Tilbake på jobb etter problemer med skuldra

Allerede den siste helga i ferien min begynte skuldra mi å bli veldig vond, og det ble bare værre og værre. Det var veldig vanskelig å løfte armen og bruke den til noe særlig fornuftig. Derfor var jeg avhengig av å måtte ta smartestillende for å få sovet først og fremst, og også for å komme meg igjennom dagene. Men det var natta som var værst, for det var så utrolig vanskelig å sove. I utgangspunktet skulle man tro at det skulle gå greit å ligge på ryggen, men det var ikke særlig mye bedre enn å ligge på siden (ikke oppå skuldra riktignok, det var helt grusomt). Jeg prøvde meg på jobb den første mandagen etter ferien, men det var alt annet enn behagelig. Jeg prøvde å ratte bussen med begge armene, men det kunne jeg bare glemme. Derfor endte jeg opp med å sitte og ratte bussen med bare venstre hånd.

Ikke akkurat en optimal situasjon, man kan risikere å dra på seg enda flere belastningsskader på denne måten. Derfor valgte jeg å være hjemme fra jobb dagen etter og prøvde å få en time hos legen. Men siden han var på bryllupsreise i Dubai, var det litt vanskeligere enn normalt. Men jeg fikk meg en legetime mandagen uka etter. Jeg belaget meg derfor på å bli hjemme fra jobb i hvertfall frem til da. Men det viste seg at mot slutten av uka så ble skuldra såpass bra at jeg ringte og avbestilte legetimen og ringte jobben og sa at jeg ville komme på jobb allerede på mandagen. De hadde nok regnet med at jeg ville være vekk enda lengre, men jeg regner med at de synes det var positivt at jeg ble mye raskere bra igjen enn vi hadde forventet. Jeg har derfor vært på jobb og kjørt buss i dag igjen! Og i dag har det gått uten problemer i det hele tatt! Skuldra er helt fin og jeg har ikke hatt noe som helst vondt! Jeg håper derfor at det fortsetter slik fremover!

Det eneste jeg liksom kan sette fingeren på som jeg gjorde som var utover normalen dagen før problemene med skuldra dukka opp, var at jeg stod ute i Ullerøy med paraplyen i den ene hånda og kameraet i den andre hånda. Nå skulle man kanskje ikke at man skulle kunne dra på seg noe slikt bare med dette. Men kameraet veier litt (det var høyre skulder som var problemet) og det var litt av en anspent og slitsom affære å stå i ca 40 minutter og prøve å «fange» lynet på bildesensoren. Det var flere ganger jeg trykket på avløseren bare fordi det «blinket» i lysene til en bil som kom kjørende. Da er man litt «trigger happy» eller? Jeg tror ihvertfall at jeg skal unngå noe slikt i fremtiden. Det er jo ikke noen vits å be om problemer heller!

Men de som bruker kollektivtrafikken i Fredrikstad for tiden, har nok lagt merke til en LITEN forandring. Og det er det at alle bussene, med unntak av minibuss, har blitt kastet ut av bussterminalen pga graving i Brochsgate. Vi har derfor fått nye midlertidige spor på «alle hjørnene» rundt Torvbyen. I tillegg brukes de sporene som allerede fantes i Gunnar Nilsens gate, det vil si spor 6, 7, 8 og 9. I tillegg har spor 10, 11, 12 og 13 blitt opprettet. Og jeg skal love dere at det var litt forvirrig mandag morgen for en uke siden! Det var første dagen med de nye sporene og bussene gikk fra helt andre steder enn kundene var vant til. Det var derfor mange som kom og spurte hvor de forskjellige bussene gikk fra. Jeg må også ha med meg en oversikt over alle sporene for å vite hvor jeg skal kjøre de forskjellige rutene fra. Så da er det nok ikke så rart at kundene også er litt forvirret. Men bare på den uka som har gått nå, så virker det som det glir mye bedre. Det var mye mindre spørsmål om hvor bussene gikk fra i dag.

En annen ting som er helt nytt for meg er skiftplanen jeg har i dag. Det er samme turnus (9, gamle Hvaler Diverse), men innholdet er helt nytt. Den gamle har blitt kastet og vi har fått en helt nye skift. Hvis man ser bort fra innholdet, så er endringen i all hovedsak at vi nå kjører deltskift hver eneste dag og kjører ikke en enste lørdag! At vi ikke kjører lørdager lengre er noe jeg setter utrolig pris på! Når vi ser på innholdet, så må jeg innrømme at jeg er utrolig glad for at jeg ikke kjører en eneste tur med Glommaringen lengre! Den ruta har jeg aldri likt noe særlig. Jeg kjører hvilken som helst av de andre rutene våre isteden. Minibuss har jeg derimot aldri hatt opplæring på. Men det blir spennende å se hvordan det blir å kjøre deltskift fremover. Det vil si at jeg begynner tidlig om morgenen, har en pause midt på dagen og begynner etter noen timer igjen. Da er jeg som regel ferdig en gang mellom 16.15 og 17.55. Det vil si at det blir ganske langer dager, men jeg slipper å kjøre på lørdager! Tror ikke jeg kan gjenta dette ofte nok, det er noe jeg er utrolig glad for!

                   

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/08/25/tilbake-pa-jobb-etter-problemer-med-skuldra/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.