Fri ferdsel i Hvalertunnelen

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg med glede nå kan melde at det er fri ferdsel i Hvalertunnelen igjen. Men gleden er dessverre kortvarig, men man får glede seg så lenge man gledes kan. Arbeidene i Hvalertunnelen tok fredag 6. juli kl 10:00 sommerferie, men de skal være tilbake rundt 20. august, såvidt meg bekjent. Det hadde nok tatt seg ut hvis de hadde fortsatt med arbeidene i fellesferien, vil jeg tro. Har det ikke vært kaos nok fra før, så hadde det nok blitt det totale kaos i fellesferien. Trafikken igjennom Hvalertunnelen er som værst i denne perioden. Da kommer alle «badegjestene» til Hvaler. Så fremover vil det ikke være like store problemer å holde rutetidene på Hvaler. Hvis det blir forsinkelser, så er det rett og slett fordi det er mange passasjerer og mye trafikk på Hvaler-øyene. For ikke å snakke om inn fra Kråkerøy til Fredrikstad sentrum.

Torsdag og fredag har jeg kjørt ett rimelig langt skift som ligger på Vesterøy-planen og som i utgangspunktet har uttak av buss på Nesset på Vesterøy. Men Borg Buss var heldigvis behjelpelige med å la meg ta ut buss på garasjen i Fredrikstad. Siden jeg skulle tomkjøre til Skjærhalden beregnet vi oss ganske god tid for å være på den sikre siden. Både fordi jeg skulle tomkjøre fra Fredrikstad og ikke Vesterøy, og fordi det kunne bli forsinkelser pga Hvalertunnelen. Nå viste det seg derimot at det ikke var lange å vente når jeg kom til Hvalertunnelen, og hadde derfor mellom 50 og 60 minutter til første tur fra Skjærhalden disse to dagene. Vi får se det positive i det, det er bedre å komme for tidlig, enn å komme «heseblesende» igjennom tunnelen og allerede være på etterskudd på første tur.

Neste tur til Torsnes var omlag 15 minutter forsinket torsdag, men på fredag ble turen kjørt i rute, siden det da var fri ferdsel igjennom Hvalertunnelen. Dette skiftet bestod av 2 turer til Skjærhalden, 4 turer til Torsnes og en tur til Vesterøy. Den siste turen skulle bare kjøres fra Utgårdskilen til Bratte Bakke, men siden jeg allikevel skulle til Fredrikstad kjørte jeg den «helt hjem». Torsdag fikk jeg ikke med noen passasjerer, men fredag fikk jeg med 2-3 passasjerer. Det er i grunn ikke så veldig rart at jeg ikke fikk med så mange passasjerer, siden det er en ikke-eksisterende tur. Det er ikke så ofte det står passasjerer og venter på bussen når det ikke er meningen at det skal komme en buss! 😉

Begge disse dagene startet jeg i Fredrikstad kl 6 og parkerte bussen på samme sted ca kl 17:30. Det ble derfor ganske lange dager, og det var derfor deilig å ikke begynne før kl 8:55 lørdag. Lørdag kjørte jeg ett Lisleby-skift istedenfor mitt opprinnelige Vesterøy-skift. Årsaken til byttet var for å få den berømte kabalen til å gå opp. I dag har jeg kjørt Skjærviken, Glombo-Langøya, Lisleby, Moum lokal og Gressvik-Vikerkilen. Søndag har jeg fri! 🙂

Neste uke er jeg satt opp med en tjenesteuke på Moum-planen, helt i tråd med den planlagte sommerplanen. Jeg har ifølge ukeplanen fri mandag og tirsdag og jobber kvelden onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Søndag jobber jeg noen få timer på formiddagen/ettermiddagen. Om jeg ender opp med å ha fri på mandag og tirsdag får tiden vise! 😉

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/07/08/fri-ferdsel-i-hvalertunnelen/

1 kommentar

    • kak12 juli, 2007 kl 11:47
      Forfatter

    Jeg har nå fått høre at arbeidene i Hvalertunnelen skal være tilbake igjen den 13. august. En uke tidligere enn jeg trodde.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.