Solnedgang over Torgauten fort

Etter å ha vært på Filtvet fyr på Hurum tok jeg en tur innom Torgauten fort for å nyte solnedgangen med utsikt over Øyenkilen, Ytre Oslofjord og ikke minst Hvalerøyene! Det var uten tvil en fantastisk solnedgang og jeg fikk tatt en masse bilder! Nå er det veldig vanskelig å bare ta noen få bilder av en solnedgang, da den stadig er i endring fra man kommer til sola faktisk går ned. Og det er ikke overraskende den tyske K17/04 kanona som står i fokus som vanlig! Det gjorde den også når jeg var på en tilsvarende fototur til Torgauten fort i oktober i fjor. Da tok jeg også noen av mine første håndholdte HDR-bilder noensinne. Og man kan trygt si at det har blitt noen siden. Jeg er utrolig glad i den teknikken, man henter frem utrolig mye detaljer som ellers ville vært tapt i høylys og lavlys. Når jeg først var på Torgauten fort, måtte jeg selvfølgelig også ta noen bilder av kommandobunkeren!

Jeg har brukt litt tid på å komme meg i gang med å behandle disse bildene. Det er rett og slett fordi lysforholdene er såpass variert at det er vanskelig å kjøre dem igjennom den samme behandlingen. Derfor har jeg i dag sittet i flere timer og behandlet hvert bilde for seg, brukt forskjellige presets i Photomatix og gjort endringer på disse i tillegg. Å gå igjenom og gjøre ferdig disse 50 bildene (som det ble til slutt) tok ikke mindre enn 4,5 time. Disse 50 bildene har blitt plukket ut av nærmere 300 bilder (x3, siden jeg tar 3 og 3 bilder når jeg tar HDR). Det er litt variert behandling av disse, men jeg har tillatt meg å gjøre det litt mer fargesprakende enn jeg normalt sett gjør. Dermed er det tidvis et fyrverkeri av noen bilder som jeg har fått til i dag. Håper dette faller i smak! Ikke værst at jeg omsider fikk dem ut etter 7 uker?

                                                 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/07/27/solnedgang-over-torgauten-fort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.