Plutselig kom sommeren

Tro det eller ei, men jeg hadde faktisk fri på torsdag. Jeg hadde spurt om det var behov for hjelp på torsdag, men det var det vist ikke. Jeg hadde derfor fri på torsdag, og det var den dagen Renault Kangoo ble EU-godkjent. På fredag og lørdag kjørte jeg Onsøy vest-skiftene jeg hadde blitt satt opp med på ukeplanen min for forrige uke. Det er faktisk første gang siden jeg hadde opplæring på Onsøy vest at jeg kjørte morgenskiftet. Jeg var derfor litt spent på om jeg kom til å kjenne meg igjen på den ene turen til Engelsviken hvor man kjører til Haviken på skoledager. Jeg har ikke vært der siden i svarteste mørten en dag i november, men det gikk bra. Jeg har på ingen måte hatt så lite kjøring i Onsøy vest som det kanskje høres ut nå, det er bare det at den kjøringen jeg har hatt ligger på Diverse-planen og er ett ganske hektisk skift som starter 10:35 og er ferdig i 18-19-tiden. På lørdag kjørte jeg tidligskiftet på Onsøy vest for første gang. Det skiftet var i grunn en blanding av to skift som kjøres på hverdager. Utpå lørdagen fikk jeg en forsmak av sommeren som skulle komme. Lørdagen startet grå og trist og ble avsluttet med strålende sol og oppadgående temperaturer. Søndag hadde jeg fri.

Denne uka har jeg fått kjøring på Skjærhalden-planen igjen, og det kommer derfor til å bli mye kjøring igjennom Hvalertunnelen. Alle skiftene mine denne uka er på dagtid, og jeg håper derfor at det kommer til å gå tålig bra. I dag har det i grunn gått over all forventning. Jeg var grunn i rute i hele dag, bare noen få minutter forsinket her og der. Det er tydelig at passasjerene på Hvaler ikke er vant til dette om dagen, fordi det var flere som kommenterte at jeg var i rute, og også en som kom løpende etter meg på Vesterøy. Vedkommende trodde hu var tidlig ute, i hvertfall i forhold til når bussen pleier å komme i disse dager. Men i dag var jeg i rute og vedkommende hadde brått veldig dårlig tid. En kollega av meg ble også veldig overrasket over å se meg på Bratte Bakke når jeg skulle korrespondere med bussen fra Utgårdskilen. Men det er jo tross alt ikke noe som er bedre enn at alt går etter ruteheftet! Det som er alfa omega for å være i rute på Hvaler om dagen er å være ved tunnel øst og vest når du skal i følge rutetidene. Hvis du derimot er noen få minutter forsinka, må man belage seg på 15 minutters forsinkelse med en gang.

Dagen i dag startet rett før kl 7 i morges med 12-13 varmegrader og det var behagelig temperatur i bussen. Temperaturen både ute og inne i bussen steg ganske fort utover dagen, og før jeg viste ordet av det var det 26 grader i bussen. I tillegg var det sol fra nesten skyfri himmel, så det opplevdes nok enda varmere foran i «glasshuset» på bussen. Når jeg parkerte #165 i garasjen ved 12:30-tiden hadde det vekslet mellom 18 og 20 varmegrader ute. Ifølge langtidsværmeldingen jeg har sett og hørt, skal det være like varmt hele uka! Hvor varmt det faktisk var i #110 som jeg skulle bruke på en skoletur fra Borge ungdomsskole til Torsnes, vet jeg ikke, da det ikke er noen visning av temperatur i disse gamle bussene. Men jeg skal love dere at det var rene bakerovnen i bussen! Den hadde stått i sola nede ved Borg Buss ved Fredrikstadbrua i hele dag med alle takluker og vinduer lukket. Jeg var derfor kjapp med å åpne alle takluker, dører og ikke minst vinduet på førerplass. Det ble derfor etterhvert levelig i bussen. Jeg har ikke noen bilder av denne bussen, men det er en av de få manuelt girede bussene vi har igjen. Jeg får se om jeg kan få tatt ett bilde eller to av bussen på onsdag, da har jeg samme skift. Bildene av bussen nedenfor er #160 som jeg kjørte fredag og lørdag:

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/06/04/plutselig-kom-sommeren/

2 kommentarer

  1. Så du har prøvekjørt #110 også nå. Den var vel ikke så mye bedre enn #93, som du har kjørt før.

    • kak5 juni, 2007 kl 18:08
      Forfatter

    Det aller viktigste med en aldrende manuelt giret buss er hvordan girkassa er, og jeg må si at #110 var hakket bedre enn #93. Det vil si at jeg ikke kranglet noe med girkassa på #110 i går! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.