Kasabian – indie rock fra England

Jeg hadde ikke hørt om det britiske indie rock-bandet Kasabian før en kompis av meg tipset meg om dem i går. Han mente at det kunne være noe for meg og at jeg burde sjekke dem ut. Og med Spotify så er det verdens letteste sak. Så jeg satt meg ned og hørte på det siste albumet dems Velociraptor! som kom ut i 2011. Førsteinntrykket var litt midt på treet, men etterhvert begynte dette å sitte ganske godt. Såpass godt at jeg hørte på de andre albumene West Ryder Pauper Lunatic Asylum fra 2009, Empire fra 2006 og det selvtitulerte debutalbumet Kasabian fra 2004. Det låt såpass bra at jeg tok en lytt på Live from Brixton Academy fra 2005 også. Dette er et live album som ble gitt ut ganske tidlig i deres karriere og er bare tilgjengelig som «digital nedlasting» eller på Spotify og andre streamingtjenester sikkert.

Jeg synes at Kasabian var såpass  bra at jeg valgte å kjøpe alle 4 albuma deres faktisk. Og det ble ikke spesielt dyrt heller, jeg betalte i snitt 43 kroner per album fra play.com, gratis tilsendt. 3 av albuma kommer fra selgeren mecoduEU og det siste albumet kommer fra selgeren zoverstocks. Det er to selgere på play.com som jeg har veldig god erfaring med! Etter at play.com la om hele nettbutikken sin fra å være en nettbutikk hvor de solgte varer selv, til å bare  være en markedsplass for andre selgere, har jeg så og si sluttet å kjøpe film. Musikk kjøper jeg derimot fortsatt i bøtter og spann. Filmene synes jeg ikke er så rimelig lengre på play.com. I kombinasjon med at jeg begynner å få litt plassproblemer her, så var det helt greit å bremse filmkjøpene mine litt. Men det kjøpes fortsatt mye musikk, selv om jeg som sagt også bruker Spotify. Men jeg er ikke klar for å basere meg på en streamingtjeneste som Spotify eller Wimp enda. Jeg bruker play.com til å kjøpe «back kataloger» og wowhd.co.uk til å kjøpe nyheter og forhåndsbestille musikk. Det er de billigst på.

Så da regner jeg med å motta de 4 albuma til Kasabian i posten i løpet av en uke til to uker. Kasabian er i utgangspunktet stemplet som et indie rock band, men wikipedia bruker også kategoriene psychedelic rock, neo-psychedelia, space rock og electronic rock. Nå er jeg ikke sikker på hva neo-psychedelia er for noe, men indie, psychedelic rock og electronic rock er en hærlig blanding som låte bra! Nå er nok ikke alle på plass samtidig hele tiden, men den elektroniske biten kommer innimellom, og det er bare fett, spør du meg!

Selv om det første albumet ikke kom før i 2004, ble de etablert i Leicester i England i 1997. Siden starten i 1997 har et par av bandmedlemmene blitt byttet ut og selve navnet Kasabian er visstnok hentet fra Linda Kasabian, en i «familien» til Charles Manson.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/08/01/kasabian-indie-rock-fra-england/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.