Homlungen fyr badet i sol og snø

Neste dag tok jeg turen ut til Homlungen fyr helt syd på Kirkeøy i pausa mi på jobben. Det er første gang jeg går ut til Homlungen fyr når det er såpass mye snø. Jeg besøkte Homlungen fyr i februar for et år siden, men da lå det på ingen måte så mye snø der ute. Det var derfor ekstra viktig å vær forsiktig med hvor man satte ned beina. Hittil hadde jeg klart meg veldig bra på vinterføre skodd med broder. Men turen ute på Homlungen resulterte i to knall og fall. Ikke noe dramatiske greier, bare to «slow motion» fall idèt jeg sklei med ett av beina. I begge tilfellene var det tilsynelatende flatt og fint, men det var ikke det under all snøen gett. Men det gikk bra med både meg og fotoutstyret jeg hadde med meg. Når jeg har vært ute på fototur i kuldeperioden vi hadde i januar, har jeg som regel bare hatt med meg kameraet i hånda og ikke hatt med meg noen bagg eller sekk. Men på denne turen var jeg avhengig av å ha med meg et ekstra objektiv, derfor var fotobaggen med. Men det gikk heldigvis bra.

Men jeg må si at dette var en ekstremt slitsom tur, nettopp fordi jeg måtte være så forsiktig med hvor jeg satte beina, jeg vasset i masse snø og det er jo litt bakker og berg mellom Prestegårdsskogen og Homlungen fyr. Og jo mer sliten man blir, større sjanse er det for å gå på snørra også. Men det var bare helt nede på landsiden for Homlungen fyr at jeg gikk ned for telling. Men det er også der det er størst variasjon i underlaget. Men merker at jeg blir ekstremt skeptisk og forsiktig når jeg går på fjella ute i skjærgården når dem er dekket med så mye snø. Men se bort fra at turen var slitsom og at jeg gikk ned for telling to ganger, så var det en fin tur ut til Homlungen fyr. Jeg hadde fått enda bedre bilder hvis jeg hadde hatt de fantastiske skyene som jeg hadde på slutten av dagen før. Bildene fra Elingaard herregåd og Engelsviken ble utrolig fine med skyene på himmelen!

Når jeg hadde kommet meg tilbake til bilen som stod parkert i Prestegårdsskogen, var jeg overhodet ikke klar for noe mer gåing i masse snø, så jeg avslutta fototuren etter turen til Homlungen fyr.

                                       

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2016/02/08/homlungen-fyr-badet-i-sol-og-sno/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.