Spiderbait – fet rock fra Australia

Jeg ble for noen få dager siden tipset om et alternativt rockeband fra Australia av en kompis som heter Spiderbait! Og snakk om et godt tips! Dette er noe av det beste jeg har fått tips om eller snublet over på lang tid! Mulig jeg tar i litt nå, men lell, dette er DEN oppdagelsen i 2014! Dette er et band jeg aldri har hørt om før, de kommer fra Australia og kan umulig være lansert på noen som helst måte her oppe i Europa. Og siden jeg ikke har sett noe til dem i de nettbutikkene jeg handler musikk fra i utlandet heller, så er nok ikke disse så store på denne kanten av verden. Jeg ble forøvrig tipset om å starte med deres cover av Black Betty som de ga ut på deres nest siste album i 2004. Og for en cover! Dette er en sang dere bør søke opp på Spotify, Wimp eller hvilken streamingtjeneste dere bruker og høre på umiddelbart! Dette rocker VILLT!

Spiderbait har holdt på siden 1989, men hadde en pause fra 2004 til 2013 mens de var opptatt med egne prosjekter på hver sin side. Bandet består bare av tre medlemmer, noe som er ganske få til et slikt band å være, men dæven dette låter helt rått! De har hittil gitt ut 7 album, men det ser ut til at den første utgivelsen Shashavaglava fra 1993 er umulig å oppdrive. Den er ikke tilgjengelig på Spotify og jeg har ikke klart å oppdrive den på cd heller. Så det albumet aner jeg ikke hvordan er. Men de andre albuma har jeg hørt en del på de siste dagene. Det er The Unfinished Spanish Galleon of Finley Lake fra 1995, Ivy and the Big Apples fra 1996, Grand Slam fra 1999, The Flight of Wally Funk fra 2001, Tonight Alright fra 2004 og Spiderbait fra 2013.

Musikken til Spiderbait er ikke å oppdrive i katalogen til Platekompaniet, det er bestillingsvare hos cdon og det er jævlig dyrt å kjøpe fra cdon og wowhd. Men musikken er å oppdrive på ebay for dem som ønsker å kjøpe dette på cd! For alle andre er det selvfølgelig mulig å høre musikken med Spotify og Wimp! Jeg for min del prøver å roe ned cd-kjøpene for tiden, det tar både plass, det koster penger og det er veldig lettvint å bruke Spotify selvfølgelig. Men jeg klarer liksom ikke helt å slutte å kjøpe musikken jeg liker. Jeg ønsker aller helst å kunne kjøpe musikken digitalt i flac-format, men per i dag er det heller vanskelig, der har jeg måttet kjøpe musikken på cd og digitalisere musikken til flac-format selv. Men dette er et så sinnsykt bra musikkfunn at det er veldig vanskelig å holde tilbake, så det er en viss fare for at jeg ryker på et kjøp av de 6 cd’ene som er tilgjengelig hvertfall. Greatest hits-albumet er ikke så viktig. Et godt tips er å kjøpe boksen som inneholder deres 5 cd’er fra 1995-2004, albumet som kom i fjor må kjøpes alene.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/10/27/spiderbait-fet-rock-fra-australia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.