På jobb i finværet

Jeg har ihvertfall kjørt buss et par dager denne uka. I morgen blir det ett nytt møte i «kompetanseløftet» i Sarpsborg, fredag er jeg litt usikker på enda. Men det blir det nok en avklaring på i morgen, tenker jeg. Det har vært hærlig med litt bra vær igjen! Det er riktignok litt kjølig om morgenen, men ikke noe værre enn at jeg drar avgårde bare i skjorta. Jeg må dog fyre litt i bilen, ellers hadde jeg nok hutret meg hele veien helt ut til Vesterøy. Jeg fyrer også litt med defrosteren i bussen for å få opp temperaturen fremme hos meg. Men det er ikke lenge jeg fyrer før jeg må stenge av varmen for at det ikke skal bli for varmt. Så kjører man resten av dagen med sidevinduet helt eller delvis åpent. Det har rett og slett vært nydelig vær her i Fredrikstad og på Hvaler de siste dagene!

Tirsdagen startet litt skyet, mens onsdagen av sluttet litt skyet, men været og temperaturen har i grunn vært helt nydelig! Skoleelevene virker som om er på skolen bare av «dårlig vane» om dagen, eller fordi de må for å være nøyaktig. Det er færre elever enn normalt og det virker som det er en rimelig laber aktivitet på det hele. De to siste dagene har jeg også hentet en hel haug med elever på Skjærhalden og kjørt dem til ungdomsskolen på Asmaløy. I går var de rundt omkring på Skjærhalden, men i dag har de vært på Koster. Det var sikkert en veldig fin tur, tenker jeg! Jeg har bare vært der ute en gang. Og det er så lenge siden at jeg husker svært lite. Det var i sammenheng med en sommeravslutning på jobben, så vi så ikke noe særlig av selve Koster.

I dag fikk jeg meg en liten overraskelse. Og det er noe som ikke skjer så veldig ofte, nettopp derfor overraskelsen. En av elevene kom bort til meg og spurte om jeg hadde fått meg nye sko. «Jeg kjøpte dem ikke akkurat i går, men det er den første uka jeg bruker dem på jobb» svarer jeg. «Jeg har lest bloggen din» får jeg høre videre. «Å faen» tenkt jeg for meg selv. Det er vel noe av det man bør være veldig klar over når man enten har en blogg, skriver i ett forum eller skriver andre steder på internett: Alle kan lese det! Med mindre det er ett lukket forum/samfunn av noe slag hvor kun inviterte blir sluppet inn. Som f.eks denne bloggen kan hvem som helst i hele verden lese. Det er selvfølgelig en fordel at man klarer å lese norsk da. Ellers er det svært lite nytte man har av å besøke denne bloggen. Med unntak av å eventuelt se på bildene jeg legger ut!

Neste uke er siste uke for skolene i distriktet. Hvaler har siste skoledag allerede på tirsdag, mens Fredrikstad har siste skoledag på onsdag! Det vil si at det blir skolekjøring til og med tirsdag for min del. På tirsdag regner jeg med at elevene slutter tidligere enn vanlig, og jeg går derfor ut ifra at andre del av mitt delte skift blir startet opp litt tidligere. Men det får jeg nok beskjed om til uka. På torsdag har jeg ordinær rutekjøring, i hvertfall frem til kl 14.00. På onsdag og fredag derimot er jeg ikke sikker på hva jeg skal gjøre.

De siste dagene har jeg tatt noen bilder ute på Skjærhalden, av bussen som vanlig, litt av båter og bygninger som ligger i marinaen. I tillegg fikk jeg et bilde av en av båtene som trafikkerer mellom de ytre øyene på Hvaler. I tillegg en båt med litt forskjellige biler på. En bil fra Hvaler kommune, en renovasjonsbil og en liten lastebil med ett lass sand faktisk. De la fra kai på Skjærhalden og satte kurs mot en av de ytre øyene. Jeg aner ikke hvem av dem. I tillegg hadde jeg noen bilder jeg tok i forrige uke av den nye «nøkkelringen» min. At det var en Converse-sko var kanskje ikke så overraskende. Rosa i tillegg! Noe jeg kjøpte for en billig penge på ebay. Det er utrolig hva man finner på ebay, denne ble faktisk sendt helt fra Hong Kong og hit til Veum!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/06/16/pa-jobb-i-finvaret/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.