Minnemarkering på bussen

Det skulle i dag være ett minutts stillhet for ofrene i Oslo og på Utøya. Bussene i nedre glomma-regionen var inget unntak. Vi hadde alle blitt oppfordret til å stoppe på nærmeste stoppested eller et annet egnet sted for å gjennomføre denne minnemarkeringen! Jeg for min del var på vei til Fredrikstad fra Tomb (kl 11.45) når klokka nærmet seg 12.00 i dag. Jeg valgte å stoppe på siste holdeplass på Manstad før man kjører ut på riksveien, da klokka var 1-2 minutter på 12.00. Jeg ville ikke rekke frem til neste holdeplass i tide. Det var nok noen som lurte på hvorfor busset stoppet opp, motoren slått av uten at det var noen tegn til passasjerer på holdeplassen eller andre problemer av noe slag.

Etter en liten stund åpnet jeg også døra for å få av lyden på radioen i bussen. Jeg informerte passasjerene mine i bussen om at «Nå tar vi ett minutts stillhet for ofrene i Oslo og Utøya.» Jeg hadde ikke så mange passasjerer ombord i bussen på dette tidspunktet, men det ble en verdig og stille markering i Saltnes-Tomb-bussen på Manstad i dag. Når det hadde gått 1 minutt og 15 sekunder valgte jeg å starte opp bussen og kjøre videre mot Fredrikstad. Det er første gang jeg har opplevd noe sånt som bussjåfør, jeg har aldri opplevd det som passasjer. Men jeg husker at noe tilsvarende ble gjennomført den gangen jeg jobbet som pressefotograf i Demokraten. Men jeg må innrømme at jeg ikke husker hvilken anledning det var den gangen. I skrivende stund samler mennesker seg til rose- og fakkeltog over hele landet.

Jeg vil dele dette som jeg fant på Facebook med dere:

A German newspaper article says: "Even in their deepest sorrow the Norwegians don’t get hysterical. They resist the hate. It is amazing to see how politicians and the whole country reacts. They are sad to the deepest thread of their souls. They cry in dignity. But nobody swears to take revenge. Instead they want even more humanity and democracy. That is one of the most remarkable strengths of that little country."

Bildene av bussen ble tatt litt tidligere på dagen på Tomb.

    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/07/25/minnemarkering-pa-bussen/

3 kommentarer

  • Robert Nordli25 juli, 2011 kl 21:08

  Utrolig fint av deg Ken, å minnes de døde og pårørende på denne måten.

  • kak25 juli, 2011 kl 22:38
   Forfatter

  Takk for det, Robert!

  Uavhengig av at busselskapet oppfordret til denne markeringen, hadde jeg bestemt meg for å gjennomføre den i dag. Men jeg syntes det var veldig bra at vi alle ble oppfordret til å gjøre det! Jeg er også veldig glad for at jeg hadde passasjerer ombord i bussen, det hadde kanskje føltes litt «rart» å gjøre det alene.

  • Hege3 august, 2011 kl 01:40

  Fint med en sånn minnemarkering. Jeg ble litt engstelig da jeg hørte at trafikken skulle stoppe på motorveiene også. Det kan medføre risiko. Heldigvis gikk det greit. Fortsatt god sommer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.