En natt i Langesund med bobilen

Etter en natt i Nevlunghavn gikk turen videre til Langesund. Det var ikke nødvendig å ta frem Bobilguiden for å finne et sted å overnatte i Langesund, da jeg allerede var klar over at man kunne stå på Smietangen gratis. I Bobilguiden er den listet opp som en bobilparkering mot betaling, men det er det tydeligvis slutt på. For det er ingen fasiliteter eller kostnad med å stå her. Jeg var innom et par butikker på vei til Langesund, men var fremme ved 18-tiden på kvelden. Da var det allerede en del bobiler på plass på Smietangen. Jeg parkerte ytterst til venstre i den lange rekken med bobiler. Det stod også noen personbiler innimellom av en eller annen grunn. Det er vel egentlig bare regulert som en ordinær parkeringsplass, og ikke nødvendigvis reservert for bobiler.

Etterhvert fikk jeg en bobil på venstre side av meg også, men jeg hadde ikke så veldig lyst til å stå tett i tett, så jeg valgte å flytte meg og parkere på “hylla” i bakkant. Der stod jeg alene og hadde en fin oversikt over området. Jeg har ikke større bobil enn at jeg ikke stakk så mye ut over asfalten på den grusplassen jeg hadde parkert. Det stod en bil parkert der fra før, så jeg regna med at det var innafor. Det var ingenting som tilsa at det ikke skulle være tillatt å stå parkert der ihvertfall. Men jeg måtte frem med nivåklossene for å få bobilen i vater. Men da var jeg klar for en fin kveld i Langesund! Jeg har vært i Langesund to ganger tidligere når jeg har besøkt Tangen fort i juni 2014 og Tangen fort i april 2016, men aldri sett på noe mer enn bare fortet.

Etter å ha laga meg litt middag i bobilen ruslet jeg meg en liten tur bortover brygga. Og jeg må si at de har gjort det ganske fint her. Jeg aner jo selvfølgelig ikke hvordan det har sett ut før, men deler av bryggeområdet så veldig nytt ut. Der var det blant annet noen “solsenger” som jeg tok en liten strekk på. Det var pent vær med litt skyer bare, så det var ikke noe behov for regntøy på denne lille turen! Men gummistøvlene var på for å være på den sikre siden. Etterhvert kom en LOS-båt i full fart innover sundet også, men roet seg ned når den kom inn mot bryggene selvfølgelig. Jeg fikk med meg solnedgangen i Langesund denne kvelden, selv om sola gikk ned “feil vei” i forhold til å fått mest mulig ut av den. Men litt “rosa” skyer over Langesund ble det tross alt. Men ikke av den mest fargerike solnedgangen denne kvelden! Men det var fint med blå himmel og bare litt skyer, oppholdsvær og ganske pent vær! Men siden jeg var ganske “lett kledd”, ble det litt friskt utpå kvelden.

Jeg ruslet derfor tilbake til bobilen og brukte resten av kvelden der. Med panoramautsikt over Smietangen og resten av “bobilgjengen” i Langesund. Før det ble mørkt var det også noen som hadde stått på brygga og testet fiskelykken. Jeg så aldri at de fikk noe fisk, men det kan det jo hende at de gjorde uten at jeg fikk det med meg. Spesielt la jeg merke til to som kranglet noe veldig om et eller annet. Han kjeftet på henne fordi hu hadde glemt et eller annet. Hu klaget over at hu frøs, for hu var ikke spesielt godt kledd. Han mente at han kunne stille seg inne i “busskuret” (ment for lokale ferger) og stå i le der, men fikk raskt beskjed om at det var like trekkfullt og kaldt inni der. På en av krakkene satt det også en dame med en hund som ble gredd og stelt med. Den lett frøsne dama var borte og begynte å spørre om hva slags rasehund dette var. Men jeg klarte ikke å få med meg om hu fikk noe svar.

Resten av kvelden var stille og rolig i bobilen, jeg hadde jo kjøpt med meg ei flaske med Captain Morgan som jeg varmet meg litt på. De aller fleste har vel smakt rom og Cola, Cola hadde jeg ikke, men derimot Pepsi Max. Fungerer veldig bra det også! Men jeg må si at jeg var fornøyd med parkeringen på Smietangen i Langesund. Jeg liker å stå litt for meg selv, og selv om jeg bare stod et steinkast fra de andre, så stod jeg allikevel for meg selv og følte ikke at jeg stod som i et “borettslag”. I tillegg hadde jeg god oversikt over området og kunne sitte og titte på det som måtte bevege seg. Det er utrolig hvor nysgjerrig man blir når man sitter og ser på “livet”. Eller er ute og tilfeldigvis overhører noen kjefte på hverandre eller hva det måtte være for noe. Det er mye underholdning i å bare sitte og se og lytte.

Følg med hvor ferden gikk videre fra Smietangen i Langesund i neste oppdatering!

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En natt i Nevlunghavn med bobilen (26.11.19)
Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet (25.11.19)

                             

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/11/28/en-natt-i-langesund-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.