Play.com gjør det dyrere for norske kunder!

Etter å ha vært en lykkelig kunde hos play.com i over 9 år, ser det nå ut til å være slutt. Kanskje ikke helt slutt, men det er ikke like enkelt og praktisk å handle på play.com lengre! Det som har vært genialt med play.com siden starten er at alle varene er «fraktfrie» og at de sender alt du bestiller hver for seg. Det er det nå slutt på. Play.com har allerede en stund sendt  2 og 2 produkter, men det har ikke oversteget tollgrensen på 200 norske kroner. Derfor har det ikke vært noe problem. Nå bryr derimot ikke play.com seg noe om det lengre. Det hele startet med at jeg i forrige uke fikk en hentelapp fra Posten. En hentelapp med «forenklet tollbehandling». Hva i svarte tenkte jeg, jeg har da ikke bestilt noe som koster mer enn 200 kroner.

Og det hadde jeg heller ikke. Men play.com hadde sendt to produkter med en verdi på tilsammen 214 kroner sammen. Da blir den selvfølgelig stoppet av tollen. De to filmene jeg hadde kjøpt kostet henholdsvis 97 og 117 kroner, langt unna tollgrensa på 200 kroner, sant? Men det hjalp jo ikke en dritt når play.com valgte å sende disse to samlet. Jeg prøvde først å snakke med en av de som jobber i min lokale Post i butikk (pib), men de kunne selvfølgelig ikke gjøre noe som helst. Det regnet jeg vel heller ikke med, men man må jo forsøke. Neste skritt var å sende en mail til Posten (på fredag etter kontortid) hvor jeg forklarte hva som hadde skjedd, skjermdump av de to kjøpene og en skannet utgave av hentelappen.

Jeg fikk svar når jeg var på jobb i dag, og det svaret var enkelt og greit:

Hei.

Takk for din henvendelse den 29.06.2012.

Så lenge de er sendt i samme sending må de behandles som en sending. For å unngå m.v.a. kan du la sendingene gå i retur og be avsender sende dem i to sendinger.

Med hilsen
Posten Norge AS
Xxx
Kundeservice

Men jeg ga meg selvfølgelig ikke med det. Jeg har opplevd dette problemet før, da fra VistaPrint, og da var Posten villig til å skjønne problemet. Jeg ringte derfor til Posten/Bring kundeservice. Den første dama jeg snakket med var det bare blankt nei hos, men jeg ble sendt videre til «utland» for å sjekke der. Da havner jeg hos en kundebehandler som hadde vært borti dette problemet flere ganger. Han har blant annet smertelig erfare det selv. Det har vært en rekke slike henvendelser/klager til Posten den senere tid. Det viser seg at play.com har endret praksis og sender så mye samlet som mulig for tiden. Han hos Posten mente at denne endringen i praksisen skjedde i månedsskiftet mai/juni. Jeg har ikke bestilt så veldig mye etter det, så det er ikke umulig at det er tilfelle.

Saken er derfor den at, hvis du bestiller flere ting samtidig og/eller det er flere ting som ligger i «kø» for utsending, så kan du risikere at alt sammen blir pakket sammen i ei pakke og du får et moms/tollkrav ut av en annen verden når pakka ankommer Norge! Så vær advart, skal du bestille noe fra play.com fremover, må du sørge for å IKKE handle for over 200 kroner tilsammen! For å kunne kjøpe film eller cd til tilsammen mer enn 200 kroner, må du bestille dette i flere omganger. Det vil si, bestill varer inntil 200 kroner, vent til du har fått en bekreftelse på at alt har blitt sendt, så kan du legge inn en bestilling på inntil 200 kroner igjen. Dette gjør det selvfølgelig mye mer tungvint å handle på play.com enn hva man har vært vant til tidligere.

Men som sikkert også andre har fått med seg, så har play.com blitt kjøpt opp av et selskap som heter Rakuten, og det er nok nettopp dette selskapet som står bak disse endringene. At play.com ønsker å sende flere varer samtidig for å spare papp, porto osv, har jeg ingen problemer med å forstå forsåvidt. Men det hadde jo vært greit at de informerte kundene om at de gjør slike endringer! For de aller fleste som handler fra play.com (ikke norske kunder) så er det sikkert ikke noe problem, men for oss her i Norge som har en så latterlig lav tollgrense som 200 norske kroner, byr dette på store problemer!

Han hos Posten som selv har fått erfare å få et tollkrav (fra egen arbeidsgiver) hadde ingen problemer med å forstå at jeg ikke var noe særlig interessert i å betale 172 kroner ekstra for to filmer til en verdi av tilsammen 214 kroner. Så det vi ble enige om, er at de sender filmene i retur til play.com, så får jeg heller bare få tilbake pengene for de to filmene. Skulle disse to filmene av en eller annen grunn forsvinne på vei tilbake til play.com, melder jeg dem bare som «ikke mottatt». Skal jeg handle fra play.com fremover, er jeg ihvertfall avhengig av å bestille for maks 200 kroner av gangen!

Jeg må innrømme at dette irriterer meg noe jævlig! Men, nå er dere advart!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/07/03/play-com-gjor-det-dyrere-for-norske-kunder/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.