. Man merker varmen slår mot en når man går inn i bussen og ser på gradestokken at det er 37-38 grader i «bakerovnen». Da er det bare å få opp alle luker og dører så fort som mulig og lufte ut litt. I tillegg benytter jeg muligheten til å kjøre med døra åpen når jeg allikevel bare skal tomkjøre til Fredrikstad.

I følge bussen har det bare vært 22-23 grader ute i dag, men i bussen har det vært 28-29 grader og det har mildt sagt vært ganske varmt. Men med kortermet skjorte, vinduet, lukene og alle dører åpne når jeg står stille har det gått greit i dag. Men det har gått med litt drikke kan du si! På den første turen til Tangen kjørte jeg tom i dag igjen, det er virkelig stille og rolig om dagen. Men det betydde at jeg kom tidlig til Tangen og kunne ta noen bilder av bussen. I tillegg gikk jeg for å ta noen bilder mot Puttesundbrua når jeg ser at Mr. Shoppy One er på vei fra Kålvika (Nordby) i Sverige. Jeg har sett Mr. Shoppy One gå forbi her ute x antall ganger etter at den begynte å seile mellom Kålvika og Tønsberg, men det har bare blitt med mobilbilder hittil.

På kl 13:30-turen til Skjærhalden var det et par jenter som gjerne ville at jeg skulle vente to sekunder på ei jente som var på vei til bussen. Men etter mye frem og tilbake og når jeg hadde ventet i 2 minutter, fikk de beskjed om at jeg måtte kjøre. De to jentene valgte å vente på neste buss, siden de var avhengig av å få med venninna si. Neste buss til Skjærhalden gikk kl 14:35. Det er grenser for hvor lenge vi har mulighet til å vente også, spesielt når jeg ikke får annet enn vage svar om hvor vedkommende vi venter på befinner seg.

Vel ute på Skjærhalden var det som regel ganske mennesker og en Timekspress som stod fremst i sporet der ute. Måtte be sjåføren om å kjøre litt lengre frem, slik at det også ble plass til bussen min, uten å måtte sperre av hele rundkjøringa. Siden vi ikke har noen innlagt spisepause på dette skiftet, varierer det litt når jeg spiser, men i dag hadde jeg god tid før jeg skulle ut igjen, så jeg tok med meg matpakka og satt meg på en krakk på torvet. Etterpå gikk jeg en tur utover på brygga for å se på livet. Når det ikke var mer brygge igjen, var det ikke annet å gjøre enn å snu og gå tilbake igjen. Og innen jeg var tilbake til bussen, var det dags for å få omborde de 3 passasjerene som skulle til byen og kjøre avgårde. Det var dog litt mer trafikk underveis til Fredrikstad, så denne turen var ikke så stille og rolig som den startet på Skjærhalden.

Siden sjåførrommet på bussterminalen blir pusset opp i disse dager (vi er på slutten av uke 2 nå) har vi ikke noe sted å oppholde oss og vi har heller ikke mulighet til å bruke toalettene. Med unntak av før kl 09:00 og etter kl 16:00. Det vil si at vi oppholder oss både her og der, ofte i bussen. Det er veldig kjipt å ikke kunne samles inne på sjåførrommet slik som vi er vant til. Der har vi mulighet til å skravle og klage på det som måtte frustrere oss uten at det er en masse andre mennesker rundt oss. I tillegg er det utrolig upraktisk å måtte benytte toalettene inne på Torvbyen. Jeg begynner å bli ganske dritt lei av å stå og vente på tur, for å si det sånn. I tillegg stinker det alltid noe fryktelig inne på herredassen. Vet ikke om jeg er sær, men jeg setter meg søren ikke ned på de offentlige toalettene. Da må det isåfall være KRISE, det har det heldigvis ikke vært enda. Egentlig skulle oppussingen vært ferdig til i morgen, men etter fremdriften å dømme, ser det dårlig ut. Håper ihvertfall at de er ferdige til skolen begynner igjen, for da er det utrolig mye mer folk og passasjerer overalt. Da er det utrolig upraktisk å stå og vente på tur på toalettene på Torvbyen når du egentlig ikke har tid til å gå på do i det hele tatt.

På Vesterøy-turen kl 15:20 hadde jeg med meg et lite knippe med passasjerer, de aller fleste hadde forlatt bussen allerede når jeg kom til Bratte Bakke. Men noen få faste passasjerer har man med videre derfra også. Det er fra denne turen jeg fikk tatt bildene på vei opp fra Papperhavn, av den trange veien på vei ned til Hvalsund-brua og bakken på vei ned mot Bukta (Papper). Det er en bakke du helst ikke vil møte noen på vei ned på glatta, for å si det sånn. Når jeg var på vei fra Papperhavn var bussen tom og jeg håpte at det ikke kom på noen passasjerer ved Åttekanten, fordi jeg hadde veldig lyst til å ta noen bilder av bussen på Hvalsund-brua. Nettopp for å kunen vise hvor trangt det faktisk er over denne brua. Det er mang en buss som har fått skader over denne brua. Spesielt vår faste #108, jeg vet rett og slett ikke hvor mange ganger lukene på høyre side har blitt revet av.

Den siste turen hadde jeg selskap av en av de faste passasjerene som skal til Papperhavn. Han er utrolig hyggelig og slår gjerne av en prat, og vi satt faktisk og pratet hele veien til han gikk av i Hauge-krysset. 17:05-turen til Vesterøy går bare til Utgårdskilen og han må derfor gå den siste biten ned til Papperhavn. Det ble prat om litt løst og fast, endringene for Vesterøy-bussen fra 17. august og den negative trenden på bussene for tiden. I hvertfall i utkantstrøkene ser det ut til at færre og færre benytter seg av bussen. Selv om prisene på enkeltbilletter og kort bare har gått nedover de siste 2 årene. Glommaringen går så det suser, men det kan man vel knapt si om utkant-Norge.

De siste store endringene på Vesterøy var når minibussen ble lagt ned sist sommer og når Vesterøy mistet bussen på lørdager. Denne gangen er derimot ikke endringene så store, og får vel egentlig ingen store konsekvenser. 16:10-turen til Vesterøy (kun Utgårdskilen) med retur kl 16:45 utgår og blir erstattet av 16:20 til Skjærhalden med bussbytte i Bratte Bakke. Det får også en konsekvens for 15:20-turen til Vesterøy. Den kjører til Utgårdskilen kl 16:00, Papperhavn kl 16:10 og Bukta (Papper) kl 16:25 og så videre til Bratte Bakke kl 16:35, men så snur den og venter på 16:20-turen til Skjærhalden. Når bussen fra byen har kommet kjører vi tilbake til Utgårdskilen og har retur derfra kl 17:00. Det vil si at 16:10-turen går 10 minutter seinere og har bussbytte. Returen fra Utgårdskilen kl 16:45 blir erstattet av kl 17:00 isteden. Bussen fra Utgårdskilen kl 16:00 går fortsatt, men det er vel svært få som vil hoppe på denne bussen før den kommer tilbake kl 17:00. Med mindre man har veldig lyst på en rundtur rundt hele Vesterøy på en hel time da.

Jeg hadde egentlig tenkt å ta på meg de samme Converse-skoa som i går, men friskt i minnet kollegaen som hadde lest Converse ALL STAR-innlegget, valgte jeg å ta på meg de brune Adidas-skoa isteden. Jeg vet faktisk ikke hva de heter, det er en utgått modell som ser ut til å være inspirert av Adidas Superstar. Jeg har hatt disse en stund og de er utrolig gode å gå i, men når man tar en nærmere titt begynner de å bli litt slitt og man ser spesielt på sålen at de har vært med meg på jobb en stund nå. Men de er fortsatt veldig gode å gå i. Men det var først i vinter at jeg bestemte meg for at jeg MÅTTE begynne å bruke noen andre sko. Jeg sklei nemlig rundt på glatta som rene Bambi på isen. Etter å ha falt på rumpa noen ganger, er det vel smartere å ta til vettet og bruke noen andre sko. Men på tørt føre er de fortsatt gode som gull. Da har dere sett de to skoa jeg primært bruker på jobb. De er brune og sorte og er i tråd med reglene for uniformsbruken vår. Men det hender som sagt at jeg finner på noe annet. Vi får se etterhvert om jeg viser frem noe annet fra «samlingen» også.

Siden jeg skrev om klokke-interessen min i går, har det kommet et par henvendelser, både fra samme kollega som sjekket ut skoa mine og en klassekamerat som selger klokker. Han vil gjerne at jeg kommer en tur innom og ser på hva han har å tilby. Kanskje han kan gi meg ett godt tilbud? Men, jeg tror jeg må drøye litt, for jeg er egentlig i en «shoppe-forbud» periode akkurat nå. Hvis du lurer på hvorfor, så er det fordi min Renault Kangoo trenger ny registerrem, vannpumpe og service. Og det koster mildt sagt flesk, eller nærmere bestemt PENGER. Jeg fikk forøvrig omsider satt på de nye gule oblatene i dag! Jeg har hatt dem liggende i lange tider, men av en eller annen merkelig grunn er jeg ekstremt treig til å få dem klistret på bilen. Men nå er de ihvertfall på plass, så politiet eller vegvesenet har ikke noe de skal ha sagt fra 15. august! Da har nemlig fristen for å ha fått på de nye gule oblatene gått ut, og de klipper skiltene dine hvis de ikke er på plass!

Nå som jeg vet at enkelte både skal sjekke ut hva jeg har på beina og armen, bør jeg kanskje være forsiktig med hvilke andre avsløringer jeg kommer med fremover? Jeg måtte selvfølgelig ta ett par bilder av hvilken klokke jeg har brukt i dag også. Det er i grunn min nye faste «jobbklokke», selv om jeg varierer litt innimellom. Men det er som regel denne jeg bruker. Dagen som i dag begynte ganske trist, ble ganske bra til slutt. Men det er så synd at den er så fryktelig kort i kveld. Jeg begynner kl 05:30 i morgen og må opp kl 04:10. Egentlig bør jeg være i seng om ett kvarter, men når jeg både skal redigere bildene til dette innlegget og ta en dusj, blir det nok litt senere i dag. Det er heldigvis fredag i morgen og jeg er ferdig for dagen kl 14:15! Det skal bli utrolig deilig med helg igjen! Hvis dette været, kanskje jeg kan få brukt sittegruppa jeg har fått av mamma og pappa litt mer fremover?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/06/trist-start-pa-en-ellers-fin-dag/

2 kommentarer

  • Jahn-Ivar Emberland7 august, 2009 kl 13:49

  Du er like treig som samboern med oblatene. Han satte dem på først i går. E’kke mulig..!

  • kak7 august, 2009 kl 16:30
   Forfatter

  Nei, det er egentlig ikke mulig å være så treig. Det er jo ikke akkurat en vanskelig eller tidkrevende oppgave å få dem klistret på bilen liksom. Men av en eller annen grunn har jeg en tendens til å legge dem fra meg på skrivebordet, og så blir de bare glemt og forsvinner dypere og dypere ned i mengden av papirer. Jeg skal prøve å være flinkere neste år! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.