En vakker dag

Dagen i dag startet i grunn veldig grå, trist og tjukk av tåke. Men det var før jeg hørte på P4 at det var meldt sol og atter sol over hele landet i dag. Det måtte jeg selvfølgelig straks sjekke, og det stemte! Men dagen startet ihvertfall med tjukk tåke, regnet da med at den kom til å lette utover dagen. Men allerede når jeg hadde kommet meg ut til Skjærhalden på Kirkeøy skinte sola fra en delvis skyet himmel. Hærlig, dette kom til å bli en fin dag, tenkte jeg! Men jeg kom ikke mer enn igjennom Hvalertunnelen før hverdagen møtte meg igjen. Der var gråværet og tåka igjen. Men, det var vel bare et tidsspørsmål.

Innen jeg gikk til lunsj kl 9:30 var sola fremme og det så utrolig mye bedre ut med en gang! En annen ting som er like klart som himmelen har vært blå i dag, er at alt jeg skriver i bloggen er tilgjengelig for alle som ønsker det å lese. Men det er ikke alltid man tenker på det slik, det er liksom ens eget lite «univers» som man kan boltre seg fritt på. Men man må selvfølgelig tenke litt igjennom det man skriver. Men du forventer kanskje ikke å bli «konfrontert» med det du har skrevet av kollegaene dine. I dag møtte jeg en kollega som tydeligvis hadde lest innlegget mitt om Converse ALL STAR her om dagen. Trodde ikke du var sånn interessert i sko liksom? Hvordan skal man egentlig hvite hvem som synes sko er noe mer enn ett nødvendig onde?

Man kan kanskje se det på om man har «kjedelige» eller «spennende» sko på seg, selv om det selvfølgelig er opptil hver enkelt hva man mener er kjedelig og spennende. Men på jobb er jeg vel forholdsvis «kjedelig» når det gjelder sko. Det går i hovedsak i 2 forskjellige skopar, og det er de to jeg har som er svarte eller brune. Det heter seg i følge reglene for uniformbruken at vi skal bruke sko som er svarte eller brune. Det prøver jeg å følge, men det hender seg en gang i blant at jeg bruker noe annet. Hvis jeg den dagen nettopp har lyst til å bruke ett annet skopar.

Kollegaen kunne også fortelle at hu (det var selvfølgelig en dame) var litt opptatt av sko og ble ikke overrasket over at det var Converse jeg brukte på jobb i dag, etter å ha lest nevnte Converse ALL STAR-innlegg. Jaggu viste det seg at hu hadde et par Converse ALL STAR selv også. Jeg har dog aldri sett henne bruke dem noen gang. Nå vet jeg ikke om det er noen som har lagt merke til jeg har brukt Converse ALL STAR på jobb heller, men det har vært det blå og det svarte paret jeg har brukt på jobb. Sistnevnte er jo helt i tråd med reglene for uniformsbruken!

Men jeg må innrømme at jeg ble veldig nysgjerrig på hvorfor hu ikke hadde trodd at jeg interesserte meg for sko. Er jeg så A4 og kjedelig? Jeg er kanskje det? Må vel innrømme at jeg er forholdvis gørr kjedelig når det kommer til klær, garderoben min trenger virkelig en oppfriskning. Jeg er nok mer opptatt av at det skal være komfortabelt og ikke «skrike». Det vil si at det går i ganske nøyetale farger og jeg skiller meg vel på ingen måte ut i mengden. Men det er i grunn slik jeg liker det, at jeg glir inn i mengden.

Hvis man ser bort fra litt økt trafikk i forhold til de siste ukene, er det fortsatt ganske stille og rolig på bussen om dagen. Men det er ikke mer enn 1.5 uke til vi starter på «vinterplanen» igjen, og da er skolen og skoleelvene tilbake igjen! Da møter man fort hverdagen og den vante trafikken og mengden med passasjerer. Deilig at det skal bli litt aktivitet igjen også, tenker jeg. I mellomtiden får man nyte de dagene man har igjen av rolige dager på jobb. I dag har jeg hatt ett skift hvor jeg har jobba fra kl 7 til 17:10, hvor jeg blant annet har vært 4 hele runder rundt Torsnes. Det er jo ikke akkurat verdens navnle og passasjerantallet er deretter. Jeg har hatt noen passasjerer på alle turene, men det har ikke akkruat vært fullt hus og stormende jubel.

Selv om jeg overhodet ikke er glad i (ekstrem) varme, må jeg innrømme at det har vært helt nydelig med sol og varmt vær i dag! Ifølge gradestokken på bussen har det vært 24 grader ute på det meste og 28 grader inni bussen. Når jeg tok bildet av «destinasjonsskjermen» i bussen var det 27 grader. De bildene ble tatt mens bussen stod med alle dørene og lukene åpne i Utgårdskilen mens jeg ventet på siste tur kl 16:45 til Bratte Bakke. Deretter var det bare å tømme bussen for den ene passasjeren jeg hadde med meg og tomkjøre tilbake til Nesset og parkere for dagen. Den tredje og siste bussen som er stasjonert på Nesset kommer ca kl 17:45.

Siden jeg har med meg minst ett kamera hele tiden, blir det også til at jeg tar litt bilder nå og da. Blant annet ett bilde av meg selv når jeg var ferdig på jobb. Tok også ett bilde etter at jeg hadde fått tatt av meg slipset. Etter å hatt på seg slipset i 11 timer er det fryktelig deilig å ta det av seg! Det siste bildet er tatt etter å ha kommet hjem og satt meg ned på sofaen. Det er vel slik jeg ser ut når jeg kommer hjem litt sliten og svett etter en lang dag på jobben. Jeg synes forøvrig det begynner å bli på tide å klippe seg igjen. Når jeg får sovesveis er det nemlig på tide å klippe seg igjen. Så slipper man å bruke tid på å temme tømmerstokkene om morgenen. Hva synes du? Er jeg langhåret og trenger en klipp umiddelbart? Siden det har vært så mye skriving om sko, måtte jeg selvfølgelig ta noen bilder av de svarte Converse-skoa jeg har brukt i dag også. De er ihvertfall ikke like kjedelige som de skoa vi kan få fra vår uniformsleverandør.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/05/en-vakker-dag/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.