Tilbake på jobb igjen

Med unntak av en liten annonsering på Facebook, er det vel fint lite jeg har annonsert at jeg har hatt 2 uker ferie. Det er vel derfor kanskje noen som stusser litt på valget av tittel på dette innlegget. Tilbake på jobb igjen. Har Ken-Arild ikke vært på jobb i det siste liksom? Har han vært noe sted? Har han vært sjuk? Neida, jeg hadde bare ett stort behov for å ha litt fri. Det er sikkert flere grunner til det. Både de faktum at jeg mistet min Anders i fjor og at jeg var satt ut av noroviruset/omgangssyke i starten av dette året.

Jeg hadde derfor lekt litt med tanken å ta ut litt ferie. Å slippe å dra på jobb hver dag, kun gjøre det jeg har lyst til. Ikke minst å slippe å måtte stå opp midt på svarte natta. Nå står jeg vanligvis ikke opp midt på svarte natta, men det føles sånn når jeg står opp før kl 6 om morgenen. Enda værre var den siste arbeidsdagen min før ferien, da var jeg oppe kl 4:10 og møtte opp på jobb kl 5:30 på Vesterøy. Tror egentlig ikke jeg er skrudd sammen til å stå opp så tidlig, men det har overraskende gått ganske greit. I oktober i fjor hadde jeg jobbet som bussjåfør i 2 år og aldri hatt en jobb hvor jeg begynte tidligere enn kl 8 noen gang. I min forrige jobb hadde vi en kjernetid vi måtte være på jobb, så da valgte jeg å ikke komme på jobb før kl 9. Det var tider det.

Men i utgangspunktet er det ikke noe problem å stå opp tidlig, problemet er å komme seg i seng tidsnok. Dagen før jeg skulle opp kl 4:10 var jeg faktisk i seng kl 21 på kvelden. Det har vel aldri skjedd før, med mindre jeg har vært sjuk. Men det gjør arbeidsdagen og ikke minst det som er igjen av dagen når arbeidsdagen er over, utrolig mye lettere. Men, det var egentlig ikke å stå opp tidlig om morra’n jeg hadde planer om å skrive om. Men det ble naturlig å komme inn på det, når jeg skulle ha 2 uker hvor jeg kunne sove så lenge jeg hadde lyst til. Ihvertfall til en viss grad. Jeg prøvde å ikke sove bort hele dagen, men 8 timers søvn prøvde jeg å få meg, uansett om jeg var i seng til midnatt, klokka 2 på natta eller 5 om morra’n. Hm, tror ikke jeg var i seng så tidlig som midnatt, det var nok nærmere både 2 og 3. Noen dager ble det også både 4 og 5. Men hvilken rolle spiller vel egentlig det? Jeg hadde jo ferie!

Mens jeg hadde ferie, nærmere bestemt den 5. februar, var en ny merkedag for meg og Anders. Vi ville ha vært sammen i 10 år hvis Anders fortsatt levde. Vi fikk dessverre ikke oppleve dette sammen. Jeg vet ikke hvordan dagen ville ha vært hvis jeg husket på det, for jeg klarte av en eller annen merkelig grunn å glemme bort hele dagen. Det var først 5 dager etter at det gikk opp ett lys for meg, på vei til Sverige. Jeg vet ikke hvorfor jeg plutselig kom på det da, men det gikk ihvertfall opp ett lys for meg. Må innrømme at det har irritert meg ganske mye og også gjort meg lei meg at jeg klarte å glemme dette. Men jeg vet ikke hvordan dagen ville vært hvis jeg hadde husket på det. Slik som det var nå var jeg lykkelig uviten om hvilken dag det var. Men jeg klarer ikke helt å la være å irritere meg over at jeg glemte denne viktige dagen. Det er uten tvil første gang. Med få unntak, pleide vi å feire dagen med middag på den italienske restauranten La Grotta her i Fredrikstad. Det var nettopp på den restauranten fredag 5. februar 1999 at vi ble sammen. Vi spiste pizza nr 39 på menyen og hadde dessert nr 69 den dagen.

Men jeg hadde ikke regnet med den ekstreme kulda vi har hatt i det siste. Ikke det, jeg har ikke akkurat spent på meg skia og gått lange turer, så det har ikke hatt så mye å si for meg. Men jeg har måttet fyre mer her hjemme enn hva jeg har vært vant til, og bilen har måttet blitt gravd frem flere ganger. Den har regelrett vært begravd under store mengder av snø. For ikke å snakke om den utrolig kjedelig isskrapinga. Jeg hadde vel også håpet at både kulda og snøen skulle være en saga blott innen jeg var tilbake på jobb igjen. Men slik gikk det dessverre ikke.

Siden det er skolens vinterferie denne uka, slipper jeg selvfølgelig all skolekjøringa. Det gjør arbeidsdagene mine utrolig mye kortere, siden jeg har skolekjøring alle de 4 dagene jeg skal jobbe denne uka. Istedenfor å begynne 6:40 begynte jeg ikke før kl 12:20 i dag. Det var en behagelig start etter ferien! De kronglete veiene ute på Vesterøy kan være litt av en utfordring om vinteren når det er skikkelig møkkaføre. Men jeg hadde rådført meg med en annen kollega for å vite litt om hvordan føret ned til Bukta (Papper) var i dag. Det er nettopp ned til Bukta som er den værste strekningen å kjøre på vinterføre på Vesterøy. Hadde det ikke vært vinterferie, skulle jeg ha kjørt ned til Spjær i morges, som også kan være en utfordring.

På bakgrunn av dette valgte jeg å kjøre ned til Bukta i dag, dog litt spent etter at det hadde kommet mer snø i mellomtiden. Men det var heldigvis ingen problemer å komme seg enten ned eller opp igjen fra Bukta. Utover at jeg både møtte personbiler og en lastebil, var det ingen problemer i dag. Jeg skal kjøre det samme skiftet på onsdag, så da får vi ta en ny vurdering da. I morgen skal jeg kjøre på litt mindre kronglete veier i og utenfor byen. Må innrømme at det var kjipt å begynne på jobb igjen etter å hatt 2 uker ferie i dag. Men det gikk greit, men gleder meg til torsdag kl 13:15. Da er det nemlig helg igjen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/02/16/tilbake-pa-jobb-igjen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.