To netter ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen

Jeg var ganske raskt avgårde etter å hatt en utrolig fin runde på Møvikknatten og Møvik fort i Kristiansand. Jeg dro fra parkeringsplassen klokka 21.51 og kjørte i retning Flekkerøya. Det er en kort kjøretur på under 10 minutter, det hadde derfor ikke vært noe stress med å komme seg avgårde. Jeg hadde en natt ute på en nedlagt fergekai på Flekkerøya når jeg hadde en tur til Sørlandet i september 2019! Der var det såpass fint, så der kunne jeg tenkte meg å ta en natt til. Men jeg fikk meg en liten, eller en ganske stor overraskelse når jeg kom frem til den nedlagte fergekaia. Her var det noe anleggsarbeid  i gang i nærheten, og det stod derfor parkert en traktor, en gravemaskin og annen “skrot” fra dette anleggsfirmaet på fergekaia. Det var derfor ikke mulig å stå der jeg stod sist og det var alt annet enn interessant å stå her. Med stor fare for at det ville bli et forferdelig leven torsdag morgen, valgte jeg heller å se på andre muligheter.

Prøvde meg en tur til Geiderøy som er en av de mindre øyene ute ved Flekkerøya, der så det ut til at det kunne være muligheter for å overnatte. Men det som møtte meg var nye skilter med teksten “kun parkering med gyldig parkeringsbevis”. Så da var jeg tilbake til å lete etter andre alternativer igjen. Hva var da alternativene? Sørlandsparken var 30 minutter unna og Svennevig bru var 45 minutter unna. Jeg la avgårde i retning Svennevig bru, men kanskje jeg kunne finne noe før? Men det gjorde jeg ikke, så jeg endte opp med å kjøre helt til Svennevig bru. Og det var det ikke bare jeg som hadde tenkt på i slutten av mai. Når jeg passerer står det allerede en stor bobil langs vannet på høyre side av veien før man kommer til Svennevig bru. “Oppe” stod det to bobiler og “nede” stod det en bobil. Men den stod såpass nærme der jeg stod sist, der jeg fant et sted det var mulig å få bobilen i vater. “Oppe” var det ikke mulig å få bobilen i vater på den plassen som var igjen, så da kjørte jeg til der den første bobilen jeg så stod. Der fant jeg et godt stykke foran nevnte bobil en plass som bobilen var i vater fremover og bakover, og med nivåklossene på nivå tre på høyre side var jeg i vater sideveis også.

Klokka var nå 23.10 på kvelden og det var ikke aktuelt å sette i gang med noe middag, så da ble det enkelt med Polarbrød med pålegg på. Men det var utrolig godt med noe mat i magen! Jeg klarer sjeldent å bare stupe i seng med en gang jeg har parkert, så jeg ble sittende oppe og prate litt på Messenger og lytte til litt musikk. Klokka ble 02.15 før jeg var i seng og da var batteriet på 96% Når jeg våknet torsdag var batteriet på 100%. Men det var ikke veldig rart med så strålende vær som jeg hadde fått denne dagen! Jeg syntes det var litt varmt når jeg våkna, så jeg åpnet opp takluka over senga litt. Ikke så rart jeg syntes det var litt varmt, for det viste seg at det var 26,8 grader i bobilen! Litt senere gikk takluka fremme i bobilen opp også. Satt og pratet litt på Messenger før jeg fikk meg en forfriskende dusj! Merkelig det der, det er alltid utrolig deilig å få tatt seg en dusj! Så spiste jeg frokost og noterte ned alt som skjedde dagen før.

Siden jeg kom såpass seint til Svennevig bru onsdag kveld, var det ganske raskt bestemt at det ble ikke bare en men to netter her! Fantastisk sted og ikke minst utrolig flott vær! Så hva er det ikke å like? Etter å ha brukt speilreflekskameraet litt de siste dagene, var det greit å få ladet opp batteriene både til kameraet og ikke minst AA-batteriet jeg har i blitzen! Det er utrolig kjipt å gå på en smell med flate batterier. Jeg har aldri opplevd det med batteriene i selve kameraet, men jeg har gått på en slik overraskelse midt under en runde inne på et fort en gang, da hadde jeg mer eller mindre krabbet langt inn i en kommandobunker og opplever at det er såvidt jeg klarer å få blitzen til å lade opp mellom hvert bilde. På akkurat denne turen hadde jeg valgt å bare ta med meg det jeg trengte, kameraet og blitzen og ikke hele fotoryggsekken. For der har jeg jo alltid ekstra batterier. Da var det ikke spesielt aktuelt eller interessant å krabbe ut av denne bunkeren for å hente nye batterier. Så jeg gjorde alt jeg kunne for å få lirket ut noen ekstra “bilder” ut av blitzen for å komme meg i mål. Heldigvis gikk det greit, det var forøvrig kommandobunkeren på Tittelsnes fort i Sveio nord for Haugesund.

Jeg startet forresten denne turen med 15 kilo gass i bobilen, det vil si en full 10 kilo gassflaske og en halvfull gassflaske. Jeg visste at den halvfulle gassflaska hadde gått tom, men jeg var litt nysgjerrig på hvor mye jeg hadde igjen på den som var full ved start. Her var det 7,5 kilo gass igjen. Det vil si at jeg hadde hatt en forbruk på omtrent 0,94 gass per natt og at hvis dette snittet holdt seg, så ville jeg ha et totalt gassforbruk på 11,25 kilo i løpet av denne turen. Det betyr at det ikke var nødvendig med å “stresse” med å få fylt opp denne gassflaska. Jeg hadde dog lest at det var billig å fylle gassflaskene hos LPG Arendal, så det er mulig jeg tok en tur innom uansett. I løpet av torsdagen gikk jeg meg en liten runde ved Svennevig bru og tok litt bilder i godværet. Ellers tok jeg det ganske piano rundt og i bobilen! Det er ikke noen tvil om at jeg har blitt ganske glad i å være på tur med bobilen, ikke bare for å reise og oppleve en masse nye ting, men også bare for å være på tur med nettopp bobilen! Men jeg setter alltid stor pris på å finne steder hvor jeg har en fin utsikt! Og jeg har en tendens til å trekke til vannet.

Etterhvert ble det en filmkveld i bobilen, denne kvelden satt jeg i gang Ocean’s Eleven (2001), Ocean’s Twelve (2004) og Ocean’s Thirteen (2007). Det ble en sen kveld igjen, jeg var i seng klokka 02.20 og da var batteriet på 83%. Fredag når jeg våkner er batteriet på 85%. Jeg er ikke så veldig tidlig oppe, siden jeg var ganske sent i seng, men etter en dusj og frokost dro jeg fra Svennevig bru fredag klokka 11.45. Da var batteriet på 92%.

Jeg har som nevnt vært innom Svennevig bru tidligere, her er de to andre besøkene:

En natt ved Svennevig bru, Lillesand med bobilen (10.09.20)
En natt ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen (04.12.19)

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

Tur til Møvikknatten og Møvik fort i Kristiansand med bobilen (01.12.20)
En natt ved Bukkesteinstunnelen i Lyngdal med bobilen (29.11.20)
Tur til Varnes fort med bobilen (26.11.20)
En natt ved Haviksanden med bobilen (23.11.20)
Tur til Würzburg Riese FuMO 214 radaren på Lista flyplass med bobilen (22.11.20)
Tur til Lista fyr med bobilen (22.11.20)
To netter på Brekneholmen i Borhaug havn med bobilen (19.11.20)
En liten tur til Lindesnes fyr med bobilen (19.11.20)
To netter på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (16.11.20)
Tur med bobilen til Sørlandet – første natt ved Steinbrygga i Borre (15.11.20)

                              

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/12/02/to-netter-ved-svennevig-bru-i-lillesand-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.