Tilbake til hverdagen

Selv om jeg var tilbake for jobb etter ferien allerede for en uke siden, er det først i dag at jeg virkelig er tilbake til hverdagen igjen. Forrige uke var det skolens høstferie og dagene ble korte og behagelige. Istedenfor å starte 6.40 hver dag, slapp jeg unna med å begynne 11.50, 12.20 og 8.15, en ganske behagelig tid å starte arbeidsdagen på, eller hva? Spesielt når man er ferdig allerede ved 17.30-tiden også! Torsdag var jeg faktisk ferdig allerede kl 13.25 og da var det HELG! Helgen har vært veldig hyggelig! Startet med å få tre gode venner på besøk på fredag. Vi koste oss med hjemmelaget pizza, musikk, Qube og noe godt å drikke til! En veldig hyggelig kveld, og natt faktisk.

Qube er altså det spillet jeg spilte den siste kvelden i København. Jeg har ikke fått tak i akkurat den samme utgaven, Livets goder, det virker ikke som den har blitt gitt ut på norsk. Men jeg har fått tak i Familieduellen og Jorden Rundt. Ett utrolig enkelt og genialt spill. Ikke enkelt i form av at spørsmålene er enkle, men at reglene er utrolig enkle. Man får utdelt 5 kategorikort på hånden som det er om å gjøre å bli kvitt først. For å bli kvitt kategorikortene må man svare rett på spørsmålene man får stilt. Enkelt og greit. Ikke var spillene så dyre heller, jeg fikk tak i dem til 119 kroner stykket hos spillsjefen.no! På dansk finnes det flere utgaver av Qube spørrespillet, men jeg vil nok foretrekke å ha spillet på norsk. Ikke det, det er ikke noe problem å forstå dansk skriftspråk, det er derimot værre å sitte og skulle duellere med en danske når spørsmålene leses opp på dansk.

Den første runden ble med Qube Familieduellen, for å starte med de «enkleste» spørsmålene. Dette spillet er beregnet fra 10 år og oppover. Men det som gjør at de vanskeligere spørsmålene også skal være mulig å besvare for barn, er at enkelte av oppgavene har hint/alternativer som kune skal leses opp for barn. Disse hintene/alterantivene ble selvfølgelig ikke lest opp når vi spilte på fredag, og jeg synes spørsmålene var alt annet enn lette. Det var nok derfor ikke så veldig overraskende at jeg endte på sisteplass av oss fire som spilte. Andre runde som var med Qube Jorden Rundt gikk derimot litt bedre, men bare marginalt. Jeg ble nummer tre av fire. Geografi og geografirelaterte spørsmål er absolutt ikke min sterkeste side. Men, vi hadde det utrolig gøy der vi satt og spilte med musikk og godt drikke til!

Lørdag gjorde jeg ikke stort, men var en tur hos mamma og pappa på kvelden, blant annet fordi de skulle på tur til Dublin søndag morgen, og fordi jeg hadde glemt igjen solbrillene mine (med styrke) når vi var i Sverige på torsdag. Herregud jeg er misunnelig på mamma og pappa som er i Dublin og koser seg med Guinness om dagen! Søndag var det Formel 1 på Suzuka-banen, nærmere bestemt Japan Grand Prix. For å slippe å måtte holde meg unna alt som heter nyheter, twitter, facebook og egentlig alle tenkelige steder hvor man kunne snuble over resultatet fra løpet, valgte jeg å stå opp kl 6.30 søndag morgen for å se løpet som startet kl 7. Japan Grand Prix ble vunnet overlegent av Sebastian Vettel som derfor holder liv i sin egen tittelkamp når det bare gjenstår to løp av årets Formel 1-sesong! Søndag møtte jeg også svigermor på kirkegården for å klargjøre grava til Anders for vinteren. De gamle blomstene ble fjernet og det ble satt ned noen løker som kommer til våren, litt lyng og vintergrønt. Så nå er det pent på grava til Anders igjen. Rett før reprisen kl 16:50 fikk jeg besøk igjen for å se Japan Grand Prix i reprise. Jeg så derfor til en forandring Formel 1-løpet to ganger denne helgen. En av de to hadde vært uheldig å snuble over resulatet, så det var nok ingen stor spenning rundt hvem som skulle vinne løpet, og da var det i grunn ikke stort å skrive hjem om heller, for løpet i seg selv var ganske kjedelig.

Så var det derimot på tide å komme seg i seng til «normal» tid, ihvertfall for en bussjåfør. Jeg var i seng ved 22-tiden og oppe igjen 6.30. Skiftet jeg har i dag begynner egentlig på en ganske normal tid på døgnet. Jeg synes ihvertfall det er utrolig deilig å jobbe fra kl 7:20 til kl 15:05. Men siden det er en måned siden jeg har vært tidlig oppe, så ble det uansett kjipt å stå opp så tidlig. Det har jo i det siste også begynt å bli ganske kjølig om nettene og jeg var derfor litt spent på hvor kaldt det ville være å starte til normal tid igjen. Nå var jeg riktignok litt heldig med at det ikke var en frostnatt i natt, men det var kaldt nok til at jeg valgte å bruke den nye «strikkejakka» som hører til uniformen. Det er i bunn og grunn en genser men som  har knapper som en jakke. I grunn ganske genialt når det begynner å bli guffent ute. Jeg har hatt på meg den under hele skiftet i dag, det ble nok kanskje litt varmt utover dagen når sola begynte å ta tak, men det løste jeg bare med å åpne sidevinduet på bussen litt. Men tipper jeg kommer til å bruke denne flittig fremover når det er kaldt og ikke minst når kulda begynner å ta tak!

Arbeidsdagen har i grunn gått helt greit, har av naturlige årsaker vært litt trøtt i dag, og må innrømme at spisepausa kommer lovlig seint på dette skiftet. Jeg begynte ihvertfall å bli fryktelig sulten etterhvert. Jeg spiste frokost ca kl 6.50 og lunsj ble det ikke før kl 11.25 i dag. Jeg kunne selvfølgelig ha tatt meg et par-tre kjeks før lunsj, vi får se hvordan det blir på onsdag og fredag når jeg har det samme skiftet. Det er vel bare magen som ikke er helt vant til denne døgnrytmen enda, tenker jeg. Men går ut ifra at det blir bedre etter å ha vært tidlig oppe hele denne uka. Må innrømme at jeg har vært litt i svime etter jobben i dag og bare sittet her og puslet med mitt. Etterhvert endte jeg også en halvannen times tid på senga. Jeg klarte rett og slett ikke å holde meg våken lengre. Da er det vel like greit å sove litt og komme seg litt til hektene igjen.

Nå sitter jeg her og kjører på det nye albumet til Sivert Höyem, «Moon Landing». Ett utrolig bra album, og jeg vil anbefale å kjøpe 2CD-utgaven som inneholder 4 ekstra sanger! 2CD-utgaven koster nemlig ikke mer enn 20 kroner ekstra hos Platekompaniet! I tillegg får du en kode for å kunne laste ned hele labumet som mp3 fra Platekompaniet.no! Ekstra kult er det at Sivert Höyem har valgt å gi ut det nye albumet sitt også på vinyl. Hvor kult er ikke det liksom? Jeg har 130-130 LP-plater stående fra den tiden jeg startet å kjøpe musikk, da hadde jo ikke cd-platene kommet enda. Men jeg har ingen platespiller, og jeg må innrømme at jeg den senere tid har begynt å få lyst til å kjøpe meg en platespiller igjen. Jeg vet jo ikke hvor mye jeg vil komme til å bruke denne platespilleren, siden LP-utvalget mitt ikke akkurat er formiddabelt, men det gis jo fortsatt ut vinyl. I tillegg er det en masse å få kjøpt pent brukt der ute!

Men siden jeg nettopp har vært på en halvannen ukes tur til København, blir det ikke de helt store innkjøpene fremover. Det er vel ikke akkurat helt uvanlig at man svir av litt penger på ferie og kommer hjem med litt lunken lommebok. Men heldigvis er det ikke mer enn 10 dager til lønning. Men det er uansett greit å ta det litt med ro fremover, det har vært mye «party og høy sigarføring» i det siste. Det jeg prøver å si er at det har gått med litt penger, men jeg kommer nok til å leve på Københavnturen ganske lenge! Det er uten tvil årets høydepunkt og jeg gleder meg allerede til neste tur! Det blir garantert en ny tur til København neste år! Du skal ikke se bort fra at det blir noe annet gøy neste år også, jeg har jo tross alt 5 uker ferie å ta ut! I år har jeg faktisk hatt 7 uker ferie, men de 4 første (fordelt på 2 + 2 uker) har jeg bare vært hjemme, så det blir liksom ikke det samme. Jeg har hatt fri, men ikke ferie. De siste 3 ukene derimot, har jeg hatt ferie, spesielt de 1.5 ukene jeg var i København! Som dere skjønner har jeg blitt utrolig glad i København. Men det hadde nok ikke vært det samme uten Gro, søstra til Anders og vennene hennes selvfølgelig. Det blir nok noe helt spesielt når man har kjentfolk i byen som man kan ha det gøy med! Og det har garantert de som har lest oppdateringene mine fra København fått med seg at jeg hadde!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/10/05/tilbake-til-hverdagen/

3 kommentarer

  • Robban5 oktober, 2009 kl 21:02

  Fredagen var utrolig koselig, var jo egentlig ikke meningen klokken skulle bli 0415 før vi pellet oss ut døren. Men men. Kjekt var det hvertfall, selv om døgnrytmen allerede da ble litt «fucka».

  Søndagen var laaaang for min del. For i motsetning til min kjære greide jeg å holde meg unna resultatet ved å ikke se tv, høre radio og lese nyheter (ikke engang twitter og facebook). Men kunne godt ha hoppet over forbudet for løpet var i grunn kjedelig (kan ha noe med de dølle kommentatorene).

  • mats5 oktober, 2009 kl 21:03

  Flott å høre at du har kost deg i helgen da, det hadde vi også. Selv om man jo satt der og var litt grinete siden man hadde hatt en lang dag. Men jeg hadde det bare så utrolig moro!!

  Hadde det ikke så mye mindre moro når vi hadde fest her på lørdag da, fik to lange netter og var temmelig sliten og trøtt på jobb i dag selv, blir ingen sen natt liksom:D
  Du er jo kjent i Køben, skal vi ta en tur alle tre/fire kanskje?

  • kak5 oktober, 2009 kl 21:14
   Forfatter

  Vi hadde det veldig hyggelig på fredag, jeg hentet Christian allerede kl 16, så det ble 12 morsomme timer! Husker ikke helt når dere kom, men enda mer gøy ble det når vi var flere! Og endelig fikk vi testet ut Qube-spillene mine også! Det er sikkert ikke siste gang vi spiller det, tenker jeg? 😉

  Døgnrytmen blir litt ødelagt når man ikke er i seng før nærmere 5 om morra’n ja. Nå blir det selvfølgelig ekstra gøy når man har litt godt å drikke, se bort fra at du var jo faktisk edru på fredagen Mats, siden du skulle kjøre hjem.. så det er jo fullt mulig å ha det kjempegøy selv om man ikke drikker. Men det er vel en kjennsgjerning at stemningen blir veldig mye lettere når man koser seg litt med prosenter i tillegg. Men for å unngå at man skal bli helt ødelagt dagen derpå, kan det jo være lurt å ta det litt mer med ro. Men herregud, med mindre man må sitte og betale for alt man drkker (da tenker jeg på «på byen priser») så baller det fort på seg. Men GØY er det uansett! 😀 (Konsekvensene av slikt blir bare værre og værre jo eldre man blir. Man får kose seg mens man kan!)

  Vet ikke om jeg skal kalle meg så veldig KJENT i København enda, det er jo en ganske stor by å gjøre seg kjent i, men siden jeg har vært der et par ganger nå og gjort meg litt kjent med buss og metro, så er det jo litt enklere å komme seg rundt enn når man er det for første gang. Jeg var jo heldig med at jeg hadde med en som hadde vært noen ganger i København i fjor, så da var det jeg som «hang på». I år har jeg jo klart meg ganske bra på egenhånd, og sammen med Gro selvfølgelig! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.