Nytt og gammelt på Torgauten fort

Jeg har vært på ny tur til Torgauten fort, det begynner å bli en god stund siden sist. Siste tur var solnegang over Torgauten fort i juli i fjor. Jeg skulle egentlig ikke innom for å ta bilder, men var en tur bortom for å se om de hadde hengt opp en ny oversikt over datoene for omvisning på fortet for 2015. Det hadde de derimot ikke på det tidspunktet, men på veien la jeg merke til en bunker inn på høyre side før man kommer til porten. Når det er løv på trærne er det nok ganske umulig å legge merke til dette  fra veien, men det hadde ikke kommet noe løv på trærne enda i midten av april. Så på vei tilbake, måtte jeg rett og slett bare stoppe og ta med meg kameraet og utforske litt «ny» betong på Torgauten fort.

Jeg har aldri gjort en komplett gjennomgang av Torgauten fort, selv om jeg har vært der en del ganger. For det blir ofte til at man besøker de samme og mest interessante stedene på nytt. Og da er det ekstra gøy å oppdage noe nytt! Og når jeg komm inn på området til Torgauten fort fra den siden, fant jeg faktisk en del nytt som jeg ikke har sett før! Ikke noen store og revolusjonerende funn, men allikevel gøy å finne noe man ikke har sett før! Det er nok fortsatt enda mer som tilhører Torgauten fort som jeg ikke har fått med meg enda, for det er spredd ut over et ganske stort område! Men det er bare det som befinner seg innenfor porten og museet tilhørende fortet som blir «vedlikeholdt» ser det ut til. Det er litt kjedelig å se at alle stillinger utenfor gjerdet gror igjen. Det hadde sett utrolig mye bedre ut hvis man hadde ryddet disse stillingene for trær og annen shit. Før eller siden vil det være så igjengrodd at det blir nesten umulig å se hva som befinner seg i skogen.

I tillegg måtte jeg selvfølgelig en tur bortom kommandobunkeren, 10.5 cm K17/04-kanonen fra andre verdenskrig og de andre tingene som befinner seg i det «indre fort». Jeg tok spesielt mye bilder av 10.5 cm K17/04-kanona denne gangen, også litt detaljer. Alt dette har jeg selvfølgelig tatt bilder av før, men jeg prøver allikevel å gjøre det litt annerledes enn før, slik at det ikke blir nøyaktige kopier av de bildene jeg har fra før! Det var to andre som gikk rundt med kamera på Torgauten fort samtidig med meg, hørte de gikk rundt og pratet. Fikk også med at de oppdaget at jeg var der, «det er en til her..». Må si at det var en veldig hyggelig tur på Torgauten fort denne dagen, det var overhodet ikke planlagt, og det ene førte til det andre når jeg skulle utforske bunkeren jeg oppdaget fra veien.

Jeg var også en tur bortom bunkeren for nærforsvar som ligger vest på Torgauten fort. Den bunkeren har jeg ikke besøkt siden jeg var på omvisning på Torgauten fort og jeg fikk en liten ekstra runde sammen med han som hadde omvisningen. Men istedenfor å gå den «vanlige veien» dit, valgte jeg å kjøre rundt på baksiden og parkere bilen på grusplassen rett ved siden av isteden. Og istedenfor å klatre opp på selve bunkeren for å komme på oversiden og ned på baksiden, var det selvfølgelig mye enklere å bare gå rundt. Da risikerer man tross alt litt mindre enn om man klatrer både her og der!

Mer om Torgauten fort:

Solnedgang over Torgauten fort (27.07.14)
Ny bunkers på Torgauten fort (19.02.14)
Torgauten fort i HDR (18.02.14)
Fototur til Torgauten fort (12.10.13)
Ny tur til Torgauten fort (30.08.13)
Omvisning på Torgauten fort (29.07.13)
En liten tur til Torgauten fort (25.07.13)

                                                                                                                                                                                                                            

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/05/14/nytt-og-gammelt-pa-torgauten-fort/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.