En natt ved Bukkesteinstunnelen i Lyngdal med bobilen

Det er veldig lite av mine turer som er spikret ned til minste detalj på forhånd. Men jeg har noen steder jeg kunne tenke meg å besøke på forhånd, Varnes fort var en av dem. I hvilken retning veien gikk videre var klart, det var østover og etterhvert nordover, men jeg hadde ikke noen konkrete planer om akkurat hvor jeg skulle parkere for å nyte resten av kvelden og påfølgende natt. Når jeg forlot Varnes fort med bobilen klokka 17.04 på tirsdag så jeg for meg å kanskje ta en natt ved Knuden som jeg besøkte i fjor eller kanskje Flekkerøya? Jeg siktet mot Flekkerøya når jeg dro fra Varnes fort, men først ble det en liten tur innom Kiwi Vanse for å handle litt. Det var da jeg revurderte hvor jeg skulle kjøre. Det er nesten to timer kjøring til Flekkerøya, jeg velger derfor heller å svinge av ved Bukkesteinstunnelen. Der hadde jeg sett i en app at det skulle være mulig å fricampe.

For hvis man svinger av før man kjører inn i Bukkesteinstunnelen, kan man kjøre den gamle veien. Og her er det faktisk flere steder som man kan stoppe med bobilen og stå. Der jeg stoppet er like før man kommer ut til fylkesvei 43 etter Bukkesteinstunnelen. Siden dette er den gamle veien, regnet jeg ikke med at det ville være den helt store trafikken forbi her. Men jeg sliter litt med å finne en plass her som jeg får bobilen i vater. Jeg prøver å kjøre på plass både her og der og bak frem, men det blir litt feil uansett. Så da måtte jeg ty til å ta frem nivåklossene for å få opp bobilen fremme. Men jeg må si at her var det i grunn veldig fint! Hvis dette fortsatt hadde vært hovedveien, så hadde det nok vært i meste laget med trafikk. Men det var jeg ikke bekymret for nå.

Når jeg var fremme ved Bukkesteinstunnelen klokka 18.52, tok det ikke så lang tid før jeg var ute for å ta litt bilder og selvfølgelig få laget meg litt middag. Jeg var ute og tok noen bilder flere ganger forsåvidt. Jeg fikk også sett den tolvte og siste filmen om Varg Veum som heter Varg Veum: Kalde hjerter (2012). Det har uten tvil vært et hyggelig gjensyn med Varg Veum spilt av Trond Espen Seim og Jacob Hamre spilt av Bjørn Floberg! Ellers vet jeg å slappe av, kose meg og ta livet med ro når jeg er på tur. Jeg hadde nok et ganske mye høyere “tempo” på turene mine før jeg kjøpte bobilen. Så selv om målet med å kjøpe bobilen egentlig var å være mer effektiv, slippe å kjøre frem og tilbake til hotellene hele tiden og dermed kanskje få tid til å se og utforske enda mer.

Så vil jeg på ingen måte anse det som å ha mislyktes når jeg nå faktisk er mindre effektiv enn noensinne. Jeg setter utrolig pris på friheten jeg har nå og at jeg tar det mye roligere på tur. Det er ikke slik at jeg må gjøre og utforske alt det er mulig å besøke på de stedene jeg besøker. Men jeg tar turen innom noen få militærhistoriske anlegg og andre steder jeg kunne tenke meg å utforske på hver tur. Det blir noen lange etapper men det blir faktisk flere og flere korte etapper. Flere har kommentert dette med at nå har du jo faktisk ferie. Ikke meningen at man skal måtte ha ferie for å komme seg til hektene igjen etter at man har vært på ferie. Jeg gjør det jeg har lyst til, når jeg har lyst til det, i det tempoet jeg ønsker, og rekker jeg det ikke i dag eller denne gangen, så kan jeg gjøre det neste gang. Mulighetene går ikke fra en. Det er bare å oppsøk dem i tur og orden i det tempoet man ønsker!

Når jeg gikk og la meg klokka 00.25 var batteriet på 93% og batteriet var på 87% når jeg våknet onsdag.

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

Tur til Varnes fort med bobilen (26.11.20)
En natt ved Haviksanden med bobilen (23.11.20)
Tur til Würzburg Riese FuMO 214 radaren på Lista flyplass med bobilen (22.11.20)
Tur til Lista fyr med bobilen (22.11.20)
To netter på Brekneholmen i Borhaug havn med bobilen (19.11.20)
En liten tur til Lindesnes fyr med bobilen (19.11.20)
To netter på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (16.11.20)
Tur med bobilen til Sørlandet – første natt ved Steinbrygga i Borre (15.11.20)

                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/11/29/en-natt-ved-bukkesteinstunnelen-i-lyngdal-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.