En natt ved Kausbukta i Levanger

Jeg forlot Måsvasstjønnan torsdag klokka 12.08 og hadde ikke på forhånd bestemt meg for hvor jeg skulle ta den neste natta. Men det ble en tur innom tømmestasjonen i Steinkjer og så rasteplassen som heter Inderøy som jeg overnattet på når jeg var på vei sydover fra Nord-Norge i 2019. Jeg var der klokka 16.35 og det var en del trafikk på plassen, i tillegg syntes jeg at det var for gæli å slå seg til ro allerede nå. Så jeg prøver å finne et annet sted som jeg kunne ta en natt med bobilen. Jeg finner et friområde som heter Kausbukta i Levanger i park4night-appen som ser fin ut. Det er i tillegg bare en halvtimes tid å kjøre dit. Når jeg kommer til Kausbukta står det allerede en bobil fra Nederland på plassen, men parkeringsplassen er såpass stor at det er overhodet ikke noe problem. Jeg parkerer litt bortenfor og for å få bobilen i vater kjører jeg litt opp i “skråningen” og vips så har jeg bobilen i vater uten å måtte bruke nivåklossene mine!

Jeg rigger meg på plass og rusler meg en liten tur med kameraet på plassen. En ganske fin plass synes jeg, med to grillplasser, volleyballbane selv om nettet hang litt på midten og en lang strand for dem som ønsker å bade. Litt syd for der jeg er er det en liten odde og der ser jeg at det er noen som har rigget seg på plass med telt. Friområdet ligger også ganske landlig til med bondegårder og åkre rundt. Jeg kom hit på en torsdag, og da var det ganske stille og rolig. Men jeg har lest at det kan være rimelig yrende folkeliv og trangt om plassen på parkeringsplassen i helgene i høysesongen. Etter å ha sittet og sett litt på utsikten og benyttet anledningen til å nyte stillheten rusler jeg tilbake til bobilen for å lage meg middag. Siden jeg parkerte ved Kausbukta klokka 17.14 tok det ikke så lang tid før jeg kunne tenke meg litt middag. Det ble resten av laksen fra Lerøy fra i går, Habanero-pølser og cherrytomater med potetsalat til! Det smakte om enda bedre enn i går! Disse pølsene var det litt krutt i! Fantastisk!

Etterpå så jeg filmen Inception med Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Tom Berenger og Michael Caine for å nevne de mest kjente fra 2010. Filmen er regissert av Christopher Nolan som står bak filmer som Dunkirk, The Dark Knight, The Dark Knight Rises, Batman Begins for å nevne noen. Det ble med den ene filmen denne kvelden, jeg valgte å lytte til litt musikk isteden. Det ble derfor “The Black Album” med Metallica. Det heter ikke offisielt “The Black Album”, det heter rett og slett bare “Metallica”. Men det blir ofte kalt for “The Black Album”, rett og slett fordi det er et svart cover, med bare et slangemotiv og bandets logo. Dette var albumet som fikk meg inn i musikken til Metallica og jeg vil si at dette er et fantastisk album! Man får et ganske spesielt forhold til de albuma som gjør at man oppdager en ny artist eller gruppe som dette. Nå har jeg naturlig nok rubbel og bit av album som er gitt ut av Metallica og lytter ganske ofte til dem. Riktignok de siste årene på enten Spotify eller Tidal som det går i nå for tiden. Veldig lettvint, da kan man også ha albumet med seg som nedlastet innhold på mobilen hvis man vil spare litt mobildata.

Det dukket forresten opp en eldre Volkswagen campingbil og en annen bobil utover kvelden. Vi var derfor tilsammen fire bobiler der som skulle overnatte. Etter en forholdvis kort etappe sydover og en ettermiddag og kveld ved Kausbukta ruslet jeg til sens klokka 01.28 med 89% igjen på batteriet. Fredag våknet jeg med 82% på batteriet og 83% når jeg forlot Kausbukta klokka 12.15. Da var det klart for en ny etappe sydover og hjemover.

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

En natt ved Måsvasstjønnan på vei sydover (19.04.21)
På jakt etter ny kran til badet i bobilen og en natt ved Fjellheim, Straumen (15.04.21)
Siste natt på Senja ved Silsand båthavn (14.04.21)
To netter ved Tranøybotn på Senja (13.04.21)
To turer til Skrolsvik fort på Senja (11.04.21)
To netter ved Skatvik på Senja (06.04.21)
En natt ved Rotvika på Senja (28.03.21)
Tur til Mefjordbotn, Fjordgård, Husøy og Finnsnes på Senja (14.03.21)
To netter ved Senjahopen på Senja (14.03.21)
Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja (13.03.21)
Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/04/20/en-natt-ved-kausbukta-i-levanger/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.