Audi trakk alle sine biler fra DTM-løp i Spania

Helgens DTM-løp i Barcelona i Spania ble nok i det meste laget for Dr. Wolfgang Ullrich (Head of Audi Motorsport) og Rubert Stadler (Chairman of the board of Audi AG). Etter at flere av deres førere hadde blitt kjørt av banen av Mercedes-førere, valgte de å trekke de resterende 7 (av 10) bilene i protest mot den usportslige kjøringen. Begge tittelutfordrerne til Audi, Martin Tomczyk (startet fra pole position i dag) og Mattias Ekström hadde blitt kjørt av banen av henholdsvis Mika Häkkinen og Daniel la Rosa. Disse to Mercedes-førerne ble i ettertid diskvalifisert fra DTM-løpet, men fikk ingen konsekvenser da de ikke fullførte løpet. Om det blir noen etterspill i forhold til DTM-finalen på Hockenheim vet jeg ikke enda. Dette var ikke det siste vi så til denne oppførselen, og det var nok Bruno Spengler’s behandling av Mike Rockenfeller i kampen om 3. plassen som fikk Audi-sjefene til å se rødt.

Jeg har fulgt med på noen motorsport-fora og det har kommet rimelig heftige reaksjoner på Audi-protesten. Men det faktum at de to Mercedes-førerne faktisk ble diskvalifisert, gir oss nok ett lite hint om at de faktisk var over streken i forhold til hva man kan tillate seg på en racingbane. Mer om Audi’s protest på dtm.de! Det blir spennende å se om det blir noen flere etterspill, og om DTM-finalen på Hockenheim blir kjørt på en mindre usportslig måte. Dagens resultat gjør at Bruno Spengler har rykket opp til 2. plass i førermesterskapet, 2 poeng bak ledende Mattias Ekström og 2 poeng foran Martin Tomczyk. DTM-tittelen vil derfor stå mellom disse 3 sjåførene når de igjen møtes til dyst på Hockenheim 14. oktober. Jeg krysser fingrene for at det går roligere for seg. Mer om dette på dtm.de!

OPPDATERING: Kl 19:57 fikk jeg en mail der det kom frem at Mika Häkkinen og Daniel la Rosa har blitt idømt bøter på henholdsvis 20.000 og 10.000 euro. I tillegg blir de flyttet 10 posisjoner ned på startlisten i DTM-finalen på Hockenheim.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/09/23/audi-trakk-alle-sine-biler-fra-dtm-lop-i-spania/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.