KAK’s websider 10 år idag, 23. januar (1997-2007)

I dag er det ikke mindre enn 10 år siden jeg publiserte mine første websider for første gang. Dette skjedde 23. januar 1997. Den gangen var websidene mine en ren personlig webside og fikk raskt ett fokus på biler og film. Her er en rask oppsummering av de første 10 årene med KAK’s websider:

Mine første websider ble publisert 23. januar 1997 og domenet kak.net ble registrert 29. mars 1998. I starten var det en privat hjemmeside, som fort fikk ett stort fokus på bil og film.

I oktober 2001 startet jeg opp news.kak.net hvor det ble publisert VAG-relaterte nyheter og motorsport. Jeg skrev også tester av slike biler, men dette startet jeg med før news.kak.net så dagens lys. I april 2002 så car.kak.net dagens lys, da jeg ikke syntes jeg hadde nok å gjøre med VAG-nyheter på news.kak.net, så da ble car.kak.net opprettet for at jeg skulle kunne publisere nyheter om andre bilmerker også. modellbiler.kak.net så dagens lys i desember 2002 hvor vi begynte å legge ut bilder av modellbiler.

forum.kak.net så dagens lys 17. februar 2004 og ble fort ett ganske aktivt forum med hovedfokus på bil. Dette forumet ble derimot nedlagt 28. januar 2006 til fordel for prat.kak.net, ett nytt forum med fokus på andre ting enn bil.

1. april 2005 fusjonerte jeg news.kak.net og car.kak.net til «nye» car.kak.net for å samle alle bilnyheter, motorsport og tester på en webside, for å gjøre det mindre forvirrende for brukerne av websidene.

27. april 2006 ble prat.kak.net oppgradert fra Invision Power Board 1.3.1 til 2.1.5 og Invision Community Blog 1.2.2 ble også installert, slik at alle brukerne som ønsker det kan opprette sin egen blogg!

10. mai 2006 ble Invision Power Gallery (IPG) installert på prat.kak.net, slik at alle brukerne kunne få sine egne gallerier og laste opp bilder til disse. Disse galleriene kan også integreres i hver enkelts blogg.

23. mai 2006 så blog.kak.net dagens lys hvor jeg har min egen personlige blogg. Websiden er satt opp med WordPress med WPG2-plugin for å integrere Gallery2-galleriet på gallery.kak.net.

28. mai 2006 ble car.kak.net og modellbiler.kak.net oppgradert fra PostNuke v7.2.6 til PostNuke v7.6.2 og fikk nytt design samtidig.

26. juli 2006 fikk blog.kak.net en facelift.

23. januar 2007 har KAK’s websider 10 års jubileum.

Det har som dere ser skjedd en del endringer og utvikling på mine websider iløpet av disse 10 årene, og jeg ser frem imot minst 10 nye år med kak.net! Websidene mine er uten tvil noe jeg bruker utrolig mye tid på, hvor mye tid går selvfølgelig i bølgedaler. Av hensyn til at jeg faktisk skal ha noe fritid igjen i det hele tatt, har jeg valgt å tone ned fokuset på motorsport nå i 2007 i forhold til tidligere år, men jeg vil fortsatt skrive om motorsport her på blog.kak.net! Istedenfor å publisere ferdige artikler på engelsk, velger jeg derfor å skrive mine egne betraktninger og synspunkter fra den motorsporten jeg mener er av mest interesse.

I tillegg til tiden jeg legger i å publisere ut artikler, nyheter, innlegg og andre kommentarer, må jeg også bruke en del tid på å holde websidene oppdatert sikkerhetsmessig. All programvaren som benyttes på de forskjellige websidene her på kak.net oppdateres nå og da og må derfor oppgraderes jevnlig. Både av hensyn til ny funksjonalitet og til sikkerheten. Vi har nok ikke hittil vært av de værst rammede når det gjelder angrep fra hackere, men noen angrep har det vært, primært på vårt forum. Men med hyppige sikkerhetsoppdateringer og backup fra min side, har ikke skadene vært så store. Jeg håper selvfølgelig å unngå fremtidige hacker-angrep og gjør alt det jeg kan gjøre for å unngå dette. WordPress som benyttes her på blog.kak.net ble oppgradert for få dager siden og igjen sent i går kveld.

Det er ikke planlagt noen spesiell markering av 10 års jubileet, men noen ord her på blog.kak.net og prat.kak.net er selvfølgelig på sin plass. Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke alle som har og fortsatt kommer til å besøke kak.net i fremtiden! Det hadde selvfølgelig ikke vært noen websider uten at jeg hadde oppdatert dem jevnt og trutt, men det hadde jaggu ikke vært noen vits å drive med dette hvis det ikke var besøkende innom jevnt og trutt heller! Jeg vil derfor takke og bukke for trafikken dere genererer! Trafikken har slettest ikke vært værst de siste årene heller. I 2004 hadde kak.net 1.064.006 besøkende, i 2005 hadde kak.net 778.548 besøkende og i 2006 hadde kak.net 1.357.730 besøkende. På car.kak.net alene var det 1.016.052 besøkende i 2006. Det er derfor ikke noen tvil om at det er bil og atter bil som er det mest interessante å lese om! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/23/kaks-websider-10-ar-idag-23-januar-1997-2007/

10 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

 1. Gratulerer, har bare opplevd sidene fra 2004 selv. 🙂
  Lykke til videre 😉

  • Snorre Nergaard23 januar, 2007 kl 16:43

  Gratulerer med 10 års dagen 😀 La oss håpe på 10 år til!

  • rousp23 januar, 2007 kl 16:43

  Grattis med dagen!!
  Og takk for alt du har gjort, og holdt ut med!

 2. Jeg vil gjerne takke for 10 år med kak.net. Jeg har ikke vært her riktig så lenge, da jeg oppdaget sidene dine i 2000.
  Men jeg ser frem til 10 år til, og ønsker deg lykke til videre, og at sidene består en lang stund til.

  Stå på, du gjør en god jobb!

  Mvh.
  Thomas Rino

  • Arild Kristiansen23 januar, 2007 kl 16:50

  Ja hei Ken-Arild.Gratulere med web jubileet.Fy å fort tiden går.Du er flink,seriøs med hobby`din.Det virker sånn på en amatør som meg ihvertfall.(lov å kalle det hobby)Takker for kyndig hjelp og veiledning.Hilsen A.K.

 3. Gratulerer med 10års dagen kak.net….

  • Espen Storø23 januar, 2007 kl 20:34

  Hei og hopp, og gratulerer så meget! Håper sjampis-korkene flyr veggimellom i kveld. 🙂

  • Eldar Aron Mortensen24 januar, 2007 kl 01:38

  Gratulerer med 10-årsdagen!

  • Mamma24 januar, 2007 kl 19:49

  Gratulerer med 10 års dagen i går ,de åra gikk jammen fort ja . klem fra moder`n

  • kak24 januar, 2007 kl 23:54
   Forfatter

  Takker og bukker for gratulasjonene! Ekstra morsomt er det å se hvor lenge noen av dere har fulgt med på kak.net!

  Nå ser jeg frem imot nytt jubileum i 2017! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.