Nærkontakt med rådyr på jobb

I dag har jeg kjørt ett tidlig-skift fra Onsøy syd-skiftplanen som startet kl 05:05. De to første turene gikk til Vikane over Mossik og på den første turen tilbake til Fredrikstad fikk jeg meg litt av ett støkk. Jeg har hittil sett rådyr både nå og da, spesielt på den første turen til Torsnes kl 05:35 om morgenen. På det værste har jeg sett 4 rådyr iløpet av en tur til Torsnes. Men alle disse har vært på betryggende avstand til bussen. I dag derimot fikk jeg meg litt av en overraskelse, for ikke å snakke om sjokk, når rådyret krysset veien rett foran bussen. Jeg måtte hive inn bremsene for ikke å kræsje med rådyret og sa vist også «Dæven steike!» når dette skjedde når bakken opp fra Møklegård flater ut. Enhver ville vel fått seg litt av ett støkk av å være såpass nære å kræsje med ett rådyr og hadde jeg ikke vært såpass rask med å bremse ned hadde det neppe blitt ett vakkert syn. Det var forøvrig overhodet ikke noe forvarsel jeg fikk, plutselig var rådyret foran bussen, og jeg skal love deg at rådyret løpte fort som bare faen! Det skjedde ingen flere slike hendelser resten av dagen, og man kan ikke gå rundt og være redd for at slikt skal skje heller, så dagen gikk som den pleier å gjøre.

I dag har jeg også kjørt Veum-ruta to ganger, jeg har vel ikke kjørt ruta noe særlig mer enn 2-3 ganger hittil, og i dag var første tur som gikk til Evenrød. Noen av avgangene iløpet av dagen går videre til Evenrød istedenfor å kjøre oppom sykehuset (psykiatrisk avdeling). Etter at dagens skift var ferdig kl 12:40 dro jeg ned til garasjen for å hente skolebussen som skulle kjøres fra Borge ungdomsskole til Årum. I dag fikk jeg buss med internnummer 104 for første gang, en buss som jeg mener har gått fast på Vesterøy. En utrolig hel og fin buss til å være såpass gammel, men den er dog med manuell girkasse. Det er lenge mellom hver gang jeg kjører buss med manuelt gir, og denne var litt over pari kronglete å få i gir enn hva jeg har vært vant med hittil.

I utgangspunktet har jeg fri både lørdag og søndag, men jeg har sagt meg villig til å være «backup» i helgen hvis det skulle oppstå problemer eller hvis noen skulle bli syke. Neste uke har jeg fri mandag og tirsdag, men jobber onsdag til og med søndag. Alle skiftene starter utpå dagen, det skiftet som starter tidligst starter kl 9:25, skiftene på onsdag, lørdag og søndag starter ikke før i 12-13-tiden. Det skal bli deilig med litt seine skift, etter å ha startet mellom 5 og 6 i jeg aner ikke hvor lenge! Men jeg ble idag spurt om jeg hadde anledning til å være med på skift 807 del 1, som er skolekjøring fra Åserød og Årum til Borge ungdomsskole på mandag. (Skiftstart kl 6:25) Årsaken er at jeg skal ha opplæring på en annen sjåfør som ikke har vært med på denne skolekjøringen enda. De skulle også se om de kunne finne ett «midtskift» som jeg kunne kjøre etter endt opplæring av skolekjøringa. Må si at det er utrolig gøy å bli spurt om å kjøre opplæring på en annen bussjåfør etter å ha bare vært i jobben i 3,5 måned! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/01/19/naerkontakt-med-radyr-pa-jobb/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.