Vel blåst med 23 runder på Glommaringen

Etter å hatt det samme skiftet tre dager på rad, så merker man fort endringer i trafikken og ikke minst mengden passasjerer. I dag har uten tvil vært den værste dagen når det kommer til trafikk og passasjerer. Det er tydelig at Glommafestivalen trekker en del flere både på bussen og ut på veien. De to første turene mine kl 8.30 og 9.30 gikk uten problemer. Men etter at jeg hadde hatt en 1,5 times pause og skulle kjøre 12.15, 13.15, 14.15 og 15.30 turene med Glommaringen, stod problemene i kø. Allerede den første turen rakk jeg ikke frem til sporet i tide pga kø over Fredrikstadbrua og i sentrum. Det var ikke lett å få bilistene til å skjønne at en 15 meter buss trenger litt plass for å komme seg rundt 90 graders svinger i sentrum. Den første turen gikk derfor 4 minutter forsinket.

Og denne forsinkelsen klarte jeg aldri å hente inn igjen, på andre tur var jeg 5 minutter forsinket, på tredje tur var jeg 11 minutter forsinket og på fjerde og siste tur var jeg 13 minutter forsinket. Med tanke på at jeg hadde fått et kvarter ekstra på tur nummer tre, så vil det si at jeg brukte 77 minutter på tur nummer tre. Men det positive her er at jeg faktisk «bare» var 18 minutter forsinket fra Sarpsborg på den siste turen. Mot 28 minutter på onsdag og 20 minutter i går. Årsaken til at det ikke sprakk fullstendig på den siste turen, som jeg fryktet når jeg var såpass forsinket, var fordi det ikke var noe trafikk/kø å snakke om på Årum. I går stod det bom stille fra før man kom ned i «dumpa» før E6. Så litt flaks må man tross alt ha.

Litt overrasket eller imponert over at jeg satt i bussen fra kl 12 til kl 17 uten å behøve å ta en tur på toalettet. Nå hører det med at jeg drakk ganske lite på de første turene. Men det var veldig godt å tømme tanken etter å ha parkert bussen på anlegget. Ellers kom tydeligvis bussene sånn nogenlunde «jevnt og trutt» i dag også, for det var ingen klager å få i dag heller. Det gjør dagene enklere når man slipper å måtte bruke tid på klager og sure kunder i tillegg. Har de som gjerne vil klage og diskutere med sjåføren noen gang tenkt tanken at det faktisk gjør bussen enda MER forsinket? Etter å ha kjørt 23 runder på Glommaringen denne uka, så skal det bli en fryd å kjøre noen andre ruter i morgen! Noen må holde bussen i gang på lørdager også! Jeg antar at det kommer til å bli mye folk i Fredrikstad i morgen også, med Glommafestivalen, lørdag, fridag og det hele!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/06/27/vel-blast-med-23-runder-pa-glommaringen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.