En natt ved Gartekilen utenfor Risør med bobilen

Etter en natt ved Storesand utenfor Fevik var det dags for å kjøre nordover igjen. Når jeg startet denne turen, gikk turen sydover mot Sørlandet. Jeg ante ikke på forhånd hvor langt jeg ville komme eller hvor jeg skulle overnatte. Nå var jeg teknisk sett på Sørlandet og det var bare en halvtime videre til Kristiansand fra Svennevig bru i Lillesand. Men av en eller annen grunn føler jeg at jeg ikke har kommet helt ned til Sørlandet før jeg har kommet ned til Kristiansand. Av en eller annen grunn. Men når jeg hadde kommet litt over halvveis i ferien allerede, var det på tid å kjøre nordover. Hele turen hjem er jo unnagjort på noen få timer, så det hadde ikke vært noe stress å tatt det på en dag. Men i det tempoet jeg har på turene mine for tiden, så tar det litt lengre tid. Rett og slett fordi jeg kjører korte etapper og har en natt her og en natt der.

Fra Storesand kjørte jeg i 55 minutter før jeg var fremme ved Gartekilen utenfor Risør. Eller før man kommer frem til Risør om du vil. Gartekilen er et sted jeg har funnet i Bobilguiden. En liten plass langs hovedveien (416) mellom E18 og Risør. Jeg var fremme ved Gartekilen klokka 12.45 og det er ganske tidlig å parkere egentlig. Men det var ingen andre ting som skulle gjøres eller innom på veien, så da er man fremme tidlig. Plassen ligger litt nærme hovedveien til Risør, så det er litt støy fra veien. Men det er ikke så mye støy at det sjenerer meg ihvertfall. Så det tok ikke lang tid før jeg slo meg til ro etter å ha funnet plassen jeg kunne parkere bobilen i vater uten å måtte ta frem nivåklossene mine.

Det ble lunsj med en gang jeg hadde rigget meg på plass. Jeg måtte selvfølgelig ut og ta litt bilder av stedet jeg skulle tilbringe kvelden og natta også. Så tar jeg livet med ro i bobilen noen timer før det er dags for litt middag også. Det ble marinert ytrefilet med urter og hvitløk i en red curry saus med ris til. Med såpass god tid, var det også rom for å se litt film. Jeg startet med filmen Captain Philips (2013) med Tom Hanks! Og så over til den første Sherlock Holmes-filmen fra 2009 med Robert Downey Jr. og Jude Law! Må si at dette er en ekstremt bra film, og har sett den flere ganger! Det samme gjelder også film nummer to. Men hvorfor har det ikke kommet flere filmer med denne duoen, gjerne også med Guy Ritchie som regissør!

Midt i Sherlock Holmes-filmen måtte jeg derimot plukke med meg kameraet og komme meg ut for å ta litt bilder! For jeg fikk en utrolig MAGISK solnedgang her ved Gartekilen ved Risør! Her gikk jeg nok rett og slett bananas med kameraet og ruslet også litt bortover langs vannkanten for å få litt andre vinkler og dermed motiver av solnedgangen! Selv om solnedgangen i seg selv var såpass fargesprakende og et utrolig motiv i seg selv! Det er en stund mellom hver gang man får oppleve solnedganger som er så fargesprakende og kraftige i fargene som dette! Og da er det utrolig gøy å være “ute” og få det med seg! Når jeg er på tur med bobilen er det ofte mye enklere å få det med seg. Siden jeg ofte er ved vannet og har rimelig god utsikt fra sittegruppa i bobilen. Når jeg er hjemme i leiligheten i Greåkerdalen i Sarpsborg kan nok både det ene og andre spektakulære vise seg frem uten at jeg ser noe som helst. Sola går jo ikke ned på den siden av blokka som jeg har stuevinduene og spesielt når jeg sitter og redigerer bilder eller skriver om turene mine, så sitter jeg i tillegg inne på kontoret. Det var et lite sidespor.

Det er rett og slett en helt utrolig solnedgang når jeg nå sitter og ser igjennom de bildene jeg har valgt å bruke fra denne kvelden, jeg tok faktisk enda flere bilder. Men det ble jaggu mange nok allikevel. Etter å sittet hjemme “Koronafast” i nesten to måneder er det utrolig befriende å være på tur og få litt luft under vingene og asfalt under dekkene igjen! For ikke å få se slike solnedganger og ta masse bilder igjen! Av alt fra flotte solnedganger til betong fra andre verdenskrig! Bildene ved Gartekilen taler vel egentlig for seg selv. Det er egentlig ikke så lett å beskrive en slik opplevelse. Men jeg prøver allikevel. Etter å tatt det siste bildet av bobilen i solnedgangen trekker jeg inn i bobilen igjen for å fortsette å se Sherlock Holmes-filmen. Det siste bildet ble forresten tatt klokka 21.46.

Jeg var ikke i seng så sent denne kvelden, klokka var bare 15 minutter over midnatt og batteriet var på 89%. Når jeg våknet var batteriet på 82% og på 89% når jeg dro fra Gartekilen klokka 12.00 torsdag.

Mer om turen med bobilen til Sør- og Østlandet her:

En natt ved Storesand, Fevik med bobilen (17.09.20)
En tur til Sandvigen festning med bobilen (10.09.20)
En natt ved Svennevig bru, Lillesand med bobilen (10.09.20)
En tur til Kalvøysund festning med bobilen (09.09.20)
En natt ved Ringshaugstranda med bobilen (08.09.20)
En natt ved Steinbrygga i Borre med bobilen (07.09.20)
En liten tur innom Hanekleiva stridsanlegg med bobilen (07.09.20)
En natt ved Bjerkøya med bobilen (02.09.20)
Tur med bobilen til Sør- og Østlandet – første natt ved Vansjø (01.09.20)

                                                                                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2020/09/17/en-natt-ved-gartekilen-utenfor-risor-med-bobilen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.