Tilbake etter influensa

Det er vel mildt sagt høysesong for influensa om dagen. For min del startet det først med en uke med forkjølelse og alt det medfører. Snørr, hosting, nysing, slapp, sliten og dårlig søvn. Derfor var jeg hjemme fra jobb en uke for å komme meg til hektene igjen. Så var jeg tilbake på jobb i 2 uker før jeg jaggu var på’n igjen. På fredagen var jeg veldig sliten etter en liten tur ute for å ta bilder. Jeg trodde først at det bare var fordi jeg hadde vært dum nok å ikke spise litt (lunsj) før jeg dro ut for å ta litt bilder. Men senere på fredagen ble jeg bare slappere og slappere og valgte derfor å ta tempen, og den viste 38,97 grader. Så det var ikke noen tvil om at jeg hadde feber og det var uten tvil forklaringen på at jeg var så sliten og slapp. Allerede på torsdag hadde jeg merket at jeg begynte å hoste og nyse mer igjen, men det er ikke unormalt at man sliter med hoste i flere uker etter å ha vært forkjøla.

Den helga lå jeg mer eller mindre rett ut og orka ingenting. Jeg måtte dog en tur på butikken på lørdag og mandag for å handle inn litt for å komme meg igjennom dagene. Og det var mildt sagt et slit. I tillegg til de vanlige symptomene for forkjølelse, hadde jeg feber, hodepine og vonde ledd i tillegg. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde feber, det er veldig sjeldent at jeg blir satt ut av influensa. Det blir som regel bare litt forkjølelse. Som regel ikke mer enn at jeg klarer å komme meg igjennom arbeidsdagene. Selv om det er slitsomt med snørr, tett nese og alt det der. Men heldigvis ga det seg utover i uka og jeg var klar for en ny uke på jobb. Nå er vi snart ved veis ende og det er snart helg! Jeg skal bare tilbake på jobb igjen for å kjøre en tur, så er jeg ferdig for denne uka kl 16.50 i ettermiddag!

Det har vært vinterferie denne uka, og det betyr som regel at det er noe kjøring som utgår, for min del så slapp jeg å kjøre hele første del av skiftet mitt på mandag, tirsdag og onsdag. Så da begynte jeg kl 14.00 og var ferdig allerede kl 17.55 etter å ha kjørt 14.15 Veum, 15.10 Lisleby, 16.10 Lisleby og 16.55 Moum-Sellebakk! Det må jeg si var utrolig behagelig arbeidstid! Jeg taper ikke noe ordinær lønn på dette, da jeg har fastlønn, men jeg mister selvfølgelig tillegget jeg ville hatt for deltskiftene mine disse tre dagene. Torsdag og fredag derimot var det ingen skolekjøring på første del, så da var det fem runder med rute 358 Lundheim-Kjølbergskogen fra kl 5.34 til 10.20. Så å måtte vente i nesten 5,5 time før jeg skulle kjøre rute 372 Engelsviken-Lervik kl 15.40! Skiftet har normalt sett ikke en så lang pause, men siden det er vinterferie utgår all skolekjøringen jeg normalt skulle ha kjørt først.

De tre første dagene denne uka synes jeg har gått veldig bra, og selv om jeg har begynt såpass seint ut på dagen, har jeg vært i seng i 22-tiden og vært oppe kl 7 hver eneste dag. Jeg hadde faktisk vekking kl 7 hver eneste morgen når jeg var sjuk i forrige uke også. Men jeg var ofte i seng i 20-tiden, da orket jeg rett og slett ikke å være oppe lengre. Og for ikke å sove bort hele dagen, var det vekking kl 7. Også for å ikke snu døgnet helt rundt. Og dermed har det også gått mye bedre med å både sovne og komme meg opp om morra’n denne uka. De tre første dagene var jo ganske «slække», men torsdag og fredag ringte vekkerklokka klokka 3.55 om natta. Jeg er alltid trøtt om morra’n. Men det går over etterhvert, når jeg får tatt meg en dusj og spist litt frokost. Det er ikke uvanlig at jeg sliter noe veldig med å sovne ordentlig «natt til mandag», selv om det ble «natt til torsdag» denne uka, siden det var første dagen jeg skulle ekstra tidlig opp. Men denne gangen gikk det mye bedre, selv om jeg er litt irritert over at jeg har brukt litt lengre tid på å sovne disse dagene enn tidligere. Men det går seg vel til når man kommer tilbake til normal gjenge til uka. Da er det slutt på vinterferien her nede på østlandet og skoleelevene skal fraktes til og fra skolene igjen! Jeg har ikke sjekket hva jeg skal kjøre til uka, men siden jeg alltid begynner tidlig, er det ikke noen tvil om at jeg skal på jobb tidlig.

Nå håper jeg ihvertfall at jeg har fått årets dose med forkjølelse og influensa. Med en runde av begge deler i løpet av en måned, synes jeg er litt i meste laget! Men krysser fingrene for at det blir lenge til neste gang!

Bildene er forøvrig fra 15. og 16. januar. Snøen som kom den 15. januar lå med andre ord ikke lenge. Men det har vel sånn det har vært hele denne vinteren. Kommer det noe mer snø mon tro?

 

Og så tar jeg selvfølgelig bilder av Fredrikstadbrua jevnt og trutt:

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/02/20/tilbake-etter-influensa/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.