Det er nok snø nå!

Det er vel ikke akkurat noen stor hemmelighet at jeg ikke er noe særlig glad i snø. Ikke står jeg på ski, aker eller gjør andre typiske vinteraktiviteter. Derfor er jeg mest tilhenger av ferdigmåka snø, og all den snøen som kommer er egentlig bare i veien for meg. Bokstavelig talt. Først må jeg grave meg ut av all snøen her på Veum, så er snøen bare i veien når jeg er på jobb, og er jeg skikkelig heldig, må jeg grave meg inn igjen når jeg kommer hjem. Det er selvfølgelig pent med den hvite snøen, og for ikke å snakke om utrolig mye lysere enn når det er grått, trist og regntungt.

Men nå i de siste dagene synes jeg det rett og slett har kommet i overkant mye snø. Gårsdagen spesielt. I tillegg til at det snødde hele gårsdagen var det litt over frysepunktet. Det resulterte i at vi hadde snøskred fra taket her i hele går ettermiddag og kveld. Jeg skvatt til noe fryktelig første gangen det skjedde i går ettermiddag. Det brakte noe fryktelig og vibrerte i huset her. Når jeg gikk ut så jeg det hadde gått ett stort ras fra taket ved inngangsdøra mi her. Med svære isklumper og det hele! Jeg hadde planlagt å ta en runde med snøfreseren her før jeg skulle i butikken, men med dette takraset måtte jeg skuffe vekk all isen først. Så kram som snøen var, var det litt av en jobb! Men resten av jobben var ganske lett med snøfreseren da!

Jeg fikk derfor tatt en tur i butikken og kjøpt inn noe mat. Heldigvis hadde ikke brøytemannskapet vært på ferde i mellomtiden, så jeg slapp å grave meg inn igjen! Siden det er både en vei og en gangsti i innkjøringa her, så pleier de å legge igjen to høye brøytekanter som må skuffes vekk. Det virket som all snøen fra taket raste ned i løpet av kvelden og natten, det brakte og bråkte jevnt og trutt. Når jeg tittet ut av huset lå det snø i store hauger rundt hele huset! I dag har familien til huseieren vært her og kjørt snøfreseren og fjernet så og si alt. Det har blitt liggende igjen en del nærmest huset, med fare for at denne snøen inneholder en masse is. Jeg kan ikke tenke meg at snøfreseren er noe særlig glad i store isklumper. I tillegg ligger all snøen mellom garasjen og huset fortsatt. Men det er mulig å komme seg bort til postkassa, så det er greit nok.

I tillegg er det ganske varmt ute nå, 5-6 varmegrader. Jeg håper derfor at noe av dette smelter fremover. Ifølge værmeldingen fremover skal det være noen få minusgrader om natta og plussgrader om dagen. Men det er da stor fare for at det kommer til å fryse på til is om natten og morgenen når jeg skal på jobb. Blir spennende å se hvordan det blir i dagene fremover! Jeg var nettopp ute og tok noen bilder som jeg ville dele med dere. Som vanlig, dette er kanskje ikke mye i forhold til hva dere i nord er vant til, men som jeg vil gjerne gjenta fra tidligere vintere: Vi er ikke vant til å få så mye snø som dette! Legg også merke til hvordan naboen brøyter bort snøen sin!

Selv om jeg synes dette er fryktelig mye snå, kan det fortsatt ikke måle seg med de enorme mengdene med snø vi fikk i mars 2006! Se bare her og her!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/02/22/det-er-nok-sno-na/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.