Korn for ørene

Når det kommer til musikk har jeg en tendens til å ha mine perioder hvor jeg hører mye på enkelte band og/eller artister og ikke minst hva slags type/sjanger musikk jeg hører på. En periode gikk det ekstremt mye på Ugress, nå går det i mer tyngre saker, rock, heavy, heavy metal om du vil. Det er ikke en ny sjanger eller noe nytt for dem som har kjent meg en stund. Men den tyngre musikken er ikke nødvendigvis noe som passer seg å sette på til alle og enhver som man har på besøk. Men noen av oss veldig glad i denne typen musikk, ikke sant? Men til tema, jeg har hørt om Korn i mange år, men jeg har ikke nødvendigvis hørt noe særlig på dem. Med mindre jeg har snublet over noe på radio. Men jeg har den senere tid satt meg ned og hørt på ganske mye musikk som jeg ikke har hørt noe særlig av, men hørt mye om. Korn er blant det bandet. Og der må jeg si at jeg falt pladask med en gang.

Korn har vært aktive siden 1993 og kom med sitt første album i 1994. De har faktisk vært ganske produktive også, i løpet av disse årene har det blitt 10 studioalbum, 3 livealbum, 1 samlealbum, 7 videoalbum, 8 ep’er og en hel haug med singler og musikkvideoer, naturlig nok. Korn har også gjort noen få cover, og den absolutt beste av dem er Another brick in the wall med Pink Floyd! De har ikke «revolusjonert» den på noen måte, men den har fått lydbildet til Korn, og det låter rett og slett  veldig bra, spør du meg! Hittil har jeg ikke lyttet så mye på de forskjellige albuma til Korn at jeg kan si at jeg har noen favoritter. Men jeg har hørt såpass på musikken til Korn at jeg bestemte meg for å «støvsuge» katalogen dems for musikk ihvertfall. Med det mener jeg at jeg har kjørt rubbel og bit. Jeg har en merkelig tendens til å kjøpe rubbel og bit når jeg først finner noe jeg liker. Andre ville kanskje nøyd seg med å kjøpe det siste, eller noen få, men jeg kjøper alt. Hvis det er bra da selvfølgelig.

Korn er forøvrig ikke det eneste bandet jeg har «oppdaget» de siste månedene, derfor har det blitt litt fullt i postkassa til tider. Andre band er Kings of Leon, Cauldron, Evile, Audioslave, Super Snake, Bison Bison, DeWolff, Creature with the atom brainMuse, Nickelback og Rival Sons, for å nevne noen. Soundgarden er forøvrig også et band jeg har begynt å høre på igjen. Jeg har flere cd’er med dem fra før, men de har for kort tid siden sluppet sitt første studioalbum på 15 år. Albumet «King Animal» er kanskje litt ujevnt, men det er mer eller mindre som å høre Soundgarden som den gangen da ga seg i 1996. Så det er absolutt ett album jeg vil anbefale for den som liker den typen musikk!

Og selv om jeg fortsatt kjøper mesteparten av musikken min som fysiske cd’er, så er det en stund siden jeg slutta å spille av cd’er. Hele musikksamlingen min er digitalisert og all ny musikk blir selvfølgelig også digitalisert når jeg kjøper den. Enten jeg sitter her inne på kontoret og hører på musikk på vanlige høyttalere eller med mine hodetelefoner, streames musikken med Sonos. Musikken min digitaliseres i det tapsfrie formatet flac og lagres på en NAS. I går som jeg fikk 9 nye cd’er i posten, 3 av dem også doble, så tok det litt tid å digitalisere musikken. Nærmere bestemt 2 timer og 50 minutter. Men som regel kommer det litt færre cd’er av gangen, slik at det ikke tar så lang tid. I tillegg til å digitalisere musikken i flac, skal det selvfølgelig også finnes frem coverbilder i god kvalitet. På ny musikk klarer Exact Audio Copy å finne gode coverbilder til meg, men på litt eldre musikk er de enten for små eller av for dårlig kvalitet. Så da må man google litt for å finne de gode coverbildene. Finner jeg ikke noe akseptabelt der heller, scanner jeg dem selv.

Når jeg satt og googlet etter noen bilder av Korn dukket det opp noe artig. Det er ikke uvanlig at enkelte band har sko med bandlogo på, Converse er vel den skotypen som jeg har sett flest forskjellige bandlogoer på vil jeg tro. DeWolff og Green Day er bare to eksempler. Såvidt jeg vet finnes det ikke noen offisiell Korn-utgave fra Converse. Isåfall hadde det vært artig om noen la igjen en kommentar. Men det jeg kom over var et par «Custom Converse». Rett og slett noen som har latt seg inspirere av «See you on the other side» coveret til Korn og brukt akrylmaling på et par svarte Converse. For det første har man noe rimelig unikt, siden dette er «håndlaget», i tillegg synes jeg det rett og slett ble dritkult. Har du noen lignene eksempler, være seg Korn eller andre «custom» sko? Devianart-siden til den som står bak disse Korn-inspirerte Converse-skoene finner dere her!

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2012/12/02/korn-for-orene/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.