Foten, Helleskilen og fresende svaner

Etter jobb var jeg egentlig på vei til Helleskilen, men det resulterte bare i en privat vei med bom, så jeg endte opp i Foten isteden. Nå er det ikke spesielt vanskelig å komme til Helleskilen når man først er i Foten, for det er kilen vest for Foten. Jeg var riktignok ikke innerst i kilen, men får ta meg en runde rundt og ut på odden mot Dypeklo ved en senere anledning. Det var strålende vær og sola skinte fra nesten skyfri himmel denne dagen. Egentlig litt hardt og jævlig lys å ta bilder i, men man kan få noen fine bilder ut av det også. Men hvis man skal ha med sola i bildet, så må man være ekstra obs på flares og ghosts i bildene. For å unngå dette mest mulig må man som regel benytte litt større blender. På Sigma 17-50 F2.8 OS-objektivet som jeg har med på mitt gamle Nikon D7000, som forøvrig er ganske grusom på flare og ghost, så hjelper det som regel å bruke blender F4.

Jeg fikk også «besøk» av et par svaner underveis mens jeg holdt på å ta bilder. Jeg hadde bare med meg Sigma 17-50 og ekstremvidvinkel (Nikon 10-24), så  jeg måtte helt til vannkanten for å i det hele tatt ha noen sjangs til å ta kurante bilder av svanene på 50 mm. Men spesielt den ene av disse to svanene syntes tydeligvis at jeg var altfor nærgående og freste til meg i ett sett!  Det er nok grunn til at vi ser at han har nebbet åpent på flere av bildene, da freser han i vei! Jeg har vært ganske nære svaner tidligere også uten at jeg har opplevd at dem freser til meg. F.eks oppe ved Tunevannet. Det snodige var at disse «tullingene» kom nærmere meg hver gang jeg nærmet meg vannkanten. Hvis de ikke likte at jeg var så nærme, hadde det kanskje vært en idè å ikke komme enda nærmere selv?

Men jeg har begynt å ha med meg Nikon 70-300 mm’en i ettertid, da blir det litt lettere å få tatt bilder av f.eks svaner, uten at det ser altfor «ovenfra og ned» ut.

                                                                  

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/05/15/foten-helleskilen-og-fresende-svaner/

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Martin15 mai, 2015 kl 18:24

  I skogen mellom foten og hellekilen befinner det seg minst 2 huler fra krigen. De er på nordsiden av stien og går et stykke inn i fjellet. Artig å ta seg en tur dit når man er i området.

  • kak15 mai, 2015 kl 18:33
   Forfatter

  Takk for interessant informasjon, Martin! Det må jeg sjekke ut ved en senere anledning!

  På wikipedia står det følgende;

  «Norske myndigheter påbegynte et tidligere fort rundt 1933 noe lenger nord mellom Helleskilen og Dypeklo. Dette fortet skal også ha hatt navnet Torgauten fort, men arbeidet ble aldri fullført. I dag finnes bare begynnelsen til fire kanonstandplasser for 30,5 cm haubits kanoner og to innslag til en festningstunnel.»

  • Martin16 mai, 2015 kl 15:39

  Beklager en liten feil. Det er stien mellom Hellekilen og Dypeklo jeg mener!

  • kak16 mai, 2015 kl 15:55
   Forfatter

  Takk for oppklaringen, Martin! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.