Feilparkerte biler betyr trøbbel for bussen

Parkerte biler både her og der på de trangeste stedene er vi ikke helt uvant med, men når de i tillegg er feilparkerte begynner problemene å hope seg opp. I dag har jeg kjørt de fem første avgangene med rute 358 Lundheim-Kjølbergskogen, den første turen derimot kjører ikke Nabbetorpveien i det hele tatt, den starter i Kjølbergskogen og kjører via Sperling, Moenfeltet og Begby til Fredrikstad. Andre tur derimot kjører normal trasè. På vei til Lundheim må jeg innrømme at jeg ikke stussa så veldig mye over den parkerte Peugeot 407 stasjonsvogna som stod parkert i krysset ved Fjeldstadgata, da det ikke var noe problem å passere. Det står ofte parkert en bil der, men på vei tilbake var det tydelig at denne stod parkert mye lengre frem enn hva som er normalt. Kan ikke huske å ha sett akkurat denne bilen der tidligere heller.

Når vi kommer fra Enggata via Fjelstadgata og skal svinge til venstre ut i Nabbetorpveien, er det mildt sagt trangt. Det står vanligvis parkert biler på venstre side i Fjeldstadgata også, men de er klar over hvor de kan stå parkert uten at det byr på problemer for bussen. Det er tross alt en 12 meter lang og 2,55 meter bred budd som skal rundt denne svingen. Det krever sin plass. Jeg tok en ganske god sving på første forsøk, men etter å ha kjørt et stykke frem, kom jeg etterhvert alfor nærme den parkerte bilen og innså at dette ikke kom til å gå. Da var det bare å sette bussen i revers og se om jeg kunne hente litt mer plass. Men dette er en utrolig trang plass i utgangspunktet og bussen stod på skrå, så det var ikke snakk om å kunne rygge så langt bakover før jeg ville få trøbbel med gjerdet bak. Men jeg klarte med hjelp av fortauet på vei forbi den parkerte bilen omsider å passere med «luft rundt» på begge sider. Men jeg var veldig usikker på hvor nærme jeg faktisk var husveggen på høyre side.

Etter å ha fått passert bilen stoppet jeg opp for å skrive en lapp og legge på frontruta til eieren, i håp om at vedkommende ville flytte bilen så fort som mulig. På lappen stod det «DU STÅR I VEIEN FOR BUSSEN!» Men på neste runde stod bilen parkert der fortsatt, så da ringte jeg til vår driftssentral etter å ha tatt noen bilder av den parkerte bilen og notert registreringsnummeret. Driftssentralen vår skulle ta kontakt med politiet for å prøve å løse problemet. Jeg fikk etterhvert en tilbakemelding om at politiet ikke hadde klart å oppnå kontakt med eieren av den parkerte bilen. Og etterhvert som tiden gikk, følte jeg at de ikke prioriterte saken og at de bare håpte at den skulle løse seg av seg selv. De pleier jo forsåvidt å gjøre det, folk våkner opp og skal på jobb og kjører avgårde i bilene sine. Men her skjedde det rett og slett ingenting.

Så etter å ha passert denne feilparkerte bilen to ganger i timen på 6.25, 7.25 og 8.25 avgangene med rute 358 Lundheim-Kjølbergskogen, tok jeg saken i egne hender. Det vil si, jeg ringte direkte til parkeringsetaten i Fredrikstad kommune. De fikk adressen til den feilparkerte bilen og skulle kjøre ut og se på saken. Når jeg var der ca kl 9.32 på 9.25 avgangen med rute 358, stod det en bil fra parkeringsetaten i Fredrikstad kommune parkert i Fjeldstadgata. Hu jeg hadde snakka med kom gående og kunne fortelle at de ikke hadde klart å komme i kontakt med eieren av bilen, men faren hans. Han skulle igjen ta kontakt med sønnen sin og få flytta bilen. Etter at dama fra parkeringsetaten hadde flytta bilen sin slik at jeg kunne svinge inn i Fjeldstadgata og rute 361 Moum-Sellebakk kunne komme seg videre nedover i Nabbetorpveien i retning Fredrikstad, takket jeg parkeringsetaten for hjelpa! På forespørsel om den stod for nærme krysset, fikk jeg beskjed om at det var i grenseland og at man måtte isåfall være veldig pirkete for å utstede et gebyr. Jeg for min del syntes at vedkommende fortjente et gebyr, sånn som jeg hadde knota for å passere denne feilparkerte bilen i flere timer på morgenkvisten i dag!

Men når jeg var tilbake i Fjeldstadgata og skulle svinge til venstre ut i Nabbetorpveien ca kl 9.59 var heldigvis bilen blitt rygget en del meter tilbake, slik at det ikke var noe problem å passere lengre. Så takk til parkeringsetaten! Det er tydeligvis lurere å ringe direkte til parkeringsetaten i Fredrikstad kommune, enn å ringe til politiet. Man skulle tro at de skulle klare å løse opp i slike floker, men hvis de bare nøyer seg med å prøve å ringe til bileier og gir seg med det når det ikke lykkes, er det ikke stort til hjelp man får.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2015/02/20/feilparkerte-biler-betyr-trobbel-for-bussen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.