Audi R10 TDI best i LM P1 på Lime Rock

Etter å ha vunnet årets 24 timer på Le Mans, var Audi R10 TDI’ene tilbake i USA. Denne gangen var det den korte og enormt svingete banen på Lime Rock det skulle kjøres på. Det er ikke til å stikke under en stol at de lettere LM P2-bilene har en fordel når banene blir korte og svingete. Audi var derfor forberedt på at de kom til å bli tøft for deres større og tyngre Audi R10 TDI. Problemene startet allerede med at kvalifiseringen ble avlyst pga regnvær. Startrekkefølgen for løpet ble derfor bestemt av tidene som ble satt under den første fritreningen. Audi R10 TDI’ene startet derfor fra 7. og 8. startspor. Noe som er mye lengre bak enn vi er vant til å se Audi R10 TDI’ene. Men nå ble det jo ikke kjørt en reell kvalifisering heller.

I selve løpet var en av Audi R10 TDI’ene kjapt oppe på 2. plass, men pga diverse uhell ble resultatet etter gårsdagens løp på Lime Rock banen så som så. Audi R10 TDI #2 kræsjet så kraftig at den tapte over 50 runder mens den ble reparert. Bilen kom ut på banen igjen og endte til slutt på 23. plass, 4. plass i LM P1-klassen. Audi R10 TDI #1 derimot endte til slutt på en 5. plass, etter å ha vært av banen et par ganger. Den ene gangen med kontakt med en annen bil, og måtte derfor bytte deler av fronten. Denne femteplassen ga Audi R10 TDI #1 seieren i LM P1-klassen, og fikk derfor med seg maksimalt med poeng fra dette løpet. Det er selvfølgelig enda mer stas å vinne totalt sett, men denne gangen kom nok Audi R10 TDI til kort mot de lettere LM P2-bilene fra Porsche og Acura. Porsche vant løpet 1-2 for andre gang i årets sesong. Neste løp er på Mid-Ohio-banen den 21. juli.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/07/08/audi-r10-tdi-best-i-lm-p1-pa-lime-rock/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.