Store forandringer hos play.com

Det er ikke første gangen det er endringer hos play.com, men dette blir nok de største hittil vil jeg tro. Vi har tidligere vært igjennom at man måtte begynne å betale i euro istedenfor pund. Noe som resulterte i høyere priser. Så har play.com plutselig begynt å sende varene samlet, istedenfor hver for seg. Tidligere har play.com alltid sendt varene hver for seg, selv om man har kjøpt veldig mange produkter samtidig. Endringen som kommer denne gangen, nærmere bestemt fra mars 2013, er at play.com legger ned salg av produkter selv. Da skjønner man jo fort hvorfor play.com har økt fokuset på playtrade og markedsplassen dems den senere tid.

I starten var det veldig lite fokus på playtrade, eller «privatsalg». Og salg fra andre aktører enn play.com ble vel ikke markedsført før play.com ikke hadde noe mer igjen av den aktuelle varen på lager. Men nå den senere tid har det vært like mye fokus på playtrade-selgerne som play i seg selv, kanskje til og med mer. For det er de billigste som ligger øverst, og så ligger leverandørene i stigende (pris) rekkefølge. Noen ganger har ikke play.com vært på de første sidene i det hele tatt. Men fra mars ser det altså ut til at play.com slutter å selger produktene selv, og overlater dette til playtradeselgerne på markedsplassen. En av playtradeselgerne jeg har veldig god erfaring med er , Zoverstocks!

Og måten jeg har «omgått» problemet med at play.com begynte å sende varene samlet, er å sørge for å ikke kjøpe for mer enn 200 norske kroner fra play.com samtidig, men jeg kunne gjerne kjøpe en hel haug med produkter fra playtrade-selgere i tillegg. Dermed ble varene sendt hver for seg under tollgrensa i Norge på 200 kroner. Selv om man kjøpte flere ting fra samme playtrade-selger, ble disse sendt hver for seg, slik som play.com har gjort tidligere. Og da lurer du kanskje på hva som er årsaken til at play.com legger ned salget av produkter selv? Det er rett og slett fordi play.com er lokalisert i Jersey og har vært unntatt å betale moms. Men i april 2012 ble lovene endret, så da har play.com også måttet begynne å betale moms på sine produkter.

Omstruktureringen for play.com sin del vil resultere i at 147 ansatte på Jersey og 67 ansatte i Cambridge og Bristol mister jobben sine. Det er med andre ord totalt 214 ansatte hos play.com som mister jobbene sine. Det er jo rett  og slett tragisk. Tragisk for de 214 som minster jobbene sine, og ikke minst for oss som har vært vant til å handle fra play.com. Totalt sett skal visstnok denne lovendringen i april 2012 ha resultert i at 600 mennesker har mistet jobbene sine på Jersey.

Nå bør ikke nødvendigvis dette bety at det blir helsvart for å handle fra play.com etter denne omleggingen. For jeg er veldig fornøyd med veldig mange av playtradeselgerne på play.com i dag. Men spørsmålet er om dette vil påvirke prisene og ikke minst om de vil legge på frakt «i tillegg» til den prisen de allerede opererer med. Nå er det forsåvidt ingenting som heter «gratis frakt», den er jo allerede baket inn i prisen. Men det er veldig lett å forholde seg til når prisene er inkludert frakt. Da føler man ikke at man betaler «dyrt» for å bare kjøpe et produkt eller to f.eks.

Men det blir spennende å se hvordan resultatet av denne omleggingen blir i praksis. Men jeg frykter at jeg enda en gang må tilpasse meg endringene som blir gjort på play.com. Men vi mennesker er heldigvis veldig tilpasningsdyktige og takler nok dette også! Men jeg håper ikke at dette resulterer i (mye) økte priser.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/01/14/store-forandringer-hos-play-com/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.