Visterflo – båter, svaner, siv og solnedgang

Etter en litt «religiøs» tur på Hvaler med å ta bilder av Hvaler kirke og Spjærøy kirke, endte jeg til slutt opp med å ta litt bilder ved Visterflo som skiller Fredrikstad og Sarpsborg. Og alle disse bildene er tatt med Nikon 70-300, det er uhyre sjeldent at jeg tar så mye bilder med et teleobjektiv. Men et var ihvertfall en nødvendighet når jeg tok bildene av svanene som ble tatt på 300 mm. Siden jeg brukte et DX-kamera, tilsvarer det 450 mm. Jeg avslutta med å ta bilder nede fra ei gammel forfallen brygge nesten på Nylende. Her var det siv, en båt, en gammel båtpropell som av en eller annen grunn var montert stående og ikke minst sola som var på vei ned over horisonten (i dette tilfellet trærne).

Det jeg egentlig hadde lyst til denne kvelden var å ta en tur ut til Homlungen fyr. Men jeg ga rett og slett opp når jeg innså hvor mye det blåste. Jeg ville nesten blåst overende hvis jeg hadde tatt turen ut til Homlungen fyr som ligger syd for Skjærhalden på Kirkeøy. Jeg får dra ut når det er litt mindre vind! I tillegg vil jeg gjerne ha litt skyer! Nå kan det kanskje høres ut som jeg aldri blir fornøyd med været, og det er vel ikke helt riktig. Når jeg får en del skyer på himmelen og sola som bryter igjennom litt her og der, synes jeg det er helt topp! Og slikt vær har man vel i grunn ganske ofte her i Norge. Det er ytterpunktene jeg ikke er så veldig fornøyd med, det vil si enten helt blå himmel uten noen form for struktur eller «spill» i det hele tatt og selvfølgelig helgrått.

Men det aller viktigste er selvfølgelig at det ikke bøtter ned så det er helt håpløst å være ute og ta bilder! Men man kan vel sikkert si at det er alltid et eller annet som kunne vært litt bedre. Det er sjeldent alt er perfekt. En av de gangene det har vært helt perfekt var når jeg var på Strømtangen og Foten i strålende sol. Da var det også fare for regn, det kom noen få regndråper mens jeg var der ute. Da har man ALT man ønsker seg som fotograf, ihvertfall i mine øyne! Men bare for å ha nevnt det, det kunne ha vært mye værre i går enn det det faktisk var! Det blåste noe jævlig, men ellers var det faktisk ikke så værst.

                                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/06/07/visterflo-bater-svaner-siv-og-solnedgang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.