En tur til Knuden – Gjengesti bro fra 1922 med bobilen

Jeg tok en tur innom Odderøya for å se om jeg kunne finne et sted å overnatte med bobilen der, joda det var det, men ikke uten å måtte betale for det. Og hvorfor betale for det når det finnes så mange steder man kan overnatte uten at det koster noe som helst? Derfor var det frem med Bobilguiden for å finne et annet sted. Samtidig ønsket jeg å ikke kjøre lengre bort hjemmefra men heller kjøre hjemover for å finne et sted å overnatte. Jeg valgte derfor å ta en lengre etappe nordover til et sted jeg overnattet på vei sydover til Sørlandet. Men på veien må jeg innrømme at jeg mer eller mindre snublet over Knuden – Gjengesti bro fra 1922. Dette stedet står også oppført i Bobilguiden som et sted man fint kan overnatte med bobilen! Men det var ikke her jeg hadde bestemte meg for å ta den siste natten på denne turen.

Men denne utrolig sjarmerende brua fra 1922 ligger tett inntil nåværende E39, så med mindre man er helt fjern, er det vanskelig å overse dette fantastiske byggverket! Det ble derfor en litt hard oppbremsing for å få med meg denne brua! Og det ble til at jeg tok en masse bilder av brua og bobilen! Det var nok ikke mange bobiler på denne brua når den var ny i 1922 tenker jeg! Det viste seg at det overhodet ikke var noen vits å “haste” med å ta bildene, for det kom ingen andre innom i løpet av den tiden jeg var der! Jeg tok bilder av bobilen stående midt oppå brua og selvfølgelig noen bilder når jeg hadde parkert bobilen komme “kjørende” under brua. Selv om det er fint mulig å finne seg en plass å parkere bobilen her ved Knuden som brua kalles, så er det litt værre å finne et sted å få bobilen i vater uten å bruke nivåklossene. Ihvertfall hvis man skal parkere et sted som gjør at man ikke er i veien hvis det skulle komme noen andre innom for å ta en titt på den gamle brua som var en del av den Sørlandske hovedvei! Men en utrolig fin rasteplass er det ikke noen tvil om at Knuden er!

Så gikk turen videre nordover igjen!

Mer om turen med bobilen til Sørlandet her:

En tur til Würzburg Riese FuMO 214 radaren på Lista flyplass med bobilen (20.12.19)
En natt ved Lista fyr med bobilen (19.12.19)
En tur til Marka skyte- og øvingsfelt med bobilen (18.12.19)
En natt på Skjernøya utenfor Mandal med bobilen (17.12.19)
En natt på Flekkerøya utenfor Kristiansand med bobilen (16.12.19)
En tur til Møvik fort i Kristiansand med bobilen (05.12.19)
En natt ved Svennevig bru i Lillesand med bobilen (04.12.19)
En natt ved Storesand utenfor Fevik med bobilen (03.12.19)
En natt ved Østerholtheia med bobilen (02.12.19)
En tur til Tangen fort med bobilen (29.11.19)
En natt i Langesund med bobilen (28.11.19)
En natt i Nevlunghavn med bobilen (26.11.19)
Tur med bobilen med Strømstad-Sandefjord ferga til Sørlandet (25.11.19)

                                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2019/12/21/en-tur-til-knuden-gjengesti-bro-fra-1922-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.