På vei til Henningsvær i Lofoten

Lørdag morgen var jeg klar for en tur til Henningsvær i Lofoten. Jeg nevnte forresten i starten av turen at jeg hadde måttet finne et annet toalettpapir å bruke i bobilen etter at Jula hadde sluttet å ta inn papiret fra Thetford. Man kan utmerket godt bruke ordinært toalettpapir, ihvertfall Lambi fungerer sånn tålig greit. Men det løser seg ikke så godt opp som spesialpapiret beregnet for kjemiske toaletter. Så det er litt mer styr å få tømt toalettanken. Derfor har jeg gått over til å bruke spesialpapir som er 2-lags og veldig lett oppløselig i vann. Valget endte opp på Biltema sitt papir, og jeg si meg veldig fornøyd med toalettpapiret til Biltema! Bra pris når man kjøper 4 pakker av gangen (139 kr for 4 x 4 ruller), det fungerer bra i bruk og ikke minst fungerer veldig bra på vei ut igjen også! Må også si meg imponert over hvor lenge disse rullene holder, den første pakka på 4 ruller var tom lørdag morgen, da hadde jeg vært på tur med bobilen i 2 uker!

Etter frokost og de vanlige gjøremålene om morgenen gikk turen videre til Henningsvær. Det er jo litt mer å “styre med” når man kjører bobil enn om man bare hadde dratt hjemmefra eller fra et hotellrom. Alt vann på gulvet i dusjen må tørkes opp, alt må plasseres i hyller, skuffer og sikres på annen måte. Alle luker og vinduer må lukkes og jeg drar nå opp alle rullegardinene bak i bobilen etter at jeg lokaliserte at en del av støyen under kjøring kom nettopp derfra. I tillegg er det greit å få på den ekstra låsen på kjøleskapsdøra, da er man 100% sikker på at den står i ro også. Annet “løsøre” må også vekk og dit det hører hjemme når man er ute og kjører bobilen.

Henningsvær ligger også en avstikker fra europaveien, og her var det mye svinger og smale veier, men for en fantastisk natur, masse øyer, bruer og ekstra idyllisk blir det når skyene ligger lavt over fjelltoppene! Bruene ut til Henningsvær er også så smale at det bare er plass til en bil i bredden, så her er dem lysregulert. Jeg hadde forresten før jeg dro til Lofoten fått beskjed om at jeg bare MÅTTE ta turen innom Henningsvær. Og det var jeg nå på vei til å gjøre. I ettertid har jeg fått beskjed om at jeg ikke måtte finne på å dra til Henningsvær, nettopp på grunn av mye folk. Jeg hadde ikke noe spesielt forhold til Henningsvær på forhånd, foruten at det er et sted jeg har hørt om. Og det er det åpenbart veldig mange andre som bare MÅTTE denne lørdagen også. Det er mulig det hadde vært bedre hvis jeg hadde dratt direkte til Henningsvær fredag ettermiddag, men det er jaggu ikke sikkert. Mye trafikk på veiene og ikke minst sinnssykt mye folk inne i Henningsvær.

Hovedproblemet var å få parkert bobilen. Parkeringsplassene var fulle overalt og både jeg og to andre bobiler kjørte fra sted til sted for å prøve å finne oss en parkeringsplass. Den eneste plassen jeg fant som det var ledig plass var en døgnparkering til 200 kroner døgnet. Hvis jeg skulle stått der et døgn hadde ikke det vært så ille, men jeg hadde jo bare planer om å være i Henningsvær noen få timer. Og så interessant for meg var det åpenbart ikke, for jeg bare kjørte videre og ut av Henningsvær igjen. Jeg må innrømme at terskelen min for “mas og tjas” med masse folk og parkeringsproblemer er ekstremt lav nå. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg bare skulle snu og kjøre ut av Henningsvær igjen. Men jeg parkerte bobilen rett på den andre siden av brua og rusla meg en liten tur for å ta noen bilder ihvertfall.

For det var utrolig fint her, ihvertfall utenfor Henningsvær. Jeg må faktisk si at det var faktisk verdt å ta turen til og fra Henningsvær bare for å få tatt de bildene jeg tok på turen tilbake. Det var flere som parkerte like i nærheten av der jeg stoppet og ruslet inn til Henningsvær. Akkurat der jeg parkerte hadde jeg nok ikke tatt sjansen til det, for jeg stod på parkeringsplassen til Lofoten Arctic Henningsvær hotell. Ved stativene for å henge opp fisk, fiskehjell som jeg har blitt fortalt at det heter, var det mange som benyttet sjansen til å parkere. De hadde dog satt opp bukker og store “No camping” skilt, men å bare parkere bilen der og rusle inn til Henningsvær er jo ikke camping. Hadde det vært en plass, kunne kanskje jeg også vurdert å gjort det samme. Men det var fullt der også. Når jeg kjører videre ut av Henningsvær så er det en større grusplass og parkering som også fungerte som bobilparkering. Her skulle de ha 175 kroner for et døgn. Det var ikke mulig å betale for noe mindre enn et døgn. Henningsvær exiten var derfor et faktum.

Jeg hadde allerede bestemt meg for hvor jeg skulle reise videre når jeg nå var i ferd med å forlate Lofoten, og det var vekk fra Lofoten og lengre nord i Vesterålen. Jeg hadde sett ut et sted som i Bobilguiden for Nord-Norge og Midt-Norge hadde blitt “kåret” som det beste stedet å fricampe i hele Norge. Faren for at det var fullt og ikke plass der var jo selvfølgelig tilstede, men jeg satset på at hvis så var tilfelle, så var det sikkert fine alternativer i nærheten også. Men før jeg forlot Lofoten var jeg en liten tur innom Svolvær. Man kjører jo gjennom Svolvær når man kjører europaveien også. Men jeg tok en tur innom Europris for å kjøpe en kanne til med sanitærvæske. Jeg sleit noe veldig med å finne kanna i butikken, jeg hadde sjekket på forhånd at de skulle ha den på lager, selv en av de ansatte jeg snakket med sleit med å finne den. Det viste seg at de hadde flyttet den til en helt annen del av butikken. Tidligere når jeg har kjøpt sanitærvæske fra Green Viking har jeg funnet den sammen med alle de andre såpeartiklene.

Etter at jeg offisielt hadde forlatt Lofoten ble det en stopp på Husjordøya for å spise lunsj. Hvor går turen videre i Vesterålen? Følg med!

Les mer om turen med bobilen til Nord-Norge her:

En natt og midnattssol på Gimsøya i Lofoten (25.07.19)
Nusfjord i Lofoten (24.07.19)
En natt og midnattssol ved Selfjorden i Lofoten (23.07.19)
Reine i Lofoten (23.07.19)
Videre til Lofoten: Å i Lofoten (22.07.19)
En natt og midnattssol ved Nupen i Kåfjord (22.07.19)
Trondenes fort i Harstad (22.07.19)
Med bobilen på ferga fra Bognes til Lødingen i Ofoten (19.07.19)
To netter og midnattssol ved Beinhusvika i Hamarøy (18.07.19)
Tranøy fyr i Hamarøy (18.07.19)
På vei til Hamarøy med bobilen (17.07.19)
Fantastiske Steigen – men nå går turen videre (16.07.19)
En natt i Nordskot i Steigen (16.07.19)
En natt ved Brennviksanden i Steigen (15.07.19)
Nordfold i Steigen (15.07.19)
Engeløya rundt i Steigen (15.07.19)
Bøsanden på Engeløya i Steigen (14.07.19)
To netter til på Engeløya i Steigen (12.07.19)
Idyllisk i Auvika i Steigen (12.07.19)
Tømmestasjon ved Leinesfjord i Steigen (11.07.19)
Storslått natur på Engeløya i Steigen (11.07.19)
To netter ved Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (11.07.19)
Batterie Dietl på Engeløya i Steigen (10.07.19)
Midnattssol over Forsan i Steigen (08.07.19)
Flott rasteplass her på Forsan i Steigen (07.07.19)
Fremme med bobilen på Forsan i Steigen (07.07.19)
På tur med bobilen til Nord-Norge (06.07.19)

                                                                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/07/25/pa-vei-til-henningsvar-i-lofoten/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.