Våren er her!

Endelig ser det ut til at våren har kommet. Og den har vi jaggu venta lenge på i år. Det er tross alt mai allerede. Men man skal aldri si aldri. Yr har endret fra å spå -1 grader i morgen tidlig til +1. Så fortsatt litt kjølig om natta med andre ord. Men det er helt greit, for da går det ann å få sovet om natta uten at det blir for varmt på soverommet. De problemene kommer tidsnok! Men det er ihvertfall deilig med solskinn, blå himmel og litt varme. Jeg har måttet åpne opp de ytterste glassvinduene jeg har på verandaen, for det blir noe forferdelig varmt der ute når sola står på på formiddagen. Men det skal bli deilig å kunne benytte seg av verandaen fremover!

Og hvis det blir litt kjølig på kveldene kan jeg alltids fyre litt med gassovnen som jeg har kjøpt. Selve gassovnen kosta ikke stort, ei ekstra gassflaske kosta derimot litt. Men en baktanke med å kjøpe ei ekstra gassflaske, er for å ha en i reserve til grillen også. Det er praktisk så man ikke går tom, og slipper det evinnelige styret med å vurdere når jeg bør/må bytte gassflaska i en full en. De neste to gassflaskene kommer jeg garantert til å skaffe meg via Plantasjen, siden jeg trenger ett stempel for å få en påfylling gratis. Men etter det er det en viss fare for at jeg tester ut disse gassautomatene som er plassert ut i distriktet. Vi har nå også fått en ved YX (den gamle Shell-stasjonen) på Rolvsøy. Og de tar 199 kroner for en påfylling, det vil si bytte i en ny gassflaske!

Jeg har selvfølgelig startet opp grillsesongen allerede, og det skjedd på påskeaften den 30. mars i år! Det er faktisk ganske seint til meg å være, men våren har jo mildt sagt latt vente på seg. Neste planlagte grilling nå blir 16. mai, det er nøyaktig 2 uker til i dag. Nå er det selvfølgelig en viss fare for at jeg griller i mellomtiden også, det vet man jo ingenting om her og nå. Men det er jo 2 helger før den 16. mai så?

Sommerdekkene er selvfølgelig på plass på bilen, og for første gang har jeg på lettmetallfelgene. Når jeg kjøpte bilen visste jeg faktisk ikke at bilen ble levert med lettmetallfelger heller, da jeg ikke hadde sett dem noen gang. Når jeg prøvekjørte bilen så stod jo selvfølgelig sommerdekkene på (i mai) og når bilen ble levert ny fra fabrikk, så ble den levert med vinterdekk på, så det var nettopp vinterdekkene som stod på lettmetallfelgene. Og å ha ett sett med lettmetallfelger og ha dem på vinterdekkene er jo litt bakvendt, for å si det pent. Derfor valgte jeg i høst når vinterdekkene skulle på bilen å få Peugeot til å «kryssbytte» dekkene, slik at vinterdekkene nå er på stålfelger og sommerdekkene er på lettmetallfelger. Da holder nok lettmetallfelgene sikkert litt lengre også. De ville nok også vært et mareritt å holde rene om vinteren.

I dag har jeg faktisk vært ute og kjørt en liten tur, det vil si jeg var ute et par timers tid. Ikke det at jeg kjørte så langt, men jeg kjøpte meg en is, og noe å drikke på, og så har jeg vært litt rundt i Fredrikstad og på Østsiden. Selv om jeg i utgangspunktet ikke hadde så stor mål og mening med det, var det allikevel hyggelig å ta en liten tur, sitte litt og kose seg i sola og nyte en is! Jeg benyttet da også å ta noen bilder med mobiltelefonen, og hadde håpet på å få lagt ut noe av dette på Twitter, som jeg ofte gjør. Men jeg har hatt store problemer med å legge ut meldinger på Twitter de siste månedene med bilder. Uten bilder fungerer utmerket, men med bilder fungerer av en eller annen grunn ikke.

Jeg legger også med noen få bilder av noen busser jeg har kjørt i det siste. Det har også vært behov for å kjøre med vinduet åpent og det er utrolig deilig å slippe å måtte fyre så mye i bussene om dagen! Putene til møblene mine på verandaen har også blitt hentet opp fra boden i kjelleren. Og det er nok den siste gangen jeg henter dem opp fra kjelleren, siden jeg har bestemt meg for å lagre dem på verandaen heretter. Det er jo så tørt og fint der ute uansett! «Rammegreiene» som dere ser står i midten der er det gamle spisestuebordet mitt som bare står lagret der inntil en kompis av meg skal overta det. Håper derfor å få det vekk før vi kommer til den 16. mai! Hint, hint!

           

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/05/02/varen-er-her/

2 kommentarer

  1. Skal nok få fjernet det innen 16. mai kompis 😉 Men er godt å ha våren her, kroppen blir litt lettere 😀

    • kak2 mai, 2013 kl 21:51
      Forfatter

    Det hadde vært toppers, for da hadde jeg fått vekk «rotet» før grillfesten her den 16. mai! 🙂

    Det er alltid deilig med vår, kulda forsvinner, sola og varmen kommer, man er mer ute i «godværet» og det er helt fantastisk å sitte ute på verandaen og kose seg med hyggelig selskap og ikke minst godt drikke! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.