Større problemer på Hvaler enn noen gang

Det var egentlig meningen at jeg skulle kjøre på Moum-planen denne uka, men for en uke siden ble den uka erstattet med en uke på Onsøy vest-planen, som igjen 2 dager seinere ble byttet ut med en uke på Vesterøy-planen. Nå har jeg ikke hatt noen opplæring på Vesterøy enda, og det er bare turer til Utgårdskilen og tilbake jeg har kjørt hittil. Men denne tjenesteuka består i hovedsak av skift jeg kjenner fra Hvaler Diverse. Hvaler Diverse-planen eksisterer ikke om sommeren, og disse skiftene flyttes til Vesterøy- og Lisleby-planen.

Det ble derfor mer kjøring til Skjærhalden enn jeg hadde regnet med. Og det plager meg ikke akkurat. Selv med de problemene vi har med forsinkelsene pga Hvalertunnelen. Men denne uka er det mer ekstremt enn det noen gang tidligere har vært. Det har vært ytterst sjeldent at jeg har måttet ringe til Borg Buss for å si ifra at jeg ikke kom til å være i Fredrikstad i tide til neste avgang, men denne uka har situasjonen vært en helt annen. Første tur kjøres kl 12:40, mens den andre turen kl 14:35 var 20 minutter forsinket mandag, 30 minutter forsinket tirsdag og bare 10 minutter forsinket i dag. Ingen av disse 3 dagene har jeg vært i stand til å komme tilbake til Fredrikstad innen rimelig tid til å kjøre turen til Torsnes kl 16:15. Denne turen har derfor måttet kjøres av en annen buss.

Det er ikke bare jeg som har hatt problemer på mine midtskift denne uka, men det har blitt rapportert problemer hele dagen og kvelden. Overhodet ingen av Torsnes-turene på ettermiddagen og kvelden har blitt kjørt av Skjærhalden-bussene. Turene blir selvfølgelig kjørt, men det har da blitt satt inn andre busser for å få kjørt disse turene. Tunnelteknikk som står for arbeidet i Hvalertunnelen påstår at det ikke har vært noe spesielt denne uka, men når man står i 20-30 minutter og venter på hver eneste tur for å komme igjennom tunnelen, får dette store følger for kollektivtrafikken.

Tidligere (dette er min 5. strake uke på Hvaler) har man sjelden stått noe særlig lengre enn 5-15 minutter, og jeg har som regel minst en gang pr. dag vært heldig med å slippe igjennom Hvalertunnelen med en gang jeg har ankommet tunnel vest (Asmaløy) og tunnel øst (Kirkeøy). Men denne uka har jeg stått og stanget i bilkøen på hver eneste tur. Når man i løpet av en eneste tur til Skjærhalden må stå i kø i tilsammen 50 minutter, sier det seg selv at det byr på problemer. Hadde det ikke vært for at vi nå i sommerferien har litt ekstra god tid på disse turene, hadde det nok vært enda større problemer. Ellers i året kjøres både 13:35-returen fra Skjærhalden og 14:35-turen fra Fredrikstad innom opptil flere skoler på veien, og er derfor vanligvis rimelig fulle av skoleleever.

Men det er jo ikke stort annet enn å stå og vente i kø sammen med alle de andre som venter på å komme igjennom Hvalertunnelen. Når det blir alt for ille, er det ikke annet å gjøre enn å ringe til Borg Buss og sette inn andre busser. Men jeg har ingen problemer med å forstå at de som bruker bussene på Hvaler kan bli litt frustrerte over alle disse forsinkelsene. Det er selvfølgelig ikke noe fra eller til vi som sjåfører kan gjøre, det er derfor veldig greit å slippe å få kjeft for at man er forsinket hele tiden. Det er større sjanse for at det blir kommentert når man er så og si i rute, og det er jo bare hyggelig! Men det kommer noen innimellom som enten ikke forstår hvorfor vi blir forsinket eller som ikke har fått med seg at det er arbeider i Hvalertunnelen.

Men nå er det bare i morgen og fredag igjen av kolonnekjøringen i Hvalertunnelen. I hvertfall frem til over ferien. De tar sommerferie med arbeidene i Hvalertunnelen fra denne helga av, og da skal de ikke være tilbake igjen før i midten av august, hvis jeg har forstått det riktig. Hvalertunnelen er selvfølgelig like mørk og «guffen» som den har vært i lang tid, men det sparer oss for alle forsinkelsene vi har opplevd fra dag 1 av disse arbeidene. Forløpig vet jeg ikke hva jeg skal kjøre neste uke, det får jeg mest sannsynlig vite i morgen eller fredag.

I morgen skal jeg kjøre ett Vesterøy-skift som i utgangspunktet har oppmøte på Nesset på Vesterøy, men siden det vil by på visse problemer for meg å komme meg ut dit på den tiden av døgnet, har Borg Buss vært greie å la meg plukke ut en buss på garasjen i Fredrikstad. Den første turen er å tomkjøre fra Nesset til Skjærhalden, og siden jeg skal tomkjøre fra garasjen i Fredrikstad og helt ut til Skjærhalden, har vi beregnet oss litt bedre tid enn skiftet tilsier. Både for å ta hensyn til at jeg skal kjøre fra Fredrikstad istedenfor Nesset og fordi jeg garantert kommer til å stå i kø ved Hvalertunnelen på vei ut. Det er greit å slippe å måtte starte dagen med å være forsinket på første tur. Jeg starter i Fredrikstad kl 6 i morgen tidlig og er nok ikke ferdig og parkert i Fredrikstad før 17:30-18:00 tenker jeg. Det blir med andre ord en lang dag. Mandag, tirsdag, onsdag og fredag derimot har jeg hatt ett skift på bare 5 timer. Jeg skal også kjøre ett skift på lørdag som også kommer fra Hvaler Diverse. Men det gikk rykter på trafikkavdelingen om at det kanskje kunne bli endringer både fredag og lørdag. Det får jeg nok vite mer om i morgen.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/07/04/storre-problemer-pa-hvaler-enn-noen-gang/

1 kommentar

    • Arild Kristiansen4 juli, 2007 kl 22:51

    Ja Ken her er det nødvendig med positiv innstilling til de forskjellige kjøreoppdragene som evt måtte komme.Det virker som du takler det veldig greit.Så honnør til deg for det.Lykke til.det blir til salt i på maten ihvertfall.(og litt annet også)KJørt er kjørt og spist er spist.He he

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.