Ny tur til Glufsa på Kråkerøy

I dag er det nøyaktig en måned siden jeg la ut bildene fra min forrige tur til Glufsa på Kråkerøy. Jeg tok riktignok bildene litt over en måned før det igjen, jeg hang mildt sagt litt etter med redigeringen av bildene mine. Men i dag har jeg vært på ny tur til Glufsa som ligger på Enhusholmen utenfor Langøya på Kråkerøy. Jeg hadde med meg stativet og filterne mine i dag og hadde planer om å ta noen lange eksponeringer. Selv om jeg endte opp med å ta en del ordinære bilder også. Alle bildene som jeg har brukt filtre på har jeg brukt LEE Big Stopper for å øke lukkertiden til alt fra 8 til 61 sekunder og LEE 0.6 (to blendere) gradert gråfilter med hard overgang for å gjøre himmelen mørkere. Og for å oppnå ønsket effekt på vannet var det i grunn ikke så mange sekundene som skulle til, 8 sekunder holdt i grunn. Men for å få litt bevegelse i skyene, måtte man ha litt flere sekunder, 30 eller 61 sekunder.

Flesteparten av de lange eksponeringene jeg har valgt å legge ut er på 61 sekunder, et par på 30 sekunder og ett på 8 sekunder. Sola kom frem fra bak en av skyene etterhvert, derfor klarte jeg ikke å ta like lange eksponeringer uten å måtte blende så langt ned at det ville gå ut over bildekvaliteten. I forhold til forrige tur til Glufsa, var dette en ganske kort tur. Men jeg hadde litt begrenset med tid til rådighet også, siden jeg var ute på tur i pausa mi på jobb. Og det er ikke til å stikke under en stol å holde på med stativ, filtre og lange eksponeringer tar ganske lang tid. Jeg skal nok tilbake for å ta mer bilder ute på Glufsa tenker jeg! Jeg fikk forøvrig også besøk av to svaner underveis, som jeg fikk tatt litt bilder av, med 70-300 objektivet som jeg brukte flittig når jeg var ved Visterflo på lørdag! Bildene jeg tok på Glufsa for litt over to måneder siden var nok mye mer fargerike og spennende sånn sett, men det er sjelden så mye fargespill når sola står såpass høyt på himmelen som den gjorde mellom kl 10.30 og 13.00 i dag.

Jeg startet som dere ser med å ta bilder av bruene over til Enhusholmen og Glufsa, da var det ikke så veldig mye skyer på himmelen, men noen var det. Mesteparten av skyene var i grunn bak meg og til venstre. Men etter at jeg hadde vært på en liten runde ute på Glufsa, så kom det ganske mye skyer etterhvert. Det var derfor veldig fristende å ta de lange eksponeringene som jeg startet med i dag på nytt, men da ville nok tidsskjemaet mitt sprukket fullstendig. Jeg rakk såvidt å plukke opp noe å spise på veien og komme meg tilbake til jobb igjen før jeg skulle begynne. Det er greit å ikke utfordre skjebnen alt for mye! Men jeg synes jeg fikk et ganske greit knippe med bilder i dag. Noen av dem lange eksponeringer på 8 til 61 sekunder, flesteparten av dem helt ordinære bilder uten noe filter eller andre «hjelpemidler».

Jeg benyttet også anledningen til å ta et par selfies, på henholdsvis 15 og 10 mm! Spesielt sistnevnte gir et ganske heftig perspektiv! Siden sola tar ganske godt om dagen, og jeg veldig ofte er ute og tar bilder i pausa mi på jobb, så går jeg naturlig nok i uniformen, så da er det vel også naturlig at jeg bruker caps’en jeg har fått utdelt til uniformen. Da er jeg ihvertfall korrekt antrukket, selv om jeg ikke kjører buss der og da. Det hadde blitt «feil» om jeg hadde brukt en av mine egne caps’er. Ingen skal komme her og si at jeg blander uniformsartikler med private klær ihvertfall! Når jeg tar bilder må jeg gjerne dytte caps’en litt lengre opp for at den ikke skal være i veien, når jeg tar høydebilder må jeg ofte ta caps’en bak frem. Ser på selfiene jeg tok at jeg glemte å dytte caps’en ned der den hører hjemme igjen! Men det får vel gå.

                                                          

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/06/08/ny-tur-til-glufsa-pa-krakeroy/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.