Kuldegradene har kommet

Vi har i grunn hatt mildvær langt ut i desember i år, men denne uka kom kulda for fullt. Sent fredag kveld var det ikke mindre enn -12 grader her på Veum. Det vil jeg påstå er rimelig bikkjekaldt. Resten av helga har vært litt mildere, men det har ligget mellom -3 og -5 grader her på Veum. Det var noen få kuldegrader på Hvaler forrige uke, men ikke i nærheten av de temperaturene vi har opplevd på Veum nå i helga. Hittil har det ikke kommet noe særlig snø å snakke om, med unntak av ett ekstremt tynt lag på Kirkeøy. På de andre Hvaler-øyene og Fredrikstad har det ikke kommet noe snø.

Det har dog vært litt tåke og dis som har sørget for at gresset og trærne har fått ett hvitt rimlag som gjør det utrolig vakkert ute. Jeg for min del håper på en snill vinter i år, ala den vi hadde i fjor. Vinteren vi hadde for 2 år siden vil jeg absolutt ikke se igjen. En ting er når man kun kjører til og fra jobb, da kan man alltids finne andre transportmidler de værste dagene, men når arbeidet består i å kjøre hele dagen, da er det litt mer avgjørende hva slags føre man har. Det beste, føremessig, er å ha tørre og fine veier hele året, men det skjer ikke her i landet. Våte veier er heller ikke noe problem, men så fort det kryper under frysepunktet kan problemene melde seg. Spesielt hvis det veksler mellom varme- og kuldegrader. Is er vår værste fiende.

Forløpig har vi ikke fått igang parafinovnen her, og vi har derfor bare mulighet til å fyre med strøm, og da kan det fort bli litt problemer med -12 grader. Temperaturer ned mot 15-16 grader har vært helt normalt innendørs i det siste. Men nå som temperaturen ute ligger mellom -3 og -5 er det litt lettere å holde akseptable temperaturer, selv om det ikke har vært noe særlig over 20 grader. Men 20 grader er tross alt mye mer behagelig enn 15! 😉 Ifølge f-b.no er det forøvrig meldt kuldegrader hele neste uke også.

Årsaken til at parafinovnen ikke er i gang enda er rett og slett fordi jeg har vært treig med å bestille service på parafinkaminen. Den skal ha en service og bytte av veke foran hver sesong. Da tør jeg rett og slett ikke å fyre den opp før det har blitt gjort. Det firmaet som er her hvert år for å utføre denne service’n har hatt utrolig mye å gjøre i desember, og har forløpig ikke hatt mulighet til å komme innom oss. Det gjør selvfølgelig ikke saken noe lettere at det aldri er noen hjemme her på dagtid. I likhet med de fleste andre, prøver også denn personen å ha en så normal arbeidstid som mulig. Men han skal prøve å komme en tur innom før jeg drar på jobb mandag eller tirsdag til uka.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/12/16/kuldegradene-har-kommet/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.