En natt og midnattssol på Gimsøya i Lofoten

Etter å ha vært i Nusfjord i Lofoten var egentlig planen å kjøre direkte til Henningsvær. Men idét jeg kjører over Sundklakkstraumen bru fra Vestvågøy til Gimsøya i Lofoten ser jeg en veldig fin plass jeg kunne parkert for kvelden og overnattet i bobilen! En liten avstikker fra europaveien ned til noe som kan se ut som et gammelt fergeleie eller lignende med utsikt over Sundklakkstraumen. Det var heller ingen andre som stod der nede når jeg var på vei over Sundklakkstraumen bru. Jeg var derfor rask med å svinge av og kjøre ut på det som ser ut som et gammelt fergeleie. Der fikk jeg bobilen i vater også, da er jeg fornøyd!

Jeg parkerte deg litt over 15.30 fredag ettermiddag. Litt tidligere enn jeg hadde sett for meg å parkere denne dagen, men sånn er det når man plutselig finner et fint sted man kan stoppe. Det var jo ikke sånn at det var noe innmari hastverk med å komme seg til Henningsvær heller. Men det tok faktisk ikke mange minuttene før den ene bilen, bobilen og motorsykkelen kom til dette lille stedet ved Sundklakkstraumen. Enten de skulle fiske, grille, spise niste eller de bare svingte nedom for å ta en titt eller bare kjørte videre med en gang igjen. Det var ganske mange av dem som kom nedom som prøvde fiskelykken, men såvidt jeg fikk med meg, så var det ingen som fikk noe fisk. Sola forsvant ganske tidlig ned bak fjelltoppen jeg hadde foran meg, men dukket opp igjen etter noen timer lengre til høyre!

Etterhvert dukka det også opp en semitrailer oppi veien som stoppet opp og kom gående. Jeg hadde sett den samme semitraileren stå parkert langs veien på motsatt side av Sundklakkstraumen bru litt tidligere. Han spurte visstnok en av de andre som stod parkert her nede om å kjøre bilen litt lengre frem, så kunne han få rygget semitraileren inn på siden. Etter at semitraileren hadde rygget på plass, ble det merkelig stille veldig lenge. Men det dukka opp en og annen ut over kvelden til slutt. Jeg kom faktisk i prat med sjåføren av semitraileren. Jeg hadde lagt merke til at hengeren var svenskregistrert, så jeg trodde i utgangspunktet at sjåføren også var svensk. Men det var han absolutt ikke, trekkvogna kom nok fra Litauen, for sjåføren var ihvertfall derfra.

Vi pratet om litt forskjellig, fiske, at han ikke fikk noe fisk, at han skulle ha ukeshvilen sin og ikke skulle kjøre igjen før på mandag. Han var også litt frustrert over at det var veldig få av rasteplassene som hadde noen fasiliteter tilgjengelig, slik som toaletter, tilgang til vann og slik. Her han nå hadde parkert var det ihvertfall overhodet ingen fasiliteter. Foruten at han prøvde lykken med å få noe fisk da. Vi kom også inn på fotografering. Han lurte på hvorfor jeg tok bilder av midnattssola og solnedgangen. Det hadde vært ei dame innom rett før som også hadde tatt bilder av midnattssola. Og da fortalte jeg at det var en hobby, at jeg var på feire og at jeg publiserte dem på nett.

Selv om han fortsatt prøvde å få fisk, trakk jeg meg etterhvert tilbake til bobilen for å etterhvert få meg en god natts søvn. Semitrailersjåføren fortalte at han hadde litt problemer med å få sovet når det var lyst hele tiden. Og jeg hadde også litt problemer i starten, ihvertfall med å sovne. Du kjente at kroppen av sliten og man så på klokka at man burde gå og legge seg, men huet var liksom ikke helt klar for å gå og legge seg enda. Sola var oppe og strålte for harde livet og det var liksom ikke naturlig å gå og legge seg. Men det må man jo, hvis ikke blir det fort problemer. Det ble 4.324 skritt i løpet av fredagen. Lørdag går turen videre til Henningsvær!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

Nusfjord i Lofoten (24.07.19)
En natt og midnattssol ved Selfjorden i Lofoten (23.07.19)
Reine i Lofoten (23.07.19)
Videre til Lofoten: Å i Lofoten (22.07.19)
En natt og midnattssol ved Nupen i Kåfjord (22.07.19)
Trondenes fort i Harstad (22.07.19)
Med bobilen på ferga fra Bognes til Lødingen i Ofoten (19.07.19)
To netter og midnattssol ved Beinhusvika i Hamarøy (18.07.19)
Tranøy fyr i Hamarøy (18.07.19)
På vei til Hamarøy med bobilen (17.07.19)
Fantastiske Steigen – men nå går turen videre (16.07.19)
En natt i Nordskot i Steigen (16.07.19)
En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/25/en-natt-og-midnattssol-pa-gimsoya-i-lofoten/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.