Full stopp i Hvalertunnelen pga wire

I motsetning til i går hvor alt gikk på skinner og jeg var i rute hele dagen, ballet det virkelig på seg under dagens skift. Første tur skulle tomkjøres til Bratte Bakke og kjøres til Fredrikstad, andre tur var til Tangen og tilbake, så disse to turene gikk veldig bra. Men så meldte problemene seg. Neste tur var til Skjærhalden, andre tur var skoletur fra Skjærhalden til Asmaløy og så skulle jeg tomkjøre tilbake til Skjærhalden. Allerede før jeg slapp igjennom Hvalertunnelen når jeg tomkjørte tilbake til Skjærhalden var jeg 20 minutter forsinket. 5 minutter tidligere hadde jeg derfor ringt til Borg Buss og informert om at jeg ikke kom til å rekke å kjøre 9:35-turen til Saltnes-Tomb. Men det er i grunn ikke så veldig rart når man har 4 turer igjennom Hvalertunnelen på så kort tid.

På skoleturen fra Skjærhalden til Asmaløy fikk jeg meg litt av en overraskelse midt nede i Hvalertunnelen. Det hang en wire ned fra tunneltaket foran bussen og det var ikke mulig å passere. Jeg måtte derfor stoppe helt opp, gå ut av bussen og få wire’n på riktig side av høyrespeilet og prøve å henge opp wire’n i tunnelveggen. På den måten kunne jeg passere forbi med den 3,3 meter høye bussen uten at wire’n røska i stykker noe på bussen. Det er ikke ofte man blir møkkete i denne jobben, men siden det på ingen måte er rent og pent nede i Hvalertunnelen om dagen, ble jeg rimelig svart ja. Men bare på hendene heldigvis, det hadde tatt seg ut om den hvite skjorta hadde blitt svart også! 😉 Men jeg er veldig glad for at jeg oppdaget wire’n som hang ned fra taket og at dette skjedde på ett parti med ganske lav fart. Hadde det vært på et av de stedene hvor det var høyere fart, kunne jeg risikert å kjørt i stykker både speil og andre ting som stikker ut fra bussen.

I sammenheng med verdens miljødag i dag var det mulig å kjøre med bussen i Fredrikstad kommune for 10,- kroner. Siden mine turer var til Skjærhalden var det ikke mange turene til 10,- kroner, men noen ble det jo. Alle de passasjerene som fikk turen for 10,- kroner i dag ble veldig positivt overrasket over den hyggelige prisen, men det var tydelig at det var dårlig informert om dette på forhånd. Jeg har ingen problemer med å forstå at man blir positivt overrasket når man slipper unna med å betale 10,- kroner når man vanligvis betaler 37,- kroner! I tillegg fikk barnehager som skulle til arrangementene i kommunens regi være med bussen gratis i dag. Det var det tydligvis heller ingen som viste, men de fikk selvfølgelig være med gratis på bussen i dag!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/06/05/full-stopp-i-hvalertunnelen-pga-wire/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.