Parafinovnen endelig i gang

Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært rimelig bikkjekaldt her på Veum i det siste, både ute og innendørs. Med de strømkursene i dette huset, er det begrenset hvor mye vi faktisk kan fyre med strøm. Derfor blir det litt problemer med å holde temperaturen oppe på ett behagelig nivå når det kryper ned mot både 10 og 12 kuldegrader. Derfor har det i det siste vært helt ned mot 15 grader enkelte ganger. Spesielt kaldt har det vært om morgenen og når man har kommet hjem på ettermiddagen.

Men i går var heldigvis en fagmann innom og hadde service på parafinkaminen vår. Jeg for min del er ikke noen ekspert på området, derfor velger jeg å sette bort denne jobben. Jeg liker at parafinkaminen gjøres ren og kontrolleres foran hver fyringssesong. Dum som jeg var var jeg seint ute med å bestille denne service’n, og dermed tok det sin tid før det ble parafinfyring her i huset. Jeg var ikke noe særlig raskere i fjor, da var parafinkaminen i gang den 20. desember. Jeg benyttet forøvrig anledningen til å spørre fagmannen når «kaoset» startet for hans del, og det var allerede i august. Det vil si at service på parafinkaminen bør unnagjøres vår/sommer! 😉

Det er forøvrig litt typisk at det nå er varslet ett væromslag fra søndag av, f-b.no melder 6-7 varmegrader neste uke. Jeg for min del er bare glad for de varmegradene vi kan få, men foretrekker at været holder seg forholdsvis stabilt på samme side av frysepunktet. Men til neste væromslag er jeg nå i det minste forberedt med parafinkaminen! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/19/parafinovnen-endelig-i-gang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.