Nå blir det dyrere å ta bussen

Østfold Kollektivtrafikk melder på sine sider at Fylkestinget har bestemt at fra 1. januar 2013 vil det bli dyrere å bruke bussen. En enkeltbillett for voksne økes fra dagens pris på 30 kroner til 35 kroner. Sonepåslaget vil fortsatt være 10 kroner. En enkeltbillett for barn/honnør økes fra dagens pris på 15 kroner til 18 kroner. Sonepåslaget vil fortsatt være 5 kroner. I tillegg økes prisene for alle månedskort med unntak av for ungdom. Prisene for månedskort vil fra nyttår være (nåværende pris i parantes): En sone 600 (525) kroner, student- og honnør 350 (325) kroner og Østfold 700 (650) kroner. Ungdomskortet er det eneste som ikke vil bli justert, og vil fra nyttår fortsatt koste 325 kroner. Dermed vil det ikke bli dyrere for ungdom såfremt de har et månedskort. Med kontanter eller kontant/klippekort vil prisøkningen være den samme som for barn og honnør.

Samtidig innføres det nye periodekort for henholdsvis 7 og 180 dager. Ungdomskort vil koste 100 / 1625 kroner, Student- og honnørkort vil koste 100 / 1625 kroner, Lokalkort vil koste 200 / 3000 kroner og Østfoldkort vil koste 250 / 3500 kroner. Hvis man allikevel bruker bussen året rundt, så vil det jo være litt å spare med å betale for 180 dager (6 måneder) av gangen. For Østfold koster det 3500 kroner, som vil være 500 kroner per måned, mot 700 kroner hvis du betaler en og en måned som før. Det er faktisk en rabatt på 1200 kroner! Nå begynner vi å snakke om at det begynner å bli billig å ta bussen, ikke sant? En komplett prisliste fra Østfold Kolletivtrafikk for 2013 kan du se her!

For bussjåførene vil dette bety at det vil gå utrolig mye mer kronestykker fra nyttår. Så lenge prisene har vært 15 og 30 kroner, har det ikke vært noe «omsetning» på kronstykker i det hele tatt. Femmere derimot. Jeg vil derfor gjerne oppfordre dere til å ta med dere kronestykkene på bussen fra nyttår!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/12/11/na-blir-det-dyrere-a-ta-bussen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.