100 millioner solgte Vista-lisenser

Det har vært utrolig mye syting og klaging når det kommer til Microsoft sitt nyeste operativsystem, Windows Vista. Men nå viser statistikk at Vista begynner å få fotfeste i markedet. Ifølge Microsoft-gründer Bill Gates har det blitt solgt over 100 millioner Vista-lisenser i løpet av de 13 månedene som operativsystemet har vært tilgjengelig i markedet. For bedriftsmarkedet ble Vista sluppet før jul i 2006, men for privatmarkedet ble ikke Vista sluppet før i januar 2007.

«Ifølge statistikk innhentet av Net Applications, et selskap som overvåker cirka 40.000 forskjellige nettsteder, har Vista for første gang passert 10 prosent av trafikken på disse nettstedene på slutten av året i fjor. Vista stod for 10,5 prosent av trafikken, mens Windows Xp hadde 76,9 prosent, og Mac OS X hadde 7,3 prosent. Andelen besøkende med Linux oppgis ikke, men det er uansett få prosent igjen av kaken så det kan ikke være et høyt tall.» (sitat digi.no)

Vistas fremgang kan også bekreftes av egne tall fra digi.no: «I desember 2007 brukte 66 prosent av de besøkende Windows Xp. Andelen Vista-brukere er allerede oppe i 18,9 prosent. Deretter følger Mac OS X med 5,7 prosent, og Linux med bare 4,4 prosent.» Hvis man tenker litt på det, så er det litt snodig at gratis programvare som krever mindre ressurser, faktisk har slike mikroskopiske markedsandeler, eller hva? Men det er vel med resten av verden som med meg, det er Windows jeg er vant til, og det er i Windows mine favorittprogrammer fungerer.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/01/08/100-millioner-solgte-vista-lisenser/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.