En natt ved Garbekkegga i Østerdalen

Turen sydover gikk fra Kausbukta i Levanger fredag klokka 12.15. Siden jeg var litt sent avgårde hadde alle bensinstasjonene satt opp prisene allerede, prisen lå på 15,40 til 15,60. Men jeg håpte å få fylt opp tanken før jeg parkerte for kvelden. Men i følge min estimater skule jeg ha nok diesel til å komme frem til Stor-Elgen eller Garbekkegga som jeg tenkte å overnatte denne gangen. En liten rasteplass i skogen sør for Stor-Elgen. Jeg hadde lagt merke til at det stod noen her når jeg var på vei nordover på denne turen. Siden jeg hadde overnattet ved Stor-Elgen noen ganger nå, ville jeg prøve noe annet, selv om det ikke var så langt unna. På vei sydover ble det en tur innom Coop Prix i Kvål for å gå på do (i egen bobil) og å handle inn noen småting jeg trengte. Det viktigste var Polarbrød, men jeg endte opp med å kjøpe potetgull også. Jeg smurte meg lunsj i bobilen, men jeg valgte å spise mens jeg kjørte.

Når jeg kommer til MAX Bensin i Kvikne ser jeg at prisen på diesel er den samme som når jeg kjørte nordover, nemlig 12,89 kroner. Jeg stopper selvfølgelig og fyller opp tanken, jeg får plass til 63 liter diesel. Utrolig fornøyd med å ha fått fyllt opp tanken billig. Forskjellen på å fylle opp tanken med 63 liter diesel til 15,60 og 12,89 er forøvrig 170,73 kroner. Penger spart er penger tjent, og alt det der. Turen går videre sydover forbi Tynset, Alvdal og Atna før jeg passerer Stor-Elgen og kommer til Garbekkegga. Det står et par biler der når jeg kommer, så jeg avventer og får rigga meg på plass i den enden med fronten mot Glomma (hekken mot veien). Der står jeg i vater også faktisk. Ikke tilfeldig det da, jeg forsøkte meg litt frem og tilbake for å få det til. Jeg må selvfølgelig ut og ta noen bilder også. Sola skinner, det er varmt og godt og ikke minst ekstremt tørt her på plassen. Jeg lager meg middag og etterhvert må jeg ut for å ta noen bilder av solnedgangen også.

Jeg så filmen The Wolf of Wall Street med Leonardo DiCaprio, Jonah Hill og Matthew McConaughey fra 2013. Etter filmen hører jeg på litt musikk, hører først på litt Metallica, men får ikke helt bestemt meg for hvilket album jeg har lyst til å lytte til. Så jeg ender opp med å lyte til “Total” med Seigmen isteden. Jeg sitter og chatter litt på nett og ser litt på forskjellige steder som jeg kan overnatte den neste natta på vei sydover. Jeg kommer dog ikke frem til noen konklusjon innen jeg legger meg klokka 01.30 med 90% igjen av batteriet. Når jeg våkner lørdag er det 83% igjen på batteriet og jeg forlater Garbekkegga med 85% på batteriet klokka 12.38. Jeg var uansett så nærme hjemme at det var ikke så veldig stress, hjemturen kunne være unnagjort i løpet av denne dagen hvis jeg ønsket det.

Les mer om turen med bobilen til Senja her:

En natt ved Kausbukta i Levanger (20.04.21)
En natt ved Måsvasstjønnan på vei sydover (19.04.21)
På jakt etter ny kran til badet i bobilen og en natt ved Fjellheim, Straumen (15.04.21)
Siste natt på Senja ved Silsand båthavn (14.04.21)
To netter ved Tranøybotn på Senja (13.04.21)
To turer til Skrolsvik fort på Senja (11.04.21)
To netter ved Skatvik på Senja (06.04.21)
En natt ved Rotvika på Senja (28.03.21)
Tur til Mefjordbotn, Fjordgård, Husøy og Finnsnes på Senja (14.03.21)
To netter ved Senjahopen på Senja (14.03.21)
Tur til Ersfjordstranda, Mefjordvær og en natt ved Ersfjord på Senja (13.03.21)
Tur til Tungeneset og Okshornan på Senja (13.03.21)
Tur til Bergsbotn og to netter ved Stamnesvika på Senja (11.03.21)
Tur til Hamn i Senja og et militært anlegg fra den kalde krigen i Stormoa på Senja (10.03.21)
Tur til Gryllefjord og to netter ved Ballesvikskaret på Senja (08.03.21)
Tur til Finnsnes, Torsken og en natt ved Gryllefjord på Senja (03.03.21)
Tur til Gjeska, Grunnfarnes og en natt ved Sifjordbotn på Senja (24.02.21)
Tur til Flakstadvåg og en natt ved Ytre Kvænbukta på Senja (22.02.21)
Siste etappe opp til Senja og min første natt ved Store Botnvatnet (21.02.21)
Lang etappe med bobilen nordover – andre natt på Saltfjellet (16.02.21)
Sommertur med bobilen til Senja – første natt ved Stor-Elgen (11.02.21)

                                

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2021/04/21/en-natt-ved-garbekkegga-i-osterdalen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.