En natt ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen

Neste etappe er den hittil korteste på denne turen. Fra Storesand utenfor Fevik tok jeg turen videre til Svennevig bru, som tidligere var en del av E18, men som nå er fylkesvei 420. Dette stedet hadde jeg også funnet i Bobilguiden! Her ser det ut til at hele denne turen gå fra sted til sted funnet i Bobilguiden for Sørlandet og Østlandet! Turen var bare på 23,4 kilometer og var unnagjort på 26 minutter! Man kan vel trygt si at jeg ikke hadde noe hastverk med å komme meg sydover! Men nå hadde jeg jo bestemt meg for at turen i seg selv var målet for denne turen! Ved Svennevig bru er det flere muligheter for å parkere og overnatte med bobilen! Og siden dette ikke er en del av E18 lengre, men blitt en “lokal vei” som en fylkes vei, er det begrenset med trafikk i dette området i forhold til før.

Det jeg anså som den beste plassen på stedet var allerede tatt av en annen bobil. Først til mølla osv. Den plassen er nede i “kroken” med utsikt ned mot båthavna og under selve Svennevig bru. Derfor valgte jeg å parkere oppe på “toppen” ved siden av brua isteden og hadde dermed panoramautsikt over hele området! Vind ville ikke være noe problem og jeg regnet heller ikke med at støy fra fylkesveien ville utgjøre noe problem! Jeg måtte dog opp på andre nivå på nivåklossene for å få bobilen i vater! Men i motsetning til turen jeg hadde til Nord-Norge i sommer, hadde jeg ingen hårete målsetning om å klare meg uten nivåklossene på hele denne turen! Det er utrolig lettvint å bare kjøre oppå nivåklossene for å få bobilen i vater enn å lete etter den perfekte plassen! Selv om det er litt gøy å få til det også.

Det regnet ganske mye denne tirsdagen, men det hindret ikke meg å få på meg regntøyet og gummistøvlene og ut og gå en tur under en time etter at jeg kom frem til Svennevig bru! Og jeg må si at det var veldig fint her også! Både i og rundt båthavna, i Kilen innenfor, men hvis man går over på den andre siden av Svennevig bru, hvor man finner Kaldvellfjorden! Og selv om det var gråvær og regn og jeg ikke befant meg så veldig langt far bobilen, så kan man ha det veldig fint for det! Det har dog blitt veldig mye gråere og himmelen og skyene er mye kjipere enn de var dagen før. Men det hindrer ikke meg i å gå tur og ta litt bilder! Jeg benyttet også anledningen til her å “leke” meg litt med kameraet på Gorillapod’en og fikk tatt litt bilder av meg i helfigur her også. Men det er ikke bare bare å fokusere, utløse selvutløseren på kameraet og komme seg i posisjon innen bildet blir tatt hele tiden. For ikke å snakke om å kanskje få til et lite smil også. Så ansiktsuttrykket mitt varierer nok litt fra bilde til bilde. Men det er gøy å få noen slike bilder av seg selv når man er på tur alene også!

Jeg satt også ganske lenge i vannkanten og tok livet med ro. Med gummistøvlene nedi vannet også faktisk. Og etter at jeg hadde sittet der en stund legger jeg merke til at det er en brennmanet like bortenfor. Jeg får også tatt noen bilder av denne brennmaneten som ligger og “dupper” i vannet. Det er det vel faktisk aller første gang jeg har fått tatt noen bilder av! Men jeg holdt henna langt unna og det var heller ikke aktuelt å “ta på” gummistøvlene uten at jeg hadde fått skylt dem skikkelig litt lengre bortenfor i vannet. I fare for at jeg hadde fått med meg noe greier fra brennmaneten på gummistøvlene. Greit å være på den sikre siden, så man ikke brenner seg! Jeg har aldri brent meg på en brennmanet noen gang, ikke som jeg kan huske ihvertfall. Men det er ikke noen vits å oppsøke problemene heller!

Legg forresten merke til det gamle skiltet for Nedenes amt som dere kan lese mer om på wikipedia! Her kan man blant annet lese at det er 6,8 kilometer til Lillesand og 15 kilometer til Grimstad! Det skiltet måtte jeg selvfølgelig ta noen bilder av og selvfølgelig også en selfie eller to! Jeg vet ikke hvor mye trafikk det eventuelt er med bobiler her om sommeren, men nå i september var det bare oss to. Så det hadde vært plass til enda flere uten at det hadde hadde vært fullt. Jeg har ingen problemer med å bruke noe av de stedene jeg har overnattet hittil på denne turen på nytt! Jeg må si at Bobilguiden er gull verdt! Jeg klarer å finne en del steder å parkere og overnatte med bobilen på egenhånd også. Men i tillegg har jeg Bobilguiden, et par apper og ikke minst et fricamping-kart jeg har i Google maps.

Summen av dette er at jeg har en oversikt over ganske mange steder jeg kan parkere og overnatte med bobilen! Det finnes selvfølgelig også apper som har oversikt over en rekke campingplasser og bobilparkeringer også. Bobilguiden inneholder både campingplasser, bobilparkeringer og steder for å fricampe. Det er uten tvil sistnevnte jeg bruker primært! Bobilguiden for Sørlandet og Østlandet var den første Bobilguiden jeg kjøpte. Når Bobilguiden for Nord-Norge og Midt-Norge kom i sommer, kjøpte jeg selvfølgelig den også! Den fikk jeg plutselig veldig nytte av i sommer når jeg ombestemte meg og droppa å dra til Vestlandet til fordel for en tur til Nord-Norge!

Neste år kommer Bobilguiden for Vestlandet også! Jeg skal selvfølgelig ha den boken også! Da er hele Norge samlet i disse tre Bobilguiden-bøkene! Ulempen med slike bøker er selvfølgelig at “alle” kan finne disse stedene. Men jeg har ikke hatt noe problem med at de har vært “overfylte” på noen som helst måte hittil, så det har jeg ikke sett på som noe problem. Det er nok uansett mye mer folk på campingplassene og bobilparkeringene enn det er på de stedene som er egnet for fricamping! Det er veldig lettvint å få det fiks ferdig servert i en bok. Og jeg synes også det er en utrolig “tiltalende” presentasjon med et dronebilde av hvert sted med informasjon om fasiliteter, sesong og en beskrivelse av hvordan stedet er, hvordan man kommer seg dit og det er i tillegg GPS-koordinater til alle stedene. Hvis man skulle ha problemer med å finne stedet med å bare søke det opp.

Men tilbake til Svennevig bru – jeg var ute og ruslet og tok litt bilder i et par timer. Det var på ingen måte en lang tur, det var ikke veldig mange skritt det ble heller, men jeg satt litt her og der og bare tok livet helt med ro og nøt utsikten, stillheten og hadde det som plommen i egget! Etterhvert var det selvfølgelig på tide å trekke tilbake til bobilen og lage seg litt middag og ha litt hyggetid inne i varmen i bobilen! Jeg må også si at jeg ha blitt mye flinkere til å lytte til musikk igjen. Jeg har alltid med meg en del musikk som Spotify Offline-innhold på mobilen. I tillegg har jeg selvfølgelig med meg hodetelefoner jeg kan bruke. Det er uten tvil min foretrukne måte å lytte til musikk på!

Hjemme bruker jeg hodetelefoner fra Denon, Denon AH-D2000 hodetelefoner, mens i bobilen bruker jeg NAD VISIO HP50 er det vel de heter. Utrolig god lyd i disse også, men dette er “on-ear” hodetelefoner, og man blir litt sliten i “øreflippene” etter å brukt dem noen timer. Det problemet har jeg ikke med mine Denon AH-D2000 hodetelefoner som er “over-ear” hodetelefoner og ligger dermed rundt ørene og legger ikke press på “øreflippene”. Har lenge hatt lyst på Denon AH-MM400 til den typen bruk, men det har ikke blitt noe kjøp enda. De koster litt mer enn hva jeg ga for mine NAD hodetelefoner. Inntil videre fungerer det veldig bra med mine NAD hodetelefoner. Men kanskje ved neste korsvei?

Neste etappe, vil den føre meg frem til Kristiansand og det eneste på forhånd bestemte målet mitt mon tro? Følg med!

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En natt ved Storesand utenfor Fevik med bobilen (03.12.19)
En natt ved Østerholtheia med bobilen (02.12.19)
En tur til Tangen fort med bobilen (29.11.19)
En natt i Langesund med bobilen (28.11.19)
En natt i Nevlunghavn med bobilen (26.11.19)
Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet (25.11.19)

                                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/12/04/en-natt-ved-svennevig-bru-i-lillesand-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.