Foten i den blå timen

Etter å ha kjøpt en skikkelig godbit av en bursdagsgave til meg selv, et Sigma 35 mm F1.4 Art objektiv, måtte jeg selvfølgelig ut og teste det. Valget endte på Foten i Onsøy. Foten er en barnevennlig badestrand, et sted jeg selv ikke har badet siden jeg selv var barn. Tidligere har jeg bare vært ute og tatt bilder i sammenheng med stupetårnet, men denne gangen valgte jeg å gå litt lengre for å få litt bilder. Jeg fikk ikke helt den solnedgangen jeg hadde håpet på, men jeg må si at det jeg fikk ikke var så værst det heller. Men jeg måtte gå litt lengre enn til bare stupetårnet for å få disse bildene. Ikke at området Foten er så veldig stort. Den beste himmelen og dermed de beste motiveien var borte ved hyttene og småbåtbryggene de har ved vannkanten der. Utrolig stilig når himmelen gjenspeiler seg i vannet som ligger blikk stille!

Spillet mellom skyene, i flere lag, fargene fra solnedgangen, vannet og steinene gjorde at jeg fikk med meg ganske mange bilder hjem fra denne forholdsvis korte turen. Etterhvert som tiden gikk etter den fysiske solnedgangen, jeg så faktisk aldri sola denne ettermiddagen, så fikk jeg ganske mange fine motiver av stupetårnet og området rundt også. Men jeg skal love dere at det var ekstremt lite lys igjen på slutten! Det nye objektivet var utrolig fint å jobbe med, det er skarpt som en japansk kokkekniv, som jeg tidligere har sagt om mitt Sigma 50 mm F1.4 objektiv også. Helt på tampen tok jeg bilder på maks blenderåpning (F1.4) og ISO 800. Det sier litt om hvor lite lys det faktisk var tilgjengelig på slutten. Og bildene ble bra også synes jeg. Når man tar bilder på blender F1.4 er det uten tvil viktig å treffe på fokus, for dybdeskarpheten er veldig liten. Derfor var det noen av bildene som jeg hadde bommet litt på fokus. Men det er jo derfor man tar flere eksponeringer av samme motiv.

Dette er nok ikke siste gang jeg tar turen til Foten for å ta bilder, jeg har faktisk vært der en gang etterpå også, de bildene vil dukke opp på et senere tidspunkt. Jeg har vært ganske aktiv med kameraet og har dermed ganske mye bilder liggende som venter på litt oppmerksomhet! Noen ganger er det sånn at det er MYE mer morsomt å dra ut og ta nye bilder, enn å sitte inne og jobbe med de bildene jeg allerede har tatt! Men hvis jeg skal ha noen sjangs til å ikke ende opp med så mye bilder at det vil ta en evighet å komme igjennom dem, må jeg sette av noen dager/kvelder innimellom og jobbe litt med bildene også. Slik som i pausa mi på jobb i dag.

                                                                                               

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/02/20/foten-i-den-bla-timen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.